You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

CaLCIMaX

Intermediate

• male
  • "CaLCIMaX" started this thread

Date of registration: Mar 25th 2008

Occupation: IT Tech.

Hobbies: Bilişim

Level: 31 [?]

Experience: 357,293

Next Level: 369,628

• Send private message

Löwe

1

Monday, October 6th 2008, 3:47pm

TORRENT Nedir? Ne Işe Yarar? Neden TORRENT ?

[BLOCK]Öncelikle anlatmaya başlamadan önce şunu belirtmem de fayda var diye düşünüyorum, torrentin asıl amacı beklemeden ve daha hızlı olarak dosya paylaşımını (upload-download) sağlayan bir P2P (Peer2Peer = Kişisen Kişiye) ortak alanıdır. Yani rapidshare v.b. gibi paylaşım sitelerinden kurtulmak için mükemmel ve sorunsuz bir alternatif olarak görüyorum şahsen..

1- BitTorrent Nedir?

A kişisi x dosyasını paylaşıma açıyor. B kişisi de bu x dosyasını indirmeye başlıyor. Yalnız indirirken bir kurala uymak zorunda. Yani indirdiği dosyanın aynı anda Upload yapılmasına da izin vermek durumunda. Sonra C kişisi de geliyor o da indirmeye başlıyor.Işte kuralın mantığı burada çıkıyor.C kişisi dosyayı indirirken hem A kişisinden hem B kişisinden indiriyor.Bu sayede hızı artıyor ve eMuLe’de olan sıra kavramı ortadan kalkıyor. Sonra D kişisi geliyor. O hem A’dan hem B’den hem de C’den indirmeye başlıyor. ışte böyle böyle kullanıcılar arasında bir ağ oluşuyor. A kişisi “seeder” olarak geçiyor. Bu seederlar sadece upload yapıyorlar. Ne kadar çok seeder o kadar hızlı download!

B,C,D kişileri ise “peer” olarak geçiyor. Bu peer’ler download yaparken upload yapmak zorundalar.

Ayrıca bir “tracker var o ise bu kişileri birbirine bağlıyor başka bir işe yaramıyor. (Paylaşılan şeyin ne olduğu hakkında bir bilgisi olmuyor. Bu sayede FBI gözetiminden falan kurtuluyorsunuz)

Bu uygulamayı bulan kişi olan Bram Cohen daha sonra BitTorrent adında bir de yazılım yapmıştır. Bu nedenle bu iki kavramı karıştırmamak gerekir, BitTorrent hem uygulama hem de bu uygulamayı bulan kimsenin oluşturduğu bir yazılımın adıdır.

BitTorrent 2 Temmuz 2001 tarihinde ilk kez kullanılmaya başlanmıştır. Ve .torrent uzantılı dosyalar ile dosya paylaşımı yapılmaktadır. Bu .torrent uzantılı çok küçük boyuttaki dosyalar, asıl paylaşılan büyük dosyalar hakkında bilgiler içerirler, bu .torrent dosyalarını indiren kullanıcı daha sonra BitTorrent yazılımlarından biri aracılığıyla (Bitttorrent, Azureus, µTorrent gibi) bu dosyayı açar ve indirme işlemine başlar. Yine aynı dosyayı indirmek isteyen başka bir kullanıcı bu ağa dahil olduğunda sizde dosyanın asıl sahibi gibi o kimseye kaynak olur ve indirdiğiniz dosya tamamlanmamış olsa da aynı zamanda veri göndermeye başlarsınız.

Özetle; bittorrent aracılığı ile dağıtılan büyük dosyaları indirmek için kullanıcıların öncelikle .torrent uzantılı küçük dosyaları indirmeleri ve daha sonra bu küçük dosyaları uygun bittorrent yazılımları ile açmaları gerekmektedir.

2- Neden Torrent?

Torrent sadece dosya paylaşımı yapılmasını sağlayan bir araç değil aynı zamanda cep telefonlarına kadar indirgenmiş ve önümüzdeki yıllarda belki televizyonlara ve uydu ağlarına kadar pek çok yere girme potansiyeline sahip bir teknolojidir.

Günümüzde sıklıkla yasal ya da yasal olmayan şekillerde dosya paylaşımı için kullanılmakta ve asıl popülaritesi buradan gelmektedir.

Bunun yanında BitTorrent kullanılarak yapılan dosya dağıtımları dosyayı dağıtmada ana görev üstlenenlere ilave bir band genişliği, sunucu ve benzeri yük getirmemektedir. Diğer bir ifadeyle bir dosyanın paylaşımında bulunan herkesin katkısı ile bu dağıtım gerçekleşmektedir.

Torrentdeki dosya paylaşımının mantığı şudur; Arada bir izleyici (verilen dağıtılmasına yardımcı ve istatistiklerin tutulmasını sağlayan) ile birbirini daha hızlı bulan bilgisayar kullanıcıları yine birbirlerinde bulunan aynı dosyayı kendi aralarında aktarmaktadır yani aynı dosyanın paylaşıldığı bir küme oluşturmuşlardır. Arada izleyici olmadan da dosya paylaşımı yapılabilmektedir. Bu tarz bir dosya paylaşımında DHT denen kavramla karşılaşılır. DHT arada izleyici olmadan torrent aracılığı ile dosya paylaşımı yapılmasını sağlayan bir özelliktir. Ancak ayrıntılarına şimdi girmiyorum sadece bir ön fikir vermek istiyorum.

* Torrent ile İglili Kavramlar

Torrent kullanmak isteyen kullanıcı bazı kavramları bilmelidir çünkü ilk başlayanlar bu kavram kargaşasında sıkılabilir ve hatta bu teknolojiyi terk edebilir o nedenle torrent yazılımının ayarlarını yapmadan önce bu kavramlara değinmek istiyorum.

Tracker (İzleyici) : Dosyaların kullanıcı arasında dağıtımda yardımcı olan aracı sitedir (illa gözle görülür bir site olarak bulunmasına gerek yoktur bir .php betiğide bu görevi görebilir).

Seed (Kaynak, Ortalayan): Dağıtılan dosyaya %100 sahip olan bir anlamda dosyanın kaynağı olan ve etkin olarak upload (gönderme) yapan kullanıcıdır.

Peer (): Dağıtılan dosyanın bir kısmına sahip olan ve etkin olarak hem download (indirme) hem de upload (gönderme) yapan kullanıcıdır.

Swarm (Küme) : Seed ve Peer tüm kullanıcıların oluşturduğu ağa verilen isimdir.
[/BLOCK]

NuR

CHEF

Level: 57 [?]

Experience: 32,156,092

Next Level: 35,467,816

• Send private message

2

Monday, October 6th 2008, 3:50pm

guzel acıklamısın.. eline kalvyene saglık.. rapiden cok ustun ama kulanıcısı az ne hikmetse..

S€rGeNnnN

Unregistered

3

Monday, October 6th 2008, 4:25pm

çok güzel açıklama olmuş..Bilgilendirmen için teşekkür ederim.. *45*

*SaHiN*

Emekli Admin

• male

Date of registration: Feb 11th 2005

Hobbies: Fußball-Tischtennis-Boxen-Schwimmen-Auto fahren-

Level: 58 [?]

Experience: 37,261,015

Next Level: 41,283,177

• Send private message

4

Monday, October 6th 2008, 4:41pm

RE:TORRENT Nedir? Ne Işe Yarar? Neden TORRENT ?

Bilgi ve paylasim icin tesekkürler...

eren120

Beginner

Date of registration: Mar 24th 2005

Level: 22 [?]

Experience: 47,113

Next Level: 49,025

• Send private message

5

Tuesday, October 7th 2008, 5:36pm

cok cok tesekkurler

faruk019

Trainee

• male

Date of registration: Jun 24th 2008

Level: 25 [?]

Experience: 95,796

Next Level: 100,000

• Send private message

Steinbock

6

Tuesday, October 7th 2008, 8:41pm

SaNCaK

Beginner

Date of registration: Sep 30th 2008

Level: 10 [?]

Experience: 1,332

Next Level: 1,454

• Send private message

7

Tuesday, October 7th 2008, 10:36pm

Kardeşim ağzına, yüreğine, aklına sağlık. Bu güzel açıklama için gerçkten çok teşekkür ederim. İnternet kullanıcılarının gerçekten bilmesi ve download yapanların kullanması gereken bir program.

yesemre

V.I.P

• male

Date of registration: Aug 4th 2008

Level: 23 [?]

Experience: 56,938

Next Level: 62,494

• Send private message

Jungfrau

8

Wednesday, October 8th 2008, 9:10am

xwindx

Beginner

• male

Date of registration: Jun 19th 2005

Experience: 80,982

• Send private message

Krebs

9

Wednesday, October 8th 2008, 2:25pm

Quoted

Orjinal Yazari NuR
guzel acıklamısın.. eline kalvyene saglık.. rapiden cok ustun ama kulanıcısı az ne hikmetse..

Evet bu dogru neden peki cunku bunyesinde illegal dosyalarida barindiriyor eMule, eDonkey, Overnet , Torrent , Ares , Dc++ müzik ve film paylasimini yazilimlar nedeni ile kullanilmiyor ayrica paylasima acilmis ag yoluyla virüsler kol geziyor
Yaşamak Direnmektir

CaLCIMaX

Intermediate

• male

• Send private message

Löwe

10

Wednesday, October 8th 2008, 2:38pm

Artık Fake(sahte) uploadları belirtici ibareler de mevcut torrent dosyalarının yanında. Bunlara göz atmakta kullanıcının elinde sonuçta.Düzgün kontrol edildiği sürece hiç bir şekilde virüsle yüz yüze gelme şansınız olmuyor.

Quoted

Evet bu dogru neden peki cunku bunyesinde illegal dosyalarida barindiriyor eMule, eDonkey, Overnet , Torrent , Ares , Dc++ müzik ve film paylasimini yazilimlar nedeni ile kullanilmiyor ayrica paylasima acilmis ag yoluyla virüsler kol geziyor

xwindx

Beginner

• male

• Send private message

Krebs

11

Wednesday, October 8th 2008, 2:55pm

Quoted

Orjinal Yazari CaLCIMaX
Artık Fake(sahte) uploadları belirtici ibareler de mevcut torrent dosyalarının yanında. Bunlara göz atmakta kullanıcının elinde sonuçta.Düzgün kontrol edildiği sürece hiç bir şekilde virüsle yüz yüze gelme şansınız olmuyor.

Quoted

Genelde insanlar bu programlarla film müzik oyun crack ve program alisverisinde bulunuyorlar benim cevremde yakalanip fais miktarda ceza odeyip bilgisayarina el konulan kisiler var. Bu program kullanicisi tesbit edilebilirmi ilginize tesekkurler
Yaşamak Direnmektir

CaLCIMaX

Intermediate

• male

• Send private message

Löwe

12

Wednesday, October 8th 2008, 3:15pm

[BLOCK]Sadece torrent için geçerli değil bu söylediğiniz, şu anda bir çok bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılan (Ares-Limewire-eMule-BearShare) paylaşım programlarında da aynı durum söz konusu. Bu programlar üzerinden indirdiğiniz her hangi bir unsuru ticaret amacıyla yani alım satım işlemi gerçekleştirmediğiniz sürece bir risk söz konusu değil.

Yani şöyle ki ;

Bu paylaşım programları üzerinden bir yazılım indirdiniz ve bunu kopyalarak izinsiz olarak ticaretine girdiniz. Bu durumun tespit edilmesi halinde söylediğiniz gibi uçuk fiyatlardaki tazminatları ödemekle yükümlüsünüz. Burada önemli olan indirdiğiniz herhangi bir şeyi sadece şahsınız adına kullanmanız.

Tespit edilme olayına gelince, tespit edilme işlemi sanıldığı kadar zor değil.Şu anda bu konuyla ilgili (TÜRKİYE için söylüyorum) emniyet müdürlüğü tarafından kurulmuş bir birim hali hazırda mevcut ve sadece ip numarası üzerinden 30 saniyelik bir takip yeterli, sonrası malum.
Şu anda internette bir çok yerde bulunan IP Gizleme-Proxy Kullanma programlarına asla güvenmeyin çünkü hiç bir program ya da yazılım o an için kullandığınız IP'nizi değiştirmez veya gizlemez. Sadece size öyle görünür ama işin aslı öyle değildir, yani siz o programlardan birini kullanırsınız ancak Telekom veri tabanında sizin o anda kullandığınız IP'niz her daim gözükür ve o IP'nin kimin tarafından kullanıldığı veritabanında tutulur, herhangi bir sorgulama esnasında o tarihte ve o esnada IP'nin hangi kullanıcı (ev adresiniz-telefon numaranıza varıncaya kadar) tarafından kullanıldığı bariz olarak görülür.

Umarım yardımı dokunur.

Saygılar.
[/BLOCK]

Quoted

Genelde insanlar bu programlarla film müzik oyun crack ve program alisverisinde bulunuyorlar benim cevremde yakalanip fais miktarda ceza odeyip bilgisayarina el konulan kisiler var. Bu program kullanicisi tesbit edilebilirmi ilginize tesekkurler

xwindx

Beginner

• male

• Send private message

Krebs

13

Wednesday, October 8th 2008, 3:22pm

Ilgine Tessekkurler CaLCIMaX
Yaşamak Direnmektir

nadir55

Beginner

Date of registration: Dec 13th 2007

Level: 21 [?]

Experience: 32,475

Next Level: 38,246

• Send private message

14

Wednesday, October 8th 2008, 3:54pm

tskler ellerine saglik

GOKHAN05

Unregistered

15

Wednesday, October 8th 2008, 9:11pm

Eline sağlık...

xHakanx

BOARD IMPARATORU

• male

Date of registration: Sep 22nd 2004

Level: 45 [?]

Experience: 4,621,729

Next Level: 5,107,448

• Send private message

Waage

16

Monday, October 13th 2008, 7:44pm

Harika bir bilgi paylasimi. Ellerine saglik. Benden tam puanlama. *45*

malibu

Trainee

• male

Date of registration: Jul 21st 2008

Level: 27 [?]

Experience: 127,672

Next Level: 157,092

• Send private message

Fische

17

Friday, November 7th 2008, 12:09pm

verdiğin bilgi için teşekkürler

akrep1112

Trainee

Date of registration: Sep 21st 2008

Level: 27 [?]

Experience: 126,001

Next Level: 157,092

• Send private message

Waage

18

Saturday, November 22nd 2008, 8:59pm

tesekkurler acıklaman bilgilendirmen icin
sevi ile

karakol

karakol

• male
  • Deutschland

Date of registration: May 4th 2008

Über mich: hayret bugün kaçıncı teşekkür elinize sağlık filan artık bıktım kapatıyorum allah aşkına bukadarda saçmalık olmaz neyse hoşca kalın
hayret bugün kaçıncı teşekkür elinize sağlık filan artık bıktım kapatıyorum allah aşkına bukadarda saçmalık olmaz neyse hoşca kalın

AFEDERSİNİ< KİMİN İÇİN KULLANSINIZ ACABA

Occupation: serbest

Experience: 85,865

• Send private message

Löwe

19

Monday, April 13th 2009, 7:59pm

Teşekkür

Beyler herkeze Selam,

Allah aşkına nye teşekkür neye ellerinize sağlık dediğinizi anlamış değilim neye teşekkür ettiğinizi söyleyin de bende edeyim.
bende geliyorum bakıyorum arıyorum programı indirilecek herhangi bir link yok amma bakıyorum elinize sağlık emeğinize sağlık ne bileyim buna benzer sözler okuyorum, ben ONUR BORD'da özel m@il ler gönderdim hiç birisine cevap alamadım eğer bir bilen varsa lütfen açıklasın. gerekirse fazla vaktinizi almıyacaksa bana doğrudan mesaj gönderebilirseniz çok sevinirim beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
muhittin mqil adresim ( karakolhamburg@hotmail.com )

takmak64

Beginner

Date of registration: Apr 22nd 2009

Occupation: ISCI

Hobbies: MUZIK FILIM FUTBOL

Level: 20 [?]

Experience: 27,066

Next Level: 29,658

• Send private message

Widder

20

Wednesday, April 22nd 2009, 3:37pm

tesekürler ellerine saglik
ASK BIR SUDUR IC IC KUDUR

Counter:

Hits today: 308 | Hits yesterday: 1,636 | Hits record: 9,256 | Hits total: 755,336 Average hits: 2,216.51 | Clicks today: 7,600 | Clicks yesterday: 30,091 | Clicks total: 6,368,768 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,688.99 Counter age (days): 340.78 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri