Hiç beklemezdim Zeynep Mansur isimli genç pop şarkıcısının yazarlığa soyunup, kitabında kadınlarla ilgili bu derece çarpıcı analizler yapmasını...
“Kadınların en çok yaptıkları davranışlardan biri de blöftür...” diyor Zeynep ve kendinden örnekle devam ediyor:
“Şimdi sanki sesinizi duyar gibi oluyorum...
‘Ben yutmam blöfleri’ diye sesler yükseliyor biliyorum...
Ama şunu sakın unutmayın...
Yutuyorsunuz, kendini en zeki sananız da dahil...
Kadınlar sevdiklerinden şüphelendiklerinde blöf yaparlar...
O yüzden siz siz olun, sakın dürüstlükten vazgeçmeyin.. .
Bir gün eski sevgilimle şehir dışına tatile gittik ve o bir iş görüşmesi için, bir erkek arkadışıyla benim yanımdan ayrıldı...
Dönüş saati gecikti...
İçime bir şüphe düştü...
Aramak istemedim...
Saatler ilerledi ve sonunda sevgilim geldi...
Ona; bu yaptığının çok ayıp olduğunu, beni şehir dışına getirdiğini ve başka bir kadınla buluştuğunu, bunun hiç affedilemeyecek bir davranış olduğunu söyledim...
‘Ben şanslıydım, çünkü işimden dolayı tanıdığım gazeteci arkadaşlarım arayıp, bana seni yanında bir hanımla gördüklerini söylediler...’ dedim...
Aslında böyle bir şey olmamıştı, ama 6. hissim bana böyle söyledi...
Şunu asla unutmayın kadınların hisleri çok ama çok kuvvetlidir. ..
Bunu söyledim ama bir yandan içimden ‘İnşallah nereden çıkartıyorsun bunları... Beni kimseyle görmüş olmaları mümkün değil, saçmalama’ der diye dua ediyordum...
Ama maalesef düşündüğümün tersine ‘Hayır canım o yanımdaki erkek arkadaşımın bir akrabasıydı’ diye kötü de bir yalan söyledi...
Ben anlamam gerekeni anlamıştım...”
Benden küçük bir ekleme bu anıyla bezenmiş analize...
Bir erkek hiçbir zaman bir kadının detaycı, ince ve karmaşık zekasıyla baş edemez...
Sizin bir kadınla baş etme yönteminiz ancak vücut dilinizdedir. ..
Bir kadının kimyasını ancak özgüveni yüksek vücut diliyle bozup, onu etkileyebilirsiniz. ..
Bunun ne anlama geldiğini, bu satırları okuyan kadınlar anladılar...