Op dedenin elini…
……Ucuncu cocuklarindan sonra,hayir baska cocuk istemiyoruz, bu kadari yeter demisler,,demisler ama anam yine bana hamile kalmis,Yani sizing anliyacaginiz istenmeyen cocuk olarak dunyaya gozlerimi acmisim,pek cocuk istememelerine ragmen benden sonra bir kardesim de olmus.
……Eh basa gelen cekilir deyip zor gunlerde bizleri yetistirmek icin ugrasmislar.Bir zamanlar tirtil bocekleri gibi yerlerde suruklenmisim, sonra ogrenci olup siyah onlugu giymisim boynumada beyaz yakaligi takip ilk okula baslamisim,Nasil bir acayip devirse o zamanlar ilk okula giden erkek cocuklarin bogazlarina bile yakalik takiyorlarmis,kiz talebe gibi onluk giydiriyorlarmis,.ilk okuldan sonra orta okullu olduk ergenlik cagi basladi, tavus kusu gibi boburlendik.Sonra buyuk abim evlenince ve bir yengem oldu, bizde kayinbirader olduk, birde cocuklari olunca amca olduk…Hayat boyledir iste yasayan insanlar devamli birseyler olurlar, Bir muddet sonra ablam da evlenince birde enistemiz oldu, yegen dunyaya gelince dayi olduk. Aileye buyumeye ve genislemeye basladi, liseden sonra asker olduk onbasi olduk cavus olduk.. Askerlik bitince geldik memur olduk,derken hadi yasin geldi artik evlen dediler, bir hatun bulduk once sozlu, sonra nisanli olduk daha sonrada koca olduk, bir gun hanim kapi esiginde yandaki komsuyla konusuyordu, benim kocam oyle seyleri sevmez diyordu…Him dedim iste simdi gercekten koca olmusuz dedim. Tabi evlendikten sonra aile gittikce genisledi, bir kac kayinbiraderimiz ve baldizimiz oldu,kayinpederimiz kayinvalidemiz oldu yani aileye dammar olduk,hemde eniste, ailenin kucukleri eniste eniste diye cagirmaya basladilar,,Baldiz evlenince birde bacanaklik lakabini takindik, su ise bakin ya, oldukca oluyoruz iste.
……Bir cok seyler olduktan sonra bir gun hanim mujde verip baba olacaksin dedi.. bebek dunyaya geldikten sonra verin bebegi babasina dediler, iste o zamanda baba olduk, tabiki bunlar hep mesuliyetli islerdir, her gorevin her lakabin kendine gore kurallari vardir, akraba ve dostlarla iyi gecinip onlara saygi ve sevgi de gostermek lazimdir.
…..Ordan burdan derken gurbetci olduk, bir anda kendimizi degisik ve uzak bir ulkede degisik bir kulturun icinde bulduk, gocmen olduk. Gurbette bir kac defa daha baba olduk aile buyudu,, yillar su gibi akip gitmeye basladi,..Gunlerden bir gun bir delikanli ver elini opeyim baba dedi. Megerse bizim damat adayiymis, verdik elimizi optu, benim bir tane babam vardi simdi iki oldu, bir tane annem vardi simdi iki oldu dedi,yaaa iste boyle verdik kizimizi aldi gitti boylece hanim kaynana bende kayinpeder oldum, damadimiz oldu. Aileye yeni insanlar girdi.Damadin ailesiylede akraba olduk, Tabiki bu isler parayla filan olmuyor her seyin sirasi ve zamani var,carsidan filanda alinmiyor. Bu seyleri olabilmek icin seneler geciyor hayat su gibi akiyor,..Oyle boyle derken oglumda kendine yabanci bir kiz bulmus getirdi tanistirdi, yabanci gelin olacak, ama gelin ver elini opeyim baba demedi, onlarda el opme adetleri yokmus, ne yapalim oyle olsun dedik, yanagimizdan opturduk. Gelip gittikce hi dad how are you deyip duruyor.
.ordan burdan anlatirken ilk torun dunyaya geldi ama bizim yas da 60 oldu, buna ragmen kendimi genc hissediyorum ve her zaman aktif olmaya calisiyorum,zaten beynim yaslandigimi henuz Kabul etmek istemiyor, cok inatci bir beynim var,inatci olmasa bende computerin basinda oturup bunlari size yazamam tabi. Torun hastanede dunyaya geldi gittik gormek icin,kizim al dedesi torununu kollarina dedi, aldik bebegi iste o andan itibaren dedeligimizde resmen basladi hatunda nine oldu, oldukda olduk iste, yahu ne dedesi daha gencligimiz var deyip kendimizi kandirmaya calisrken de ister istemez dedeligi kabullendik, baska yolu yordami yok zaten, Torun ayaklandi konusmaya basladi hadi dede beni atta gotur diyor, eh dedelik vazifelerinden biri olarak vaktim oldukca bende gezdiriyoruum, gecenlere toruna dvd koydum cocuk filmi, Dede ben bu filmi seyretmek istemiyorum canim sikildi dedi… eeeee ne yapacagiz diye sordum, sen simdi yere yat ben senin sirtina binecegim at’cilik oyniyalim dedi yani bu gidisle maymunlukda yapacagiz galiba…..eh bundan sonra olacak baska bir sey kalmadi gunumuz saatimiz gelip obur dunyaya goc etmekten baska.
Okuyanlara tesekkurler.