You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

CaNTüRK

Emekli Admin

• male
  • "CaNTüRK" started this thread
  • Türkei

Date of registration: May 28th 2008

Occupation: Webmaster

Level: 42 [?]

Experience: 2,703,075

Next Level: 3,025,107

• Send private message

Skorpion

1

Monday, January 3rd 2011, 10:00am

Türkçe kullanımı!

.TR.

Arkadaşlar sitemizin dili Türkçe, biz Türk'üz, siz Türksünüz o zaman sitede "danke, thanks, ty, thank you, ..." gibi veya alfabemizde olmayan "w,q,x" gibi harfleri "v, g,"vs harfler yerine kullanmanın gereği ne? Sizden Türkçemize sahip çıkmanızı, doğru kullanmanızı istiyoruz. Sizden bir şey indirmek için burda para istemiyoruz, kontör istemiyoruz! Sadece Teşekkür butonuna tıklayıp linki görmenizi ve ardından kullandığınız şey hakkındayaşadığınız bir deneyimi, bilgiyi varsa sorunu söyleyip sizden sonra indirecek olanlara bildirmenizi ve onlarında daha dosyayı indirmeden konu hakkında bir izleminin olmasını istiyoruz. (Bu dediğim kotalı kullanıcılar için süper bir şey olmalı.) ve en önemliside şu bir şey olduğunda Vatanımıza toz kondurmuyoruz ama dilimize sahip çıkmaktan aciziz!
Lütfen bu uyarıları tekrarlatmayın bizlere. Türkçemize bir saygı gösterip sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak başka?Türkçe konusundaki hassasiyetimiz ölene kadar devam edecektir. Konulara yapılan yorumlarda görülen "thanks, ty, thank you, danke, vs" yorumlar silinecek ve üyelere uyarı verilip siteden belli bir süre uzaklaştırılacaktır.
Bu yazıyı niye yazdım? Bir üyemiz yeni üye olmuş 4 mesajı var ve cevap şu: "danke" Siliyorum mesajı uyarı veriyorum tabi konuya giriyor linki yine göremiyor yine mesaj yazıyor. Ama cevap ney? Yine "danke" ! Tabir-i caizse sinirlendim, klavyeyi kafasında parçalayasım geldi!

Türkçeye Türkler sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak!
Elin Amerikalısı, İngilizi, Rusu, .... Türkçe mi konuşacak!

"Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir Dilin milli ve zengin olması milli hissin inkişafında başlıca müessesedir Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir Yeter ki bu dil; şuurla işlensin. "
Atatürk

Atamızın dil ve önemini analtan bir sözüyle yazımı bitiriyorum ve umarım gereken hassasiyeti gösterirsiniz.

.TR.
Artık sitede görevli değilim.
Soru ve sorunlarınızı aktif görevlilere bildirin lütfen.

*227* www.onur-board.eu *227*

Es haben sich bereits 2 registrierte Benutzer bedankt.

Benutzer die sich bedankten:

CanBayrak, memetti

seyhsamil 64

Emekli Admin

• male
  • Deutschland

Date of registration: Nov 5th 2008

Occupation: Pc Doktoru

Hobbies: Pc

Experience: 2,590,192

• Send private message

Wassermann

• male

Date of registration: Apr 4th 2009

Occupation: Emekli

Hobbies: Edebiyat

Level: 36 [?]

Experience: 845,916

Next Level: 1,000,000

• Send private message

3

Tuesday, January 4th 2011, 8:45pm

...yurt disinda yetisen bir cok cocuklar turkce konusabilirler ama her cocuk turkce okuyup yazamaz,guzel okuyup guzel yazanlar iyi turkce egitim almis kisiler bunlari zaten goruyoruz,bir coklaride film ve muzik indirmek icin forumlari didikliyorlar,belkide tesekkur ederim kelimesini yazmasini bilmiyorlardir.bazi devletlerde hafta sonlari turk okullari filan oluyor, ama ne kadar ragbet oluyor bilemem,ben kendi cocugumu gondermistim ikinci gun ogretmen bir bagirmis,cocuk inat etti bir daha gitmedi....danke, thanks gibi kelimeler turkiyede yasiyan uyeden geliyorsa ayip ama almanyada yasiyan birisi danke yazdiysa cok gormemekm lazim normal yasaminda belki gunde yuzlerce defa ayni kelimeyi tekrarliyordur.

CaNTüRK

Emekli Admin

• male
  • "CaNTüRK" started this thread
  • Türkei

Date of registration: May 28th 2008

Occupation: Webmaster

Experience: 2,703,075

• Send private message

Skorpion

4

Tuesday, January 4th 2011, 10:03pm

Altan Bey, Türk bir anne babadan olma bir çocuk nasıl Türkçe bilmez? Çocuğun Türkçe öğrenebilmesi için o ülkede Türkçe öğretecen kurslar ve okullar olması mı lazım? Bu biraz fazla hoşgörülülük değil mi bu konuda? Tamam Türkiyedeki biri kadar konuşamayabilirler bunun örneklerine bir çok akrabamda rastgeldim ama derdini anlatabilecek kadar bile bilmiyorsa bu iş çok yanlış. Hemde çook!

Eğer bir anne - baba çocuğuna Türkçe öğretmiyorsa çok büyük bir eksiklik ve yanlışlık demektir ortalıkta! Bir milleti bir arada tutan en önemli şey dili ve dinidir. Eğer bunlarda bir aksama olursa o ülkenin geleceğinden söz edilemez! Ve böyle bir şeye imkan sağlayanlar bu vebalin hesabını ödemekle sorumludurlar!

.TR.
Artık sitede görevli değilim.
Soru ve sorunlarınızı aktif görevlilere bildirin lütfen.

*227* www.onur-board.eu *227*

• male

Date of registration: Apr 4th 2009

Occupation: Emekli

Hobbies: Edebiyat

Level: 36 [?]

Experience: 845,916

Next Level: 1,000,000

• Send private message

5

Wednesday, January 5th 2011, 12:37am

cocuklar evlerde turkce konusuyorlar ama okuma yazmalari sifir diyebilirim,gurbette dogan cocuklarin ana diller o ulkenin dili oldugu icin turkce ikinci dil oluyor.bazi anne ve babalarda yurt disinda dogmuslar,onlarinda maalesef turkceleri zayif oluyor,bazi seyleri turkce anlatamayinca hemen yabanci dile kosuyorlar.
..ben zaman zaman gencleri toplarim mangal yakariz yada bir kutlamadir, yada baska bir yakinimizin evinde olur,yaslilar bir kenara cekilir turrkce konusurlar, gencler kimileri anne ve baba olmus,onlarda bir kenara ceklilp ingilizce konusurlar o lisanla bir birlerini daha iyi anladiklarini zannediyorum.benim cocuklarim turkce konusuyorlar,ama okumaya gelince biraz bocaliyorlar, bazende bazi turkce kelimeleri bulmakda zorluk cekiyorlar,tabiki onlarin okuyamamalari vatandan dinden kopmak degil.
..yine gurbette buyuyen anne ve babalar var kendilerine faydalari olmuyorki cocuklarina nasil bir seyler ogretsinler,biz evde hep turkce konusuruz,6 yasina yakin bir kiz torun var,kizda bir turkce var, benip arayipda bulamadigim kelimeleri soyluyor hayret ediyorum.nerden duyuyor bu kelimeleri,hemde hepsini yerli yerinde bocalamadan soyluyor..
..yurt disinin cehresi baskadir,eger kucuk yaslarda cocugu kontrol edip bir seyler ogretebilinirse cok guzel olur, biraz gec kalindimi butun ugraslar cirpinmalar bosa gidebilir.birde cocugun bir seyler ogrenebilmesi icin iyi bir cevre ve ortam lazimdir. mesela kor ile yatan sasi kalkar gibi.

seyhsamil 64

Emekli Admin

• male
  • Deutschland

Date of registration: Nov 5th 2008

Occupation: Pc Doktoru

Hobbies: Pc

Experience: 2,590,192

• Send private message

Wassermann

6

Wednesday, January 5th 2011, 1:11am

Altan bey,de hakli ama türküm diyen gencler veya cocuklar sunu söyleye biliyorsa Ne Mutlu Türküm Diyene diger Türkce,de olan kelimeleride yazmasi yine Türkce kelimeleri kullanmasi lazim bence

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 75,417,693

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

7

Thursday, January 6th 2011, 6:35pm

Altan Bey cok Hakli,
Ben bir Gönüllü Bilgisayar ögretmeni olarak 7-77 ye egitim verirken yan siniflarimizda Türkce dil dersleri veriliyordu.
Ne yazikki bu Türkce okul degil Almanyada Türkce Okulu yok. Ha Kurslarmi? var o kadar pahaliki biz orta düzeyli Aileler olduyumuz halde yetisemeyiz.
Bedeva gönüllü okullarmi? Biz bile bulduyumuz kurduyumuz ve Gönüllü ögretmen olduyumuz ve egitim verdiyimiz halde Egitim icin tutduyumuz yapilarin kiralarina yardimci olacak tek bir Vatandas cikmadi 5 sene icinde.
Biz dahi bazen kapanmasina gönlümüz razi olmadiyindan camidekiler ve ögretmenler kendi ceplerinden ödediler. Yillarca tüm Hamburg`da yasayan Vatandaslarimiza duyurular yaptiyimiz halde kimse orali olmadi. ayda 1€ verselerde o bile yeterliydi ve bu son okulda 2008 de kapandi.
Bu kadar Türkce biliyorlarsa onlarada sükredelim derim ben bu durumda.

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 75,417,693

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

8

Thursday, January 6th 2011, 7:03pm

...yurt disinda yetisen bir cok cocuklar turkce konusabilirler ama her cocuk turkce okuyup yazamaz,guzel okuyup guzel yazanlar iyi turkce egitim almis kisiler bunlari zaten goruyoruz,bir coklaride film ve muzik indirmek icin forumlari didikliyorlar,belkide tesekkur ederim kelimesini yazmasini bilmiyorlardir.bazi devletlerde hafta sonlari turk okullari filan oluyor, ama ne kadar ragbet oluyor bilemem,ben kendi cocugumu gondermistim ikinci gun ogretmen bir bagirmis,cocuk inat etti bir daha gitmedi....danke, thanks gibi kelimeler turkiyede yasiyan uyeden geliyorsa ayip ama almanyada yasiyan birisi danke yazdiysa cok gormemekm lazim normal yasaminda belki gunde yuzlerce defa ayni kelimeyi tekrarliyordur.

Altanbey,
Okulun ilk acilisinda Gözlerimden neden yaslar aktiyini size kisaca anlatiyim.
Vatandaslar Cami acmak istiyorlardi büyük bir bos Yapi buldular.Yapi ama cok büyük idi ve beni cagirdilar Cami icin yer buldular ama cok büyük olduyundan orasinida biz kiraliyalim okul kurmayi düsünüyoruz gönüllü egitim verirmisin diye.
Okulu bir kac Vatandasla Caminin arkasindaki Bos duran odalari ucuz kiraliyarak degerlendirdik o zaman sene 2003
Hamburgdaki genclerimiz kötü aliskanliklarindan kurtulsunlar diye ve zamanlarini sokak köselerinde toplanip zamanlarini öldürmesinler diye bu düsünceye varmislardi ve amac Bilgisayar egitimi ve Türkce dil dersi vermekdi. Biliyormusunuzki Hamburg Hapishanesinde yatan Mahkumlarin 73% Yabanci? kaci Türk bilemiyoruz.
Neyse gelelim asil konuya.
Ilk zamanlar büyük reklamlarimiz ve tanitimimiz yapildi.
Kagitlar olanlar oldu bende ilk gün egitim verecegimiz zaman 12 bilgisayar bize cok az geldi yetmedi ve ilavelerimiz oldu. Amaaa yan sinif daki arkadasimizi ziyaret ediyim dedim ilk gün kutluyalim diye , keske girmeseydim.
4 kisi var 4 ü de Alman cocuklari her yil Velileri ile Alanyada izin yapiyorlarmis o yüzden Türkce ögreniyorlar.
O gün benim icin cok aci bir gün idi..
Gerisini siz düsünün

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

Counter:

Hits today: 272 | Hits yesterday: 1,636 | Hits record: 9,256 | Hits total: 755,300 Average hits: 2,216.56 | Clicks today: 7,047 | Clicks yesterday: 30,091 | Clicks total: 6,368,215 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,688.65 Counter age (days): 340.75 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri