Deliyim ! Deliyim ! Ben Deliyim !!!.
..Mapushanedeyim,kendim ettim kendim buldum turkusunu icimden mirildaniyorum,arasirada Gardiyaaaan.. Geliyorlar,geliyorlar.timsahlar beni yemeye geliyorlar diye bagiriyorum..iki haftada bir uslup degistirip baska canavarlar yaratiyorum.Gardiyanlarin filan pek umurlarinda degil tabi, diger mahkumlar biraz biraz supheyle bakmaya basladilar ..
..Jandarma gozetimi altinda dort ay hastanede kaldiktan sonra hapishaneye gonderildim. Yuzumun sol tarafinda deriden basinc maskesi var,cilt tedavisi goruyorum,suratimin yarisi yanmis,Yine sol diz kapagim parcalandigi icin onu almislar,ilgilenen olmadigi icin plastic kapak filan da takmamislar,koltuk degneksiz yuruyemiyorum,Birazda beyin sarsintisi gecirmisim.
..Gardiyaaaaaan geliyorlar,geliyorlar beni oldurmeye geliyorlar..
..Her sey iyide 3 omur boyu hapislik cekilmiyecek,kendimi delilige veriyorum,ya yutarlar kurtulurum ya’da bu mahpushanede olur giderim..Ben bir katilim,3 kisinin katiliyim,kara sevdanin katiliyim,Sag bilegimin kirildigini orayada platin koyduklarini soylemedim degilmi ?..Aslinda bir intihardi benimki,bana yar olmiyan kizi da benimle beraber obur tarafa goturmekdi niyetim,bu dunyada ona kavusamiyordum belki obur dunyada kavusurdum..Biliyormusunuz ? bu hapishane duvarlari icinde hamambocekleri ve fareler bile benden daha ozgurler,serbest serbest dolasiyorlar,yok yok cekilmiyecek bu mahkumluk,Yasim daha 25 omrum boyunca bu duvarlar arasinda curuyecegim,kafam gidip geliyor bazen intiharida dusunuyorum,ama once delilik numaralarina devam,belkide gercekten kafayi usuturum,cunku onu hala deliler gibi seviyorum,onun icin delirdim zaten.
..$ukran komsumuzun kiziydi,benden bir kac yas kucuktu,ayni okullara gittik,onun ailesi daha kulturlu ve biraz daha varlikliydi,benim babamda kamyon soferiydi,icerdi ,anam dahil hepimizi doverdi,Ben ilkokulu zar zor bitirdim orta ikide’de okulu biraktim,sonrada babam gibi sofer oldum..$ukran’i kucuk yaslardan beri sevmeye basladim hemde cok sevmeye ,oysa bana hic yuz vermiyordu,defalarca arkadaslik teklif ettim ama her seferinde sen benim dengim degilsin,beni rahat birak dedi…$ukran okuluna devam etti ve liseyi bitirdi,sonrada calismaya basladi,bende babam gibi icmeye basladim,bazen ah $ukran ah deyip kadehlere sarildim,sarhos olup kapilarinin onunde naralar attim,arkadaslarla bazen saatlerce hep ayni sokakda dolastik,bilyorlardi,butun arkadaslarim $ukran,i deliler gibi sevdigimi biliyorlardi.
..Askerden geldikten sonra bir iki sefer $ukran’in yolunu kesip, kendisini cok sevdigimi evlenmek istedigimi soyledim.Yine asagiladi ve tersledi..Bu kizi cok seviyordum ya benim olacakti ya’da hic kimsenin.Bir sefer daha yolunu kestim ve acik acik yuzune bagirdim ya benim olacaksin benimle evleneceksin-baska kimselere yar etmem seni,hem kendimi hemde seni oldururum diye de tehdit ettim,Aksam saatlerinde eve polisler gelip beni karakola goturduler.$ukranin babasi sikayetci olmus,tabiki inkar ettim,asla boyle bir sey yapmadigimi iftira oldugunu soyledim ifademi aldilar kayitlara gecirdiler ve kendime dikkat etmemi soylediler,yani ikinci bir sikayette iceri atariz gibi.
..Kara sevda bu seviyorum onu,hemde deliler gibi, Yalvara yakara annemi dunurcu gonderdim,annemde bu isin olmiyacagini bile bile israrlarima dayanamayip utana SIKILA gitti..Kizlarinin bir hava tegmenine sozlu oldugunu ve cok kisa bir zamanda nisan yapacaklarini soylemisler.Kusura bakmayin oglunuz kismetini baska yerlerde arasin demisler..
..Bu kotu haberdi,hemde cok kotu haber.$ukran kimseye yar olmiyacakti,bu haberden sonra devamli icmeye basladim,ayni zamanda $ukran’i goz hapsine aldim.Haber dogruymus Yakisikli bir havaci tegmenle nisanlandi.Tegmenin diger bir hava ussune tayini cikmis,bir an evvel evlenip gitmek istiyorlarmis..$ukran’a olan tutkum sinirlari asiyordu onu cok seviyordum karsiliksiz seviyordum bu obsession’du..Dugun yapmayip nikahla evleneceklerini duydum , sonrada nikah gununu ve saatini ogrendim..Beynimin icindeki $eytan O sana yar olmiyacak sende yasatma onu diyordu,evet yasatmiyacaktim onu ama nasil? dusunuyor dusunuyordum,Nikah saatine 3 saat kala Manav Mustafa amcanin kamyonetini emanet olarak istedim,bir arkadasimin tasinacak bir kac parka esyasi oldugunu soyledim.Mustafa amca hic suphelenmeden kamyonetini verdi, biraz ilerden bir buyuk yeni raki ve iki paket sigara alip Nikah dairesinin araba parkinin karsisindaki sokaga park edip beklemeye basladim..Hem iciyor hem gelen arabalari gozluyordum,bir elimde sigara bir elimde sise,gozlerim yolda,yarim saat kadar sonra $ukranin gelin arabasi geldi,beyaz bir ford marka arabaydi,on kaputun uzerinede guzel bir gelin bebek konulmustu,sasirmamak icin arabaya cok dikkat ettim..Birbiri ardina Gelin arabalari geliyor gelin arabalari gidiyordu.
..Sigarayla raki iciyordum,sise yariya gelince midem yanmaya ve gozlerim kararmaya basladi,ama olmek var donmek yoktu, bana yar olmiyan $ukran baskasina da yar olmiyacakti,araba parkindan ciktiklari an kendim dahil her sey bir anda bitecekti..Bir saati bulmadan bir paket sigarayi bitirdim,$ukranin arabasi bir turlu cikmiyordu,sisedeki raki bitmek uzereyken benimde midem kavruluyor ve gozlerim karariyor,basim donuyordu…
..Gozlerimi kisip dikkatle bakinca $ukranin arabasinin oto parkinin kapisina dogru ilerlemekte oldugunu gordum evet o beyaz ford kaputunun uzerine konulmus bebekde vardi,yanilmama imkan yoktu…Kamyoneti calistirdim,gelin arabasi yola cikinca gelin arabasinin ortasini hedefleyip butun gucumle gaz’a yuklendim.Bir patlamayi hatirliyorum..Dort gun ya$am mucadelesi vermisim keske olseydim ama olememistim…Bir hafta sonra kendime geldim,doktor musaade etmedigi icin ifademi alamadilar,zaten her tarafim sargilar icindeydi parmaklarimi kipirtadacak enerjim bile yoktu..
...Dort hafta sonra ifademi aldilar,ilaclarin tesiriyle,$ukrani cok sevdigimi,onu baskasina yar etmiyecegimi-onunla beraber kendimi de oldurmeye karar verdigimi soylemisim,ben kurtulmusdum ama $ukran gitmisti,bundan sonra inkar etmenin luzumu yoktu.Hastanedeki altinci haftamda arkadaslarimdam Necati ziyarete geldi,biraz konustuktan sonra kasila kasila $ukrani oldurdugumu ama kendimi olduremedigimi soyledim. Necati biraz sessiz kaldiktan sonra,$ukran olmedi,kocasiyla adanaya gittiler,sen baska bir arabaya carpmissin,her iki arabada alev almis diger arabadaki gelin- damat ve surucu olmus,kamyonet infilak etmeden evvel son saniyedede seni cikarip almislar ,sen manyaksin delisin sen deyip gitti
...Iste bu sozler beni gercekten delirtti !!!.
..Deliyim,deliyim,ben deliyim.
Bazi hikayelerim komiktir.Bazi hikayelerim hep mutlulukla biter,bazi hikayelerimde husran ve aciyla biter,Bu hikaye gencler icin biraz yaralayici olabilir,onun icin ozur dilerim
Sir.Ako -hox tarafindan yazilmistir
Fiction.
Okuyanlara tesekkurler
17 kasim 2008 Sydney
..