arkadaşlar güzel bir soru daha buldum ve sizlerle paylaşmak istedim, yanlız biraz uzun gibi, umarım beğenirsiniz :)
Diyelim ki bir yol ayrımında bulunuyorsunuz.İki ayrı yol var.Yollardan biri cennet gibi bir mekana diğeri cehennem gibi bir mekana gidiyor.Yollardan birini tercih edip gitmekle yükümlüsünüz.Bu yol ayrımında iki insan var;biri daima doğru söyleyen diğeri daima yalan söyleyen bir insan.Siz hangi yolun cennet gibi olan mekana gittiğini bilmediğiniz gibi ,o iki adamdan hangisinin doğru söyleyen ve hangisinin yalan söyleyen olduğunu da bilmiyorsunuz.Tek bir kişiye yalnız bir soru sorarak aldığınız cevap üzere cennet gibi bir mekana giden yolun hangisi olduğunu bulmanız isteniyor.Acaba o soru nedir?
tşkrlr herhangi bir gidip yandaki gardiyana sorsaydım bana hangi yolu gösterirdi. hangisine sorsam bana cehennem yolunu gösterir ve biz gösterdikleri yolun tersi yönünde gideriz.
açıklaması : eer sorduğumuz yalancı(biz bilmiyorz) ise bizi yanıltmak için cehennem yolunu gösterir.eer doğru söyleyen ise bizi yanıltmayacak ve yandakinin cehennem yolunu göstereceğini söyler sonuçta her iki halükardada bize bu sorunun karşılığında cevap cehennem yolu olacak ve biz tersi yönünde gideceğiz.