Mahellenin birinde melekler kadar iyi, yaşlı bir adam yaşıyormuş. İyi kötü ayırt etmeden herkese iyilik yapıyormuş. Herkes ona melek baba diye sesleniyormuş. Hali vaktide yerindeymiş yani zenginmiş.
Bir gece yarısı kapısı çalmış acı acı...Melek baba yatagından bir telaşla kalkmış hemen kapıyı açmış. hiç tanımadıgı bir adam.
'Buyur evladım, ne istiyorsun gecenin bu vaktinde?' demiş.
Adam 'Melek baba senden yardım istiyorum, polisler peşimde...lütfen beni içeri al sana durumu içeride anlatayım.'
Melek baba hemen adamı içeri almış, eşine seslenmiş 'hanım..! hanım..! misafirimiz geldi, hemen sıcak 1 çorba hazırla!'
buyur etmiş içeri adamı.
melek baba 'Eee anlat bakalım evlat. ne oldu, nedir derdin?'
Adam 'Başım belada baba, 2 sokak arkada bir evi soyarken yakalandım. Polisler peşimde. Ben de senden yardım istemeye geldim, seni birkaç defa buradaki kahvede görmüşlüğüm var. Sordum kahvedekilere bu adamı neden bu kadar seviyorsunuz, neden bu denli saygı duyuyorsunuz?! onlar da bana senin ne kadar iyi oldugunu, bir melekten farksız oldugunu anlattılar. ben de kaçarken aklıma geldin, ancak sen bana yardım edersin diye düşündüm. Edersin degil mi melek baba??'
Melek baba yüzünde bir şaşkınlık ifadesiyle önce adamın sırtını sıvazlamış ve cevap vermiş 'Eh evet evladım sana yardım ederim. Seni bana ALLAH gönderdi. Hadi sen şimdi şu sıcak çorbanı iç, hanım sana yatagını hazırlasın hemen uyu, yarın sabah daha detaylı konuşuruz.'
Adam 'gülümseyerek, kafasını sallamış'.
Sabah olmuş Melek baba uyanmış, heyecanla adamın yattıgı odaya gitmiş ama adam yerinde yokmuş.
evin bütün odalarına bakmış adam yok. Şaşırmış neden gitti diye homurdanırken, odadan 'EYVAH BEY!!!' diye bir ses, hemen odaya koşmuş, ne oldu hanım? diye seslenmiş.
Bey bey soyulmuşuz, benim altınlarım yok, hepsi gitmiş.
Melek baba hemen parasını koydugu çekmeceye yönelmiş, çekmeceyi açmış paralar yerinde yok. evde ne kadar degerli eşya varsa çalınmış.
Melek baba üzgün bir şekilde otura kalmış oldugu yerde, derin derin düşünmüş. Ben herkese iyilik yapmakla kötümü yapıyorum acaba? Ben bunu hak etmiyorum diye homurdanmış.
Eşi yanına ilişmiş, bey bey senin bu iyi kalbin yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı. Bak gördün mü sen ona herşeye rağmen iyilik yaptın, yardım ettin. O ne yaptı karşılığında. bizi soydu. Demek ki herkese iyilik yapılmazmış. Aklını başına topla bey, yeter artık herkese iyilik yapma.
Melek baba üzgün bir şekilde evinden çıkmış, kahveye dogru yol almış, tam kahveye girecekken gece yardım istiyen adamı görmüş yolda.
Hemen arkasından koşmuş ve yakalamış adamı. Adamı kolundan tutmuş bir hışımla, 'Neden beni soydun? oysaki ben sana yardım etmiştim, evimin kapısını sana açmıştım. neden?' diye sormuş melek baba.
Adam rahat bir şekilde önce melek babanın elini çekmiş kolundan sonra sakin bir şekilde cevap vermiş 'Eeee Melek baba senin bu sordugunda laf mı yahu...!'
Melek baba 'Ne demek bu şimdi?' demiş.
Adam 'Şu demek melek baba, ben sana hırsız oldugumu, polislerin peşimde oldugunu baştan söyledim. Sen buna rağmen bana yardım ettin.'
Melek baba 'Evet evladım ben de onu diyorum. Ben ona rağmen sana yardım ettim, neden yaptın, niçin çaldın benim eşyalarımı, paralarımı? onu soruyorum evladım..neden??'
Adam cevap vermiş 'BABAAA BEN HIRSIZIM HIRSIZ!!!'
Gerçek Melekler bile herkese iyilik yapmaz, yardım etmez. Ancak yardıma gerçekten muhtaçlara yardım eder...