....Genc doktor diplomasini aldiktan sonra babasinin yaninda calismaya baslar.muayenehaneyi kapayacaklari saatte.iki bayan hasta kendilerini evde ziyaret etmeleri icin telefon ederler..
..yolda giderlerken baba doktor ilk hastaya ben bakacagim ikincisi senin olsun der.Hasta kadinin evine varirlar,doktor kadini muayene eder sonra recete defterini cikarip ilac yazmaya baslarken kalem elinden duser,almak icin eglir ve kalkar. recetesini yazdiktan sonra hasta kadina, muhim bir seyiniz yok,kilise isleriyle biraz daha az ugrasin cunku yorulmussunuz der.Oglu agzi acik babasini dinler ve icinden biravo babama der.
..ikinci bayan hastanin evine gelirler, burdada kadin yatakdadir, ah uf, dert yaniyordur,genc doktor kadini muayene eder,himmm der sonra oda recetesini yazmak icin kalemi eline alir ne tesaduf onunda kalemi duser yerden kalemi alir recetesini yazar, sonra kadina donup biraz yorgunsunuz muhim bir seyiniz yok yalniz temizlik islerine biraz ara veriniz der.
..baba ogul doktorlar eve giderken oglu babasina sorar , ya kadinin kilise isleriyle ugrastigini nerden anladin der, baba doktor. dusurdugum kalemi almak icin egilince karyolanin altinda saklanmis papazi gordum der, sonra baba ogula sorar, peki kadinin cok temizlikle ugrastigini nerden anladin der, ogul doktor, kalem yere dusunce parmaklarim parkelere degdi, yepyeni gibi piril pirildilar uzerlerinde bir damla bile toz yoktu,ordan anladim. der.