You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

• male
  • "sir.altan" started this thread

Date of registration: Apr 4th 2009

Occupation: Emekli

Hobbies: Edebiyat

Level: 36 [?]

Experience: 847,452

Next Level: 1,000,000

• Send private message

1

Thursday, June 18th 2009, 11:06pm

Silver Audi ve Esmer

Silver Audi ve Esmer..

Cemal ve esi Nurhan hanim evde basbasa kalmislar, ordan burdan konusurlarken evin telefonu caldi,Cemal koltugundan kalkip telefona gitti bir kac sefer, alo,alo ,dedi ama karsi uctaki kisi cevap vermeden sessizlik icinde telefonu kapatti..Nurhan ;;kim o Cemal diye sordu,Cemal; her kimse cevap vermek istemedi biraz garip bi sey.. Nurhan evet CemaL gecen hafta icinde’de tam uc sefer ayni sey bana oldu,ben sana soylemek istemedim, gecen gunde Esmer isden gelirken kucuk bir beyazrenkli araba onu takip ediyordu.Cemal ;;Esmerimi takip ediyordu diye diye sordu,, Nurhan hanim bilmiyorum Cemal belki oyledir belkide degildir,acaba bu telefona cevap vermiyen kisi de Esmerimi ariyor..
..Cemal;; biliyorsun Nurhan esmerin genc kizlik cagi gecmek uzere artik evlenme zamani geldi ve geciyor,Nurhan;; dur cemal dur kiz daha henuz 20 sine girdi,Cemal;;yirmisi filan anlamam, ben eger bu telefonlar Esmer icinse birde o beyaz araba Esmeri takip ediyorsa iyiye alamet degil,biz bu kizimizin basini bir an evvel baglamamiz lazim,Namusumuz serefimiz iki paralik olmadan evlendirelim….Nurhan;; sen cok eski kafalisin Cemal, birakda kiz hayat arkadasini kendi secsin,Cemal;; sen nasil konusuyorsun hanim biliyorsun bizde boyle adetler yoktur,Esmerin evlenecegi erkegide biz sececegiz ve hic itirazsiz Esmerde buldugumuz delikanli ile evlenecek,bu isin lami cimi yok, bu evde reis benim ve benim dedigim olacak,Esmer beni dinlemezse onu cok kotu yaparim… Nurhan; kendine gel Cemal burasi Turkiye degil Almanya kurallari ve kaideleri sen benden daha iyi biliyorsun, Cemal;; hayir Nurhan hayir.Ben Almanya filan anlamam,bu ailede benim dedigim olacak ve Esmeri benim bulacagim bir delikanliyla evlendirecegiz.

…Kari koca bir muddet kendi aralarinda munakasa ettiler, sonunda Nurhan kocasina bas egdi,boylece en yakin Zamanda Turkiyeye tatile gitmeye ve bu arada biricik kizlari Esmere aile icinden bir damat bulmaya karar verdiler…Bir hafta sonra Cemal calistigi is yerinden bir kac haftalik izin aldi sonra seyahat acentasina gidip dort kisilik gidis donus bileti aldilar, Gercekte bu an tatile gitmeleri cok luzumsuzdu ama 20 yasina giren birircik kizlari Esmerin bir an evvel evlenmesi lazimdi,kiz kandirabilinir ya’da hata yapabilirdi burasi Almanyaydi, degisik bir kultur icinde yasiyorlardi…hele damat aile yakinlarindan olursaydi her iki taraf icinde cok guzel olurdu…. Esmerde calistigi yerden bir kac haftalik izin aldi annesi ve babasinin kafalari icinde donenlerden habersizdi,Turkiyeye tatile gidiyoruz senide goturecegiz demislerdi…

.Esmerin Asil ismi Esma ydi,bebekliginde kendisine esma esma diye seslendiklerinde o da dilini donduremeyip esmeeer esmeee diye kendi adini taklid ediyordu, bir zaman sonra esma gitti Esmer geldi.Evet Esmerde her gurbetci cocugu gibi gurbette dogmustu,birde kendinden dort yas kucuk erkek kardesi vardi. Esmer liseyi bitirdikden sonrta calisma hayatina atilmisti,Bir dis doktorunun yaninda asistanlik yapiyordu…Guzel yaz aylarinda Turkiyeye tatile gidiyorlardi Esmer cok sevincliydi Turkiyeyi cok az tanidigi icin daha yakindan gormek istiyordu, ama anne ve babasinin beyinleri icindeki fikir Tatilden ziyade Esmere bir koca bulmakti.

.Bir kac saatlik ucak yolculugundan sonra orta Anadolunun kucuk bir kasabasina otobusle gittiler ve Cemalin babasinin evine yerlestirdiler,.Cemal ve esi Nurhan ayni kasabada dogmuslardi ve ayni zamanda akraba cocuklariydilar, bu yorelerde mallar disariya gitmesin diye damatlar ve gelinler once yakin akrabalar arasindan aranirdi,.Bir kac gun dinlendikten sonra Cemal kizi icin munasip bir damat aramaya basladi, Yakinlarina soruyor sorusturuyordu,Kizi Esmeri burdan evlendirecekti, Almanyada yetisen gencler cok vefakar olmayip bir kac sene icinde bosaniyorlardi, bir kac gun sonra evlerine misafirler, ziyaretciler gelip gitmeye basladi, aralarinda yakisikli delikenlilarda vardi… Cemal persembe gunu munubusle dogdugu koye gitti,koy kahvesinde otururken anne tarafindan akrabasi olan Mustafa geldi..selamlasip kucaklastilar, hos bes sohbete basladilar,Bu ara Cemal;;kizini evlendirmek icin acil olarak turkiyeye geldiklerini anlatti, sohbetlerine devam ederken Mustafanin oglu Burhan da kahveye geldi saygiyla, terbiyeli bir sekilde Cemalin elini opup hos geldin Cemal amca dedi ve hal hatir sordu,.Cemal Burhani gorunce kafasinda simsek cakti, iste Esmere koca olacak delikanli budur diye kendi kendine mirildandi,.. Burhan bir kac ay evvel askerden gelmisti, duzgun bir isi yoktu, bir muddet sonra ya Ankaraya ya da Istanbula gidip ekmegini oralarda kazanmayi dusunuyordu., Cemal;Mustafa ile biraz daha sohbet ettikten sonra en kisa zamanda gel kizimi ogluna iste dedi..

..Iki gun sonra Mustafa esi oglu ve bir yakinlari gelip Esmeri oglullarina resmen istediler, Esmer buraya tatil hayalleri icinde gelmisti ama bir haftadir adeta kucuk kasabada eve hapsolmus gibiydi,..Annesini bir kenara cekip ne oluyor annne, bu gelenler kim, benim evlenmek istedigimi size kim soyledi, diye annesine bir hayli sitem etti ve soylendi, Nurhan;; bak kizim bizim bu yorelerde adetler degisiktir anne ve baba ne derse cocuklari dinlemeye mecburdur, sende bizi dinleyip babanin senin icin bulmus oldugu Burhan la evleneceksin,oda yakinlarimizdandir, Evlenmezde kurallara karsi gelirsen iyi olmaz, annesine/babasina karsi gerlen cocuk bizim toplumda cok sevilmez, ayni zamanda iyi gozle bakilmaz, bizleri ele gune karsi zor durumda birakip rezil etmek istemiyorsan bizi dinleyip Burhanla evleneceksin dedi,

…..Esmer inat etti,hayir ben evlenmek istemiyorum ben Almanyaya geri donmek istiyorum, evlenecek olsamda kocami kendim sececegim dedi, agladi sizlandi, surat asti, Gittiler geldiler kizin kafasina girdiler, kimi zaman tehdit ettiler,kimi zaman cok uzulmus numarasi yaptilar,ve sonunda Esmeri Burhan ile evlenmeye razi ettiler,Esmer icinde sevgi olmiyan bir evlilik istemiyordu, ama mecbur edildi, soz kesildi nisan yuzukleri takildi, alti ay sonra Esmer turkiyeye geri gelecek ve dugun yapilip gelin olacakti.
…..Tatil bitti anne ve baba mutlu, Esmer ise mutsuz bir sekilde Almanyaya geri donduler,Gunler ve haftalar bir birini yaris ati gibi kovaliyor ve Esmerin dugun gunu yaklasiyordu,Akraba cocugu olan Burhan ile evlenmek icinden gelmiyordu,bu organize edilmis yani buyukler arasinda kararlastirilmis bir evlilik olacakti,Esmer sevebilecegi bir erkekle evlenmeyi dusunuyordu, onunda gonlunde beyaz atli bir prens vardi,Ne yazikki ailede tam tersini dusunup torbadan tombala ceker gibi Esmere koca bulmuslardi,onlarin kafalarinda ki sozlukte ask ve sevmek kelimelerinE yer yoktu,boyle bir seye asla inanmiyorlardi.

..Esmerin turkiyeye gitmesine bir ay kalmisti, gunler azaldikca Esmerde icin icin kendini yiyiyordu.bir yandanda annesi ve babasini cok sevdigi icin onlarida kirmak istemiyordu.ayni zamanda sevmedigi bir kisiylede evlenmeye hic razi degildi.kafasi cok dalgindi, her gecen gunde nasil yapacagim, bu illetden nasil kurtulacagim diye kara kara dusunuyordu,Durumu arkadaslarina anlatiyor onlarin da fikirlerini aliyordu,Bazi arkadaslari sen salak ve aptal bir kizsin diyorlardi, bazilarida icinde sevgi olmayan bir evlilik cok cabuk coker diyorlardi, bir care ariyor ama bulamiyordu.

..Otobusden indikten sonra yolun karsisina gecmek icin direkteki butona basti,yayalar icin gec lambasi yaninca karsiya gececekti,kafasi cok dalgindi nasil olduysa sagina, soluna bakmadan ana caddeye adimini atti, o andada cok kuvvetli bir fren sesi duydu duydu ama cok gec kalmisti, yesil yanan isikta gelen araba cok kuvvetli fren yapmasina ragmen Esmere carpti ve iki metre oteye firlatti,Esmer aci icinde kivranmaya basladi, hemen cankurtaran cagirdilar, ve hastaneye goturduler. Sag kounun bileginden yukarsi cok aciyordu,igne yapip acisini azalttilar, rontgen cektiler, sol kolundaki kemik catlamis ve biraz da yerinden kaymisti,kucuk bir ameliyat yapip alciya aldilar,..Silver renkli Audi araba carpinca iki metre oteye firlatmisti, ama allah korumustu daha beteri olabilirdi,iki gun hastanede musahade altinda tutacaklarini soylediler.
…..Kolu alciya alindiktan bir kac saaat sonra carpan arabaninda surucusude hastaneye gelip hal hatir sordu,once biraz Almanca konustular, genc surucu kabahatin kendisinde olmadigimi anlatti, bu arada Esmer gencin boynunda altin zincirle asilmis ayyildizi gordu, ve hayretini sakliyamiyarak aa siz Turkmusunuz diye sordu, genc surucude evet Turkum adim Ercan, size carpacagima keske kirk tonluk bir tir,a carpsaydim diye kucuk bir saka yapti,biraz konustuktan sonra Ercan Esmerin telefon numarasini alip veda etti, ikisinin de gozleri birbirlerinin uzerlerinde kalmisti,

…..Ogleye dogru Esmer hastaneden cikmak icin hazirlaniyordu, babasi ve annesi taksiyle gelmislerdi, yine esmeri taksiyle eve gotureceklerdi,,,iste tam o sirada elinde bir demet cicekle Ercan iceri girdi,cicegi Esmere Verdi,Cemal ve Nurhana Esmere carpan surucunun kendisi oldugunu soyledi, sonrada arabasiyla onlari evlerine birakmayi teklif etti,Cemal bey pek hosuna gitmesede Ercanin teklifine peki dedi,,,Ercan onlari kapilarinin onune kadar getirdi Nurhan hanim Ercani kahve icmesi icin iceri davet etti…Ercanin aileside Cemal beyin geldigi yorelerdendi, kisa zamanda samimi oldular ordan burdan konustiular. Esmer gozlerini bir turlu Ercanin uzerinden ayiramiyordu, sanki ilk goruste bu cocuga asik oluyordu, ama parmaginda parildiyan bir alyans vardi o nisan yuzuguydu,Yuzuk Ercaninda dikkatini cekmisti.
….Bir hafta sonra Ercan Esmere telefon edip, arabamla size carptim yaralandiniz aci cektiniz,kabahat bende olmasa bile yinede kendimi suclu hisseder gibiyim ,kendimi affettirmek icin sizi bir aksam yemegine davet edebilirmiym diye sordu,.Esmer ben nisanli bir kizim sizinle disarda beraber gorunmem yakisik almaz, ama sadece bir sefere mahsus olmak uzere Kabul ediyorum dedi.
….Hafta sonunda sehirin digger ucundaki bir restorantta bulustular, yemek yediler bir kac saat konustular, Ercan Esmerin parmagindaki yuzuge bakti ve bu yuzuk sana ugur getirmiyecek dedi,Esmer; de biliyorum deyip nisanlanma hikayesini bastan sonuna kadar anlatti. Anlattikca icini dokuyor, icini doktukce sanki kendini daha hur ve rahatlamis olarak hissediyordu.bir ara parmagindaki alyansi cikarip cantasina koydu, Ercanda Esmeri sanki bir psikiyatris gibi dinliyor ve arasira ilgi cekici sorular soruyordu…. Esmer eve donmek icin otobuse yururken Ercan seni seviyorum Esmer gel seni silver audimle evine birakayim dedi. Esmer hayir olmaz Ercan ,nisanli bir kizin baska gencin arabasinda gorunmesi iyi karsilanmaz dedi ve otobuse bindi..Otobusde eve giderken Ercani dusunuyordu, yakisikli cocuktu yakisikli oldugu kadar da kibardi,Sonra Turkiyedeki nisanlisi Burhani gozlerinin omnune getirdi, dort haftada sadece bir kac sefer birbirlerini gormuslerdi,hayir hayir sartlar ne olursa olsun ben Burhanla evlenmiyecegim dedi..
..Annesinin ve babasinin evde olmadigi bir gunde Turkiyedeki Burhana telefon edip nisani bozdugunu ve kendisiyle evlenemiyecegini soyleyip ozur diledi…Bir kac gun sonra Ercan la cikmaya basladilar,ikisi arasinda gercek bir ask ve sevgi filizlerini vermeye baslamisti,,Ercan onu seviyor oda Ercani seviyordu, sevmek ve sevilmek iki guzel kelime.
..Yalniz anne ve babasi bu ise ne diyeceklerdi,babasi Burhanin babasina soz vermisti,babasini cok saymasina ragmen cok da korkuyordu, aile icinde bir tatsizliga sebeb olmak istemiyor ama ailesi icinde kendini bilmedigi tanimadigi insanin kollarina atmak istemiyordu..Bir gun yine Ercanla bulustular, Ercanin gozlerinin icine bakarak, Ercan gercekten beni seviyormusun dedi. Ercanda evet Esmerim seni deliler gibi seviyorum dedi. Esmer oyleyse beraber bir yerlere kacalim dedi.. Ercan biraz dusundukten sonra bir hafta kadar bekle ondan sonra bir seyler dusunuruz dedi..

Bu arada Turkiyedeki eski nisanli Burhanin babasi Cemale telefon edip nisanin nicin bozuldugunu sormus. Ayni zamanda bir kac agir kelime kullanmisti,, Cemal nisanin bozuldugunu bilmiyordu, deliye dondu, kizi bunu yapamazdi, yapmaya hakki yoktu, bu evde onun dedigi olurdu,kizgin kizgin evin icinde Esmerin isden donusunu beklemeye basladi, cok fene hasliyacakti Esmeri, evlat buyut hayrini gor diye soylenip duruyordu,.Esmerin kardesi Atalay babasinin kizgin halini gorunce iyi seyler olmadigi anladi mutfakdaki annesine gidip neler oldugunu anladi,.bahceye cikip cepten ablasi Esmeri aradi ve babasinin kopurdugunu, cok dikkatli olmasini soyledi,,,Esmer Ercani aradi, ve babam her seyi ogrenmis cok kizmis eger eve gidersem beni oldurur, yalvaririm gel beni al kacalim buralardan dedi.
Yarim saat sonra Ercan gelip Esmeri calistigi is yerinden aldi, ve yakindaki bir sehire dogru yola koyuldular, orda bir otele yerlesip birbirlerinin oldular, Sabahleyinde annesine telefon edip Ercanla kacip evlendiklerini, babasinin sinirleri yatistiktan sonra gelip elini opeceklerini ve dugun yapmak icin musaade isteyeceklerini soyledi
..bir hafta sonra geri geldiler uc hafta sonra guzel bir dugun yaptilar, ve hikayede burda bitti.

Sir.ako tarafindan yazilmistir
Okuyanlara binlerce tesekkurler.
Almanya’da yasiyan sanaldan bir bayan arkadas,a

seyhsamil 64

Emekli Admin

• male
  • Deutschland

Date of registration: Nov 5th 2008

Occupation: Pc Doktoru

Hobbies: Pc

Level: 42 [?]

Experience: 2,594,352

Next Level: 3,025,107

• Send private message

Wassermann

2

Thursday, June 18th 2009, 11:35pm

RE:Silver Audi ve Esmer

paylasim icin tskrler emeginize saglik basarilar dilerim *45*

This post has been edited 1 times, last edit by "seyhsamil 64" (Jun 18th 2009, 11:35pm)

Counter:

Hits today: 496 | Hits yesterday: 2,199 | Hits record: 9,256 | Hits total: 759,380 Average hits: 2,215.01 | Clicks today: 8,964 | Clicks yesterday: 21,936 | Clicks total: 6,415,631 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,713.51 Counter age (days): 342.83 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri