Kir sacli kaatil
Iki polis, kapali araba ile Servet’i hava alanina getirip kucuk bir odaya kapadilar, Turkiyeye gidecek ucaga Bindirecekler ve ucak hareket edene kadar da bekliyeceklerdi.Ucaga giderken belki birilerini gorurum diye dusunuyordu, ama son bes senedir kimse kendisini arayip sormamisti….Ucagin kalkmasina onbes dakika kala iki polis Servetin elindeki kelepceleri acip kendisini ucaga bindirdiler, kapilar kapanana kadarda orda beklediler….
Ucak havalandiktan sonra Servet hostesi cagirarak kendine colali bir viski soyledi,Iki yudum ickiye ihtiyaci vardi, gelen viskiden bir kac yudum aldiktan sonra yerinden kalkip tuvalete gitti, yuzunu yikadi saclarini taradi, dikkatlice aynaya bakti,dikkatlice bakti, yuzundeki kirisikliklari, Kirlasmis olan saclarini gordu, gozlerinden yine yaslar bosandi,simdi elinde olmayan sebeblerden dolayi Turkiye’ye geri gonderiliyordu,bir daha’da Hollanda’ya donme sansi yoktu ..Iki cocugunuda cok ozlemisti ama senelerdir onlarida gorememisti, koltuguna donup oturdu, onunde 3 saatlik yol vardi, gozlerini kapadi uyumak istiyor ama uyuyamiyordu, 13 seneden beri ilk defa hurriyeti tadiyordu, bir katildi ,cinayet islemisti Cocuklarinin annesini oldurmustu..20 sene mahkumiyet vermisler 13 sene sonra serbest birakmislardi…
Kotugunda kendi halinde gozleri kapali dusunurken dusunceleri 17 yil oncelere gitti, Ispartanin kucuk bir kazasinda yasiyorlardi, Askerligini bitirip gelmis,is ariyor bulamiyordu,buyuk sehirlere gidip sansini oralarda denemeyi dusunuyordu, bir gun Bodrumdaki bir otelde ahcilik yapan teyze oglu telefon etti, biraz konustular, issiz oldugunu soyledi, Teyze oglu Mustafa; buralarda sezonluk isler cok atla gel,muhakkak bir is buluruz dedi….Ilk otobusle kendini Bodrum’a atip Mustafanin yanina geldi ve ayni yerde garsonluk ve bellboyluk yapmaya basladi.,yemek icmek ve yatak oteldendi,cok para vermiyorlardi ama hic yoktan iyiydi, arasirada bahsis filanda oluyordu. Turist sezonu baslayinca otelde hareketlendi gruplar geliyor gruplar gidiyordu, genellikle avrupanin her yerinden gelen yabanci turistler cogunlukda oluyorlardi…
.
…Servet calisiyordu ama mutsuzdu, bir kac ay sonra sezon bitince yine issiz kalacakti,Bir kosede Mustafayla beraber havuza giren turist kadinlara bakiyorlar ve sigaralarini tutturuyorlardi, Dertliydi Servet,bu is sona erince ne yapacagim diye dusunuyorum Mustafa’ koye de donmek istemiyorum,cunku orda hic bir sey yok. Dedi… Mustafa akilli ol oglum aklini kullan,biraz kafani calistirirsan kendini kurtarirsin dedi… Servet merakla Mustafa’ya bakip ne demek istedigini anlamiyorum banka filanmi soymami istiyorsun dedi.. Mustafa yok oglum yok, bak gordugun gibi buraya Binlerce turist geliyor, cogunluguda genc bekar kizlar, Onlardan birini tavlayip kendini Avrupaya atacaksin,isin yoluna girincede basican tekmeyi kadina,sonra buraya gelip Turk kadini ile evleneceksin…Fikir Servetin hic hosuna gitmedi, iyi ama abi yazik degilmi elin kadinina,gunah olmazmi dedi, Mustafa yok oglum yok kimseye acimiyacaksin, kadini nehiri gecmek icin kendine bir kopru yapacaksin,ben evliyim cocuklarim var yoksa bende ayni seyi yapardim…..
..Sigaralarini bitirdikten sonra islerine donduler, Servetin kafasi gidip geliyordu, dogru fikirmiydi acaba yabanci bir kadinla evlenmek sonrada kadina bir tekme atip bosanmak,yavas yavas fikir kafasina yerlesmeye basladi, yalniz kizlarla anlasmak icin biraz dil lazimdi,Ingilizce Almanca Hollandaca kelimeler ezberlemeye basladi,Evet iyi veya kotu teyze oglu Mustafanin dedigini yapacakti…….Otele turistler geliyor turistler gidiyordu, bir cok larina sakadan takiliyor, selam veriyor, sakayla karisik seni seviyorum benimle evlenirmisin diyordu, kimi kizlar sakayla guluyorlar,kimileride suratlarini asiyorlardi.Kendisini anliyacak turist kiz bir turlu karsisina cikmiyordu henuz, Servetde yavas yavas umutlarini yitiriyordu zaten alti hafta sonra da sezon sona erecekti.
..Otel muduru yirmi kisilik bir Hollanda grubunun iki gun sonra otele geleceklerini, musterilerine devamli guler yuz gostermelerini soyledi…Merakla yeni kafileyi beklemeye basladi,ogle saatlerinde iki minibus misafirleri getirdi, valizleri minibusden indirirken yolcularada goz atmaya basladi, bir kac aile ve 6,7 tanede kiz vardi.Hareketlerinden cok nes’eli kizlar olduklari belli oluyordu,servis yaptigi zamanlarda hep kizlara yakin oluyor onlara sakayla karisik hep ayni sozleri soyluyordu,bir yandanda kizlarin kendisini mudure sikayet etmesinden korkuyordu..
..Kizlardan bir tanesi kisa boylu ve tiknazdi ama cok guler yuzlu ve sakaciydi,..Aksam saatinde kiz havuz basinda otururken, yanina yaklasip selam Verdi, kiz guzel Ingilizce konusuyordu, Servet cat pat Ingilizceyle kizla sohbet etmeye basladi,kiza cok guzel oldugunu soyledi, kiz biraz mahcup olur gibi oldu ama bozuntuya vermedi, iki aksam sonra yine ayni sey oldu yine havuz basinda Oturan kizin yanina gitti, kizin isminin Debra oldugunu ogrendi,isi biraz ilerletip seni seviyorum Debra benimle evlenirmisin diye sordu,Debra basini sallayip yerinden kalkip uzaklasti,..Bir daha Debraya yaklasmak sansi olmadi ama ne zaman kizi uzaktan gorse kizinda gozlerinin uzerinde oldugunu hissediyordu…..Kafilenin son gunuydu, turistler gidiyorlardi, valizlerini minibuse yuklediler, Debra minibuse binmek uzereyken seni seviyorum seninle evlenmek istiyorum Debra dedi….Debra bir sey soylemeden minibuse bindi araba uzaklasirken Servetde umitsizce Debraya el salladi ama bir karsilik goremedi,. Geriye donerken beni avrupaya goturecek kadini kacirdim diye kendi kendine soylendi..
…Gunler hizla geciyor Sezonun sonuda yaklasiyordu oteldeki musteri sayisida gittikce azalmisti,kis aylarinda buralardada pek is bulunmazdi mecbur olarak koyune donecek ve biriktirdigi parayi orda yiyecekti…..Otelin onunde oturmus denize dogru bakiyordu, otelin minibusu geldi, icinden bir kac turist indi gozlerine inanamiyordu Debra ordaydi, heyecanla asagiya kostu, Debranin valizini aldi,Resepsiyona gelince Debra resepsiyondaki Necla hanima ingilizce bir seyler soyledi, Necla hanimda Servet,e donup Debra seninle konusmak istiyormus, benimde tercumanlik yapmami istiyor,biraz dinlendikten sonra asagiya inecek hep beraber konusuruz dedi…. Servet goklerde ucmaya basladi, Debranin kendisi icin geri geldigini anlamakta cok gecikmedi.
..uc saat sonra ucu bir kenara oturdular, ve Debra Kendisini sevdigini ve evlenmek istedigin soylemis oldugunu, kendisininde evlenme teklifini Kabul ettigini, anlasmak icin geri geldigini soyledi,Sonra daha evvel baskasiyla iliskisi oldugunu Servetin bunu basina kakmamasini istedi, daha bir cok seyleri guzel guzel anlatti, Servet her seye evet evet tamam dedi, sozler Verdi…Verdigi sozler muhim degildi. Oturma musaadesi aldiktan sonra verdigi sozlerin, Debranin bakire olmasinin veya olmamasinin hic bir degeri kalmiyacakti, cunku Debra kendisine Avrupa kapisini aralayacak bir anahtardi, Bir kac gun sonra basit bir nikah ile evlendiler, Servet karisina cok saygili ve guler yuzlu davraniyordu.Iki gun sonrada Hollandaya uctular.
…..Debra calisiyordu,bir kac hafta sonra Servet,e de bir is buldular.arasira kucuk munakasalarin disinda her sey iyiydi,bir muddet beklemesi lazimdi is yoluna girincede Debra dan kopucakti, ama en azindan iki yil lazimdi..Bir kac ay sonra Debra hamile kaldi, Servetin hic hosuna gitmedi ama bir sey yapamadi aslinda hic cocuk istemiyordu, cunku Cocuk olmazsa bosanma daha kolay olabilecekti….. Bir ogullari oldu. Debra tekrar isine dondu evine bagli bir kadindi her zaman Servete de sevdigini soyluyordu, Servetde cok yuz vermiyordu, yavas yavas kavgalara basladi, hic sebebsiz yerden tatsizlik cikardi , ama her seferinde Debra onu affediyordu. Hollandada iki senesi dolmak uzereydi, Debra bir Daha hamile kaldi,Debradan kurtulmak istedikce daha cok baglaniyordu, sonra bir kizlari dunyaya geldi, buraya bir fikirle gelmisti, Debra ile bir amac icin evlenmisti, simdi bosanip Turkiyeden bir turk kiziyla evlenmeyi dusunuyordu, gunler gectikce Debrayi kendinden sogutmaya basladi, kimi zaman kufur ediyor, kimi zaman evde esya kiriyor, kendisini sevmedigini soyluyordu, Debra sadik kadindi yuvasini kurtarmak icin herseye katlaniyordu…..Icki icip eve sarhos gelmeye basladi,luzumsuz seylerden tatsizlik cikarip Debrayi asagiladi, Debraninda sabri tukeniyordu, bir kac sefer Debraya vurdu, Debra polis cagirmak icin telefona gitti, sonra vazgecti, kocasina donup, bir daha bana el kaldirirsan cocuklarimi alir giderim ne beni gorursun nede cocuklarimi dedi…
..Debranin tehdidi onun umurunda degildi ama oglu ve kizini cok seviyordu, onlarsiz yapamiyacagini biliyordu. . Debradan kurtulmasi gerektiginide kafasina yerlestirmisti….Isden cikinca disarda bir birahaneye takildi bir hayli icti sonra kor kutuk eve geldi, kapida kendisini karsilayan karisina bagirdi cagirdi, Debra da sessiz kalmayip acti agzini,bir birlerine yuksek sesle bagirdilar, soylendiler, Servet isi ileri goturup Debraya sagli sollu yumruklar atti,kadini iyicene dovmeye basladi, kadinin feryatlarina komsular yetisti, polis ve cankurtaran cagirdilar,Debra hastaneye Servetde polis nezarethanesine gitti, karakolda kendini guzelce hasladilar, iki gun icerde tuttuktan sonra mahkeme gunune kadar karisinin yanina yaklasmiyacagina dair evrak imzalattilar ve saldilar…
…Karakoldan cikinca bir arkadasinin yanina sigindi, Debra iki gun hastanede kaldiktan sonra cikti ve cocuklarini alip babasinin evine gitti, sonrada bosanmak icin mahkemeye muracaat etti…..Mahkemeden evvel Servet .Debraya telefon edip cocuklarini kendisinden ayirmamasini cocuklarini kendisine birakmasini aksi takdirde oldururum seni dedi, Debra cocuklar 16 yasina kadar kendinde kalacagini soyleyip telefonu yuzune kapatti…
…….Servet kendine kucuk bir tabanca satin aldi , eger Debra cocuklari kendisine vermemekte israr ederse vuracakti kadini kafasina koymustu…Mahkemeden bir gun evvel yine Debraya telefon edip cocuklar icin konustu, Debra sana cok sans verdim ama sen anlamadin, her sey bitti, cocuklarida ben buyutecegim, bu konu burda bitti dedi…
Sinirinden kendini yiyordu, Hollanda silligi bunu nasil yapardi kendi cocuklarinin babasiydi,Mahkeme saatinden evvel mahkeme onune gitti Debra ve cocuklari beklemeye basladi, Debra babasiyla gelmisti cocuklar yoktu, Cocuklar nerde Debra cocuklar nerde diye sinirli sinirli bagirdi,, Debra kafasini diger tarafa cevirip mahkemenin basamaklarina dogru yurudu, bu sirada Servet cebinden kucuk tabancasini cikarip Debra’nin gogsune iki el ates etti ve kadin kanlar icinde yere yigildi , Servet tabancasini yere atip mahkeme polisine dogru yurudu, Cankurtaran geldigi zaman cok gec olmus Debra orda Servetin kursunlariyla can vermisti.
Hapise girmisti, hic bir vatandasi kendisine yardim etmemisi. Ikinci oturumda hakim 20 sene ceza kesmisti,Bir dernek yardimiyla cocuklarini bir iki sefer gormustu, ama cocuklarinin akillari erince babalarinin annelerinin katili oldugunu ogrendiler ve bir daha ziyarete gelmediler...
Ucak Ataturk hava alanina inerken gozlerini araladi, 17 sene sonra anavatanina Geliyordu, hemde bir katil olarak,karisinin katili olarak,,, bin bir umutlarla gittigi Hollandadan kir sacli bir katil olarak donuyordu,
Sir.Ako_hox.Tarafindan yazilmistir
Okuyanlara Yuzlerce tesekkurler.Fiction
14 haziran 2008 Sydney.