Dünyanın en ilginç davası Hindistan’da açıldı. Tam 7 yıldır üst e birinin atlamasını bekliyordu. Ama olmadı. O da sonunda firmaya dava actı..
Yedi yıldır Lynx firmasının deodorant ve birçok ürününü ku lanan 26 yaşın bir genç, reklamdaki gibi kadınlar üzerine atlamadı diye firmaya a açtı.</
Hindistan’da Axe adı altında satılan Lynx deodorant firma nı reklamlarında, Lynx efektine maruz kalmış yarı çıplak kadınlar kend rini erkeklerin üzerine fırlatıyordu. Fakat 26 yaşındaki Vaibhav Bedi bu e yi göremeyince çareyi firmaya 26 bin sterlinlik tazminat davası açm a buldu.
Yeni Delhi’deki yetkililer ise genç adamın yarı kullanılmış Ly vücu yıkama jeli, şampuan, ter önleyici ve saç jeli üzerinde adli tahlil ma konusunda anlaştı.</
Bedi mahkeme başvurusunda “Firma beni aldattı reklamlarında Axe kullanınca kadınların sizden etkineleceğini söyleniyordu. Ben yedi yıl boyunca kullandım ama hiçbir kız bana yaklaşmadı” d i.
Hindistan’ın tazminat konusunda önde gelen avukatlarında Ram Jethmalani ise “Bence firma anlaşma yoluna gitmeli” yorumunu yaptı.
This post has been edited 1 times, last edit by "Sessizgemi" (Nov 4th 2009, 5:34pm)
kimler neler bekliyormus ya rabbim buna gülmemek elde degil hangi deodorant,da kiimin üzerine bir kiz yada bir bayan atlamis ki bu gencin üzerine atlasin
Aslında çok da yabancısı olduğumuz söylenemez böyle bir davanın. Bakınız: Türk bir bayan mankenin rol aldığı PEPSİ reklamlarını dava eden ve reklamın yayından kaldırılmasına zemin hazırlayan, 2. türev reklam filminin çekilmesine en büyük katkıyı yapan Vatandaşımız : ) İnsanlar çabalamadan kaşıklamaya çok alıştı çok. Hepimize akıl, fikir, dirayet dilerim : ). Paylaşım için de teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.
Medya Mavi Tanıtım, Tasarım, Barındırma ve Bilişim Hizmetleri / KAYSERİ