You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

kozmoz77

Bilgi hazinedir

• male
  • "kozmoz77" started this thread

Date of registration: Sep 4th 2009

Occupation: muallim

Hobbies: Bilgi hazinedir

Level: 28 [?]

Experience: 176,121

Next Level: 195,661

• Send private message

Wassermann

1

Saturday, January 9th 2010, 10:55pm

Olağan Dışı Bir Aşk Öyküsü

Olağan Dışı Bir Ask Öyküsü (ya da olağan dışı bir zeka)

Moses Mendelssohn hiç yakışıklı bir adam değildi. Çok kısa boyunun olmasının yani sıra, çok garip bir de kamburu vardı. Moses Mendelssohn, günün birinde Hamburg'da yaşayan bir işadamını ziyarete gitti. İşadamının, Frumtje adında çok güzel bir kızı vardı.
Moses, bu güzel kıza umutsuz bir aşkla tutuldu. Fakat güzel kız onun çirkin görüntüsünden ürkmüştü. O nedenle, değil onun sevgisine karşılık vermek, yüzüne bile bakmak istemiyordu.
Ayrılma zamanı geldiğinde Moses, güzel kızın üst kattaki odasına çıktı ve tüm cesaretini toplayarak onunla son kez konuşma girişiminde bulundu.
Kızın güzelliği öylesine olağanüstüydü ki, bir an için onun cennetten geldiğini
bile düşündü. Fakat kızın, başını kaldırıp da yüzüne bakmamaktaki direnci, Moses'i çok üzdü. Güçlükle başarabildiği konuşması sırasında çirkin asık, bu güzel kıza bir soru sordu:
"Evliliklerin kutsal bir özelliği olduğuna inanır misiniz?" dedi.
"Elbette" diyerek yanıtladı güzel kız ve gözlerini yine kaldırmayıp Moses'in yüzüne yine bakmadan, kendi de ona bir soru sordu:
"Peki ya siz?"dedi."Siz inanır misiniz buna?"
Moses bir an bile duraksamadı:
"Evet, ben de inanırım" dedi ve ekledi: "Biliyor musunuz? Her erkek çocuğu doğduğunda Tanrı, onun evleneceği kızı belirlermiş. Benim doğumumda da, benim evleneceğim kız belirlenmiş ve bana 'Senin karin kambur olacak' demiş. O zaman ben bir istekte bulunmuşum Tanrı’dan. ' Tanrım, kambur bir kadın bir trajedi olur. Lütfen onun kamburluğunu bana ver ve onu güzel bir kadın yap' demişim."
Moses' in bu sözlerinden sonra Frumtje gözlerini yerden kaldırdı, onun gözlerinin içine baktı ve elini uzatıp, Moses' in elini tuttu.Ve daha sonra da onun, sevgili eşi oldu.
Bu anlattığımız bir "peri masalı" değil, ünlü Alman besteci Mendelssohn'un büyükbabası ile büyükannesinin evlenmelerinin öyküsüdür .

• male

Date of registration: Apr 4th 2009

Occupation: Emekli

Hobbies: Edebiyat

Level: 36 [?]

Experience: 847,477

Next Level: 1,000,000

• Send private message

2

Monday, February 8th 2010, 8:28am

guzel hikaye icin cok tesekkurler

kadir36

Moderator

• male

Date of registration: Oct 22nd 2009

Occupation: Pc Uzmanı

Hobbies: www.onur-board.eu

Level: 36 [?]

Experience: 961,153

Next Level: 1,000,000

• Send private message

Fische

3

Monday, February 8th 2010, 11:49am

RE:Olağan Dışı Bir Aşk Öyküsü

Paylaşım İçin Teşekkürler

Counter:

Hits today: 554 | Hits yesterday: 2,199 | Hits record: 9,256 | Hits total: 759,438 Average hits: 2,214.95 | Clicks today: 9,846 | Clicks yesterday: 21,936 | Clicks total: 6,416,513 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,714.21 Counter age (days): 342.87 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri