You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

12nevzat

Trainee

• male

Date of registration: Jan 1st 2006

Level: 28 [?]

Experience: 158,872

Next Level: 195,661

• Send private message

Fische

21

Friday, July 28th 2006, 11:08am

RE: (( Kagita Ne yaziyor ))

kimse bulamıyacak bence

enginovic

Intermediate

• male

Date of registration: Jun 26th 2006

Level: 32 [?]

Experience: 378,052

Next Level: 453,790

• Send private message

Steinbock

22

Friday, July 28th 2006, 2:47pm

Gülüm...

ben bir kere bu soruya cevap vermistim. o cevabi kendim aklimdan uydurmusdum. sende dogru diye bisey demedin sadece "soruyu iyi okuyun" diye cevap yazmissin. merakdan bi internette arastirdim. bu bulmacanin kesin yaniti yok, ama en mantikli cevap benim cevabima gayet yakin. buyrun size bi alinti:

İlk defa, bir arkadaşın blogunda karşılaştım bu soruyla. Haliyle insan merak ediyor kağıtta ne yazdığını. Fakat, kağıtta ne yazdığını bulmak için beynimi yorduğumu söyleyemem. Öğrenilmiş çaresizlik mi? “Nasıl olsa bulamayacağım, niye o zaman canım beynimi yorayım ki” durumu galiba. Arkadaşın yazısının altına yorum yazdım, “kardeşim söyle şunun cevabını, meraktan öldüm” babında bir şeyler. Yorumuma cevap verdi sağ olsun. Lakin o da tam olarak cevabını bilmiyormuş. Bu durumda Google Amca’ya gitmekten başka çare kalmadı bana da.

Google Amca’ya gittim. “Kağıtta ne yazıyor” diye sordum. Önüme bir sürü forum sayfası açtı. Meğerse bu soru hayli meşhurmuş sanal ortamda. Forumlarda yazılanları okudukça, işin, “kuyuya delinin biri bir taş atmış” formatında olduğunu anladım. Yanlış cevapları burada tekrarlamanın anlamı yok. Herkes, beynini lime lime etmiş kağıtta ne yazdığını bulabilmek için. (Aklımı seveyim, ben hiç kendimi yormadım valla.)

Soruyu ilk defa okuyan ve haliyle cevabını merak edenleri daha fazla merakta komadan doğru cevabı vereyim: Aslında soruda küçük bir şaşırtma var. Soruda “iki” kağıt var. Birincisi, soruyu okuduğumuz kağıt. İkincisi, hikayede kadının bir şeyler yazdığı kağıt. Sorunun muhatabı olan herkes, ikinci kağıda şartlanıyor ve o kağıtta ne yazdığını bulmaya çalışıyor. Oysa, soru birinci kağıtla ilgili. Ve O’nun da cevabı basit. Soru: “Bu kağıt’ta ne yazıyor?” Cevap: “Bu kağıt’ta bu hikaye yazıyor”. Peki ya ikinci kağıtta ne yazıyor? Kadın adama ne yazmış? Bunu bilmiyoruz. Bilmemiz de istenmiyor. Dahası bilmemiz de gerekmiyor. Soru bu değil çünkü. Hatta bilmemiz imkansız kadının ne yazdığını. Çünkü, hikayede kadının bir şeyler yazmasının “işlevi”, sadece sorunun muhatabının kafasını karıştırmak ve “asıl sorudan” uzaklaştırmak. Bu kadar.

Şimdi, biraz daha “iri” laflar etmenin sırası. Aslında; kafamızı şişiren, vaktimizi alan, bizi strese sokan “sorular”, acaba gerçekten cevabı/çözümü bulunabilir sorular mı? Gerçekten “soru” niteliğini haiz mi, yoksa, bizi asıl sorudan uzaklaştırmak için önümüze başkaları tarafından sunulan soru görünümlü tuzaklar mı? Biz, soru görünümlü “suni” soru(n)larla uğraşırken, cevap bekleyen asıl sorunun çözümsüz kalması mı amaçlanıyor yoksa? (Meramım anlaşılmıştır, lafı uzatıp aynı şeyleri papağan gibi tekrarlamanın bir anlamı yok. Nokta.)

enginovic

Intermediate

• male

• Send private message

Steinbock

23

Friday, July 28th 2006, 2:49pm

Quoted

Orjinal Yazarı enginovic
simdi bir sirketteyiz ve bu soru bize kagit üzerinde sunulduguna göre, ve okuduktan sonra... "kagitta ne yaziyor" diye sourlduguna göre cevap iste bu yukarida anlatilan hikayenin iceridir bence heralde galiba sanirsam

buda benim cevabimdi zamaninda *10*

• female
  • "(( GüLüM ))" started this thread

Date of registration: Jun 23rd 2006

Level: 34 [?]

Experience: 668,735

Next Level: 677,567

• Send private message

Steinbock

24

Saturday, July 29th 2006, 12:52pm

Arkadaslar Bu bir isyerine giriste soruluyor. Söle düsünün Yazıda dikkat ederseniz size bir yazı uzatilmis. Yazida almanyada bir adamin basından gecenler anlatiliyor. Evet cevap bu olmali idi. Kadinin Kagida yazmis oldugu yazi sorulmuyor. 'Bu kagitta ne yaziyor?' Bu kagiztta dedigim gibi almanyada bir adamin basindan gecenler yaziyor.

İse alinmadiniz. Üzgünüm *08* *08*

Buyrun sizelere sorun cevapbi *45*
[align=center][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/6629/18rm2.jpg[/IMG][/align]

enginovic

Intermediate

• male

• Send private message

Steinbock

25

Thursday, August 3rd 2006, 1:48pm

verilen cevaplari okumadin heralde gülüm *46*

senin cevabini iki kere vermis oldum

pamuk

Trainee

• male

Date of registration: Jul 12th 2006

Level: 29 [?]

Experience: 208,047

Next Level: 242,754

• Send private message

Krebs

26

Saturday, August 12th 2006, 1:16am

RE: (( Kagita Ne yaziyor ))

iki yönlü bir soru güzelmis bende baya düsündüydüm *10* ellerine saglik paylasimin icin tesekürler *12*
........................altta..........................
.TR. NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE.TR.

yildizim51

Trainee

• female

Date of registration: Jul 17th 2006

Occupation: BILMEM YOK HENÜZ

Hobbies: HeRsEy

Level: 28 [?]

Experience: 171,149

Next Level: 195,661

• Send private message

Fische

27

Monday, August 13th 2007, 11:26am

Aboww merakdan catladim :D ben bulamadim :D ne demek simdik bu??:D
**Yildizlarda Bir Gün Kayar Gidermis **
*Sen Gitme Bitanem*

*MASALLAH*

player_1984

Beginner

• male

Date of registration: Oct 28th 2008

Occupation: ögrenci

Hobbies: spor

Level: 22 [?]

Experience: 41,770

Next Level: 49,025

• Send private message

Waage

28

Tuesday, March 24th 2009, 9:05pm

RE:(( Kagita Ne yaziyor ))

tsk
keiser

Counter:

Hits today: 213 | Hits yesterday: 2,199 | Hits record: 9,256 | Hits total: 759,097 Average hits: 2,215.67 | Clicks today: 3,842 | Clicks yesterday: 21,936 | Clicks total: 6,410,509 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,711.13 Counter age (days): 342.6 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri