Senin resmin, her duvarda öylece duruyor Paşam. Sen bu ulusun göz bebeğiydin, sen gittin kör olduk.
Senin resmin, her duvarda öylece duruyor Paşam. Seni gördükçe utanıyorum, kahredemedim düşmanlarını.
Seni gördükçe umutlanıyorum Paşam, gözlerinin gözlerime değdiğini hissediyorum.
Hadi diyorsun sanki, yapabilirsin. Kırabilirsin zincirleri.
ATATÜRKÇÜ OLMAK İÇİN, ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNMEK TEK YOLDUR!..
Geçen yıllar, geldiğimiz nokta Ebedi şef Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ü bugün daha da büyük bir özlemle hatırlamamıza neden oluyor..
İşte bir 10 Kasım daha, bugün, ulu önderimizin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti, öz’ünü kaybetmiş olsa dahi, biz Kemalistlerin varlığı sebebiyle öz’üne dönme yoluna girecektir. Aslında herkes biliyor ki, bu ülkeden ATATÜRK Devrimleri ve ilkeleri silinemez! Mustafa Kemal ATATÜRK , aramızdan bedenen ayrılmış olsa dahi yaptıkları ve engin görüşleri ile bu ülkenin insanlarına doğruyu işaret etmiştir ve daima yol gösterici olmuştur-olacaktır…Tüm yaşamı boyunca vermiş olduğu mücadele hep insanlığın onurunu yüceltmek ve bir ulusu var etme adına olmuştur. Emperyalizm denilen illet, ülkemiz için planlarından bir an olsun vazgeçmediği ve saldırgan olduğu yıllarda, büyük deha, insanlığın görmüş olduğu eşsiz örnek ulu önderimiz, ulusal kurtuluşu yani bir milleti yoktan var etmeyi başarmış; emperyalizme gerekli cevabını unutamayacağı şekilde vermiştir! Tam Bağımsızlık ve Milli Egemenlik temelinde bir Türk Devrimi gerçekleştirmiş ve bu devrim tüm mazlum uluslara örnek olacak bir dünya devrimi olarak da tarihteki yerini almıştır
Gelelim günümüze!..
Her ne kadar karşı devrim ilerlemiş olsa da bir yandan da buna karşı -büyük aydın Atilla İlhan’ın da dediği gibi- bir “dip dalgası” ortaya çıkmaktadır. Mustafa Kemal’in bu ülkeyi kurarken attığı temel, bugünlerde de sağlamlığını koruyor; fakat kendisini gösteremiyor. Sorun bizce burada yatmaktadır. Düşünülmesi gereken bir konu da şudur ki; bu ülkenin şerefli insanları, Atasına ve Laik-Üniter Türkiye Cumhuriyeti’ ne bağlılığını göstermek ve mücadele edebilmek için her şeyi ortaya koyacaktır; fakat faşizmin her geçen gün artan baskısı ve çeşitli yollarla kendini göstermesi, ister istemez bir “yılgınlığı-korkuyu” beraberinde getirmektedir. Tabiî ki faşizm ne kadar baskıcı da olsa, Türk isek; Atatürkçüysek yılgınlıktan kurtulmak ve Devrimci Mücadele şarttır. Artık kurtuluş savaşında verilen mücadeleyi hatırlama ve uygulama vaktidir!.. Laik ve Üniter Cumhuriyetimizi kurtarma vaktidir!
Bugünün kurtuluş yolunu, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE olan KEMALİZM’ de aramak yegane çözümdür! Büyük Önderi, her anlamda izlemek ve aynı devrimci kararlılığı bugünün koşullarında uygulamak kaçınılmaz ve yaşamsal zorunluluğa dönüşmüştür. İşte bu sorumluluk duygusu, kemalist devrim bilinci bize çağdaş Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracak gücü, Devrimleri kaldığı yerden devam ettirebilme şansını verecektir…
ÖLÜMSÜZDÜR!
Bugün için bizim kutsal sayabileceğimiz bir cümledir bu: GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMSÜZDÜR! Evet, gerçekten de bizim için ilke ve devrimleri ile ölümsüz bir önderdir ATA’mız! Ulu Önderimizin şu sözleri etkileyici ve bir o kadar ders niteliğindedir: “Büyük ölülere matem gerekmez! Fikirlerine sadakat gerekir” Biz, sahte sözlerle Atatürk’ün arkasından yas tutan "demokrasi ve insan hakları" kavramlarını ağzından düşürmeyen faşizmin uygulayıcılarının neyi temsil ettiklerini farkında ve ayırdındayız. Atatürk’ün varlığını bu ülkeden silinmek istemesini daha ne kadar açık ifade ile dile getireceklerini şaşıran işbirlikçiler bir de utanmadan bugünlerde, ATATÜRK adını ağızlarına almaktadırlar. Buradan şu sonuca varabilmek önemlidir: Düzenin sahte aydınları, varolan düzende hala Atatürk’ten ve Türk milletinden korkuyor; ATATÜRK’ e ve Türk Milletine hiç vazgeçmeden saldırılarını sinsice sürdürüyorlar…
(…)
Bugün Atatürk, varlığını; Devrimleri ve İlkeleri ile bizlere hissetiriyor, mücadele ruhumuzun kaynağını sağlıyor. Sahip olduğumuz büyük kudret, duyduğumuz sevgi, inanç ve geleceğin Türkiye’sinin aydınlık olması için var olmaya devam edecektir. Bugün olmasa bile, bir gün mutlaka Atatürk’ü ve devrimlerini yeniden kaldığı yerden devam ettirerek, zamanın sonsuzluğunda, Onurlu, Bağımsız, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden ayağa kaldıracağız…Yeter ki, umut-sevgi-inanç üçlüsünü yüreğimizden hiçbir gücün silip atmasına izin vermeyelim..
Bugün sonsuzluğa uğurlanışının 70. yıldönümünde kemalizmin ve Türk Ulusunun Ulu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlem ile anıyor, O'nun yolundan gideceğimize dün olduğu gibi, bugün de inandığımız tüm değerler adına söz veriyoruz.
“Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır.
Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır..”
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK