You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

• male
  • "sir.altan" started this thread

Date of registration: Apr 4th 2009

Occupation: Emekli

Hobbies: Edebiyat

Level: 36 [?]

Experience: 847,481

Next Level: 1,000,000

• Send private message

1

Tuesday, June 1st 2010, 10:23am

Hawaii gezisi-- pearl harbour.

..Hawaii gezisi-(part-2-)Pearl Harbour

…Trolley’e biniyoruz,bakiyorum bazi kisiler otel kartlarini gosterip para vermiyorlar,merak edip soruyorum,otel kartini gosterirsen,Waikiki bolgesinde bedava gezebilirmisiz,cunku her seferinde tek yol icin Kisi basi 2 dolar veriyorduk,iyi oldu,bizde bolgede bedava seyahat etmeye basladik..
..Hawaii,ye gezmeye ve gormeye geldik onun icinde bol bol gezmemiz lazimdi,bildiginiz gibi hic bir sey bedava degil, gezilecek gorulecek cok yer var ama coguna turlarla gidiliyor.Biraz arastirdim kendi basima ilk gidebilecegim yerin Pearl Harbour oldugunu anladim.Pearl harbour.bir koy bir limandir,ikinci dunya savasinda bu kucuk limanda Amerikan donanmasi durur,buyuk ucak gemileri savas gemileri filan vardir..$avas gunlerinde Japon donanmasi buraya yaklasarak,Gemilerinden havalanan ucaklariyla cok ani bir baskin yaparlar ve Amerikan donanmasini uyurken vururlar, zaiyat cok agir oldugu kadar da cok asker ve sivil olur.Boylece Amerika devletide resmen savasa katilir..Phlipinlerden kalkan Amerikan gemileri Japonyaya geri gitmekte olan gemilerin yarisini yolda yakalayip batirirlar..Pearl Harbour hikayesi ile iki film yapilmistir, biri biraz eskidir galiba adi tora-tora olacak digeride yeni bir film sayilir ismi Pearl Harbourdur.

..Otelin altinda ki rehber masasindan Pearl Harboura nasil gidecegimi sordum hem elime bir harita tutusturdular hemde otobus numarasini soyleyip bir arka sokaktan otobuse binebilecegimi soylediler,tesekkur edip yuz metre arkadaki sokaga geldim,kisa bir zaman sonra otobus geldi, iki billet dedim, adamlar bilet kesmiyor, 2,25 tanesi kutuya parayi at dedi. Kagit 5 dolari kutuya attim makineden iki billet geldi ama para ustu gelmedi,sofer nazikce bu isler boyle,makine geri para vermiyor, her zaman tam para koymaniz gerekir dedi, saol dedik yola devam ettik..Bir bucuk saat kadar yol gittikten sonra otobus gidecegimiz yerin kapisinda bizi birakti,baktim millet bir tarafa yuruyor bizde onlari takip edip, gezilecek yerin basina geldik…Kapi agzi gibi bir yer iki guvenlikci birde gise kulubesi gibi bir yer var. Guvenlik gorevlisi burdan ileri canta sokulmuyor, cantanizi buraya birakmaniz lazim deyip kulubeyi gosterdi bizde gittik hanimin cantasini verdik 3 dolarda para odedik bir numara verdiler,emanetciymis,tabi muhim seylerimiz gomlegin altindaki kucuk bel cantasinda duruyor..

..Yavas yavas dolasmaya basladik,bir nevi deniz muzesi,disardaki toplari tufekleri roketleri gorduk,sonra kenarda muze var iceri girmek 10 dolarmis para odedik iceride girdik, yine denizcilige ait bir cok seyler,dolastik ciktik..Disarda deniz uzerinde kucuk bir savas gemisi duruyor,rampa yapmislar uzerine ciktik, resimler cektik video kayitlati yaptik,limanin resimlerini cektim,geminin ic kisimlarini makine dairesini filan gezdik.Askerligimi bahriyeli olarak yapmistim ama karada, boyle bir gemide askerlik yapmadigim icin kendimi sansli gordum…Muzenin yaninda bir gise daha var Arizonaya bedava billet diye sign koymuslar,gittim iki kisiyiz dedim adam iki billet Verdi, Arizona nerde dedim, karsida koca bir bayrak dalgalaniyor adam bayragi gosterdi ve saat 12.00 basliyacak dedi, baktim vakit az kalmis, birkac yuz metre yuruyup bayragin altina geldik,Bir yanda millet kuyruga girmis,tabi bizde kuyrugun en sonuna eklendik…10 dakika sonra kuyruk yurumeye basladi, kendimizi kocaman bir sinema salonunda bulduk.Dev bir perde,her kes yerlestikten sonra film basladi,Japonlarin buraya nasil atak yaptiklarini gosteren bir gercek film,o atak sirasinda cekilmis hakiki bir dokuman,arasira film kesilip anlatim oluyor,insana gercekten cok etki yapiyor,gemiler yaniyor askerler kendilerini suya atiyor, denize dokulen petrol yaniyor,yani boyle seyleri gorunce savasin yuzunun cok soguk oldugu anlasiliyor,ben zaten savaslardan nefret ederim.film cok etkiliyici…Neyse film bitiyor yan kapidan cikiyoruz,iskeleye dogru yonlendiriliyoruz.orda bir tekne bekliyor ve tekneye biniyoruz.ilerde deniz ortasinda beyaz beyaz samandira gibi bir seyler var,ama bir tanesi cok buyuk ustundede Arizona yaziyor,yani bir anit bir abide yapmislar.tekne anitin iskelesine yanasiyor, inerken gorevli once icerde resim cekin sonra disarda cekersiniz diye uyariyor…Arizona cok buyuk bir savas gemisi,orda batirilmis ve amerikalilar gemiyi cikarmamislar ve ustune bir anit yapmislar. Ilerlerde gordugum buyuk beyaz samandira gibi seylerde diger batan gemilerin battigi noktalar uzerine konulmus ve gemilerin isimleri yazilmis
.Anitin uzerine ciktik.cektigim resimler cok hepsini birden ekliyemem onun icinde yavas yavas ekliyecegim,hem muzelerden hemde anitlardan…Anitin uzerinde rehber gorevli tekrar Geminin hikayesini anlatiyor, ic duvarlarda orda sehit olanlarin listesi var.Koca gemi altimizda paslanmis olarak yatiyor,denizde yag sizintisi var,anlattiklarina gore batik gemiden geliyormus,gemi batali 60 yili gecmis hala yag sizdiriyor, hikaye insane biraz komik gibi geliyor, ama olabilirde…Gorevli geriye donus saatimizin geldigini soyluyor hep beraber tekneye biniyoruz ve karaya cikiyoruz…Burda yapacak fazla bir sey kalmadi deyip cantamizi almak icin emanetciye giderken bakiyorum bir otobuse yolcular biniyor ic tur gibi bir sey bizde siraya girip otobuse biniyoruz,kimse bir sey sormuyor,sofer bayan yola cikinca anlatmaya basliyor,bizi havacilik muzesine goturuyormus,muze liman icinde bir adadaymis sonra kopru yapip karayla baglanmis,halen Amerikanin bir hava ussu olarak kullaniliyormus, adanin adi galiba Ford adasi olacakti..Sofer bayan anlatti biz dinledik sonra askeri bir kapiya geldik, kadin misafir getirdigini soyledi ve gectik..Bizi buyuk bir binanin onune getirdi havacilik muzesi..oraya yaklasirken bir Kontrol kulesini gosterdi, simdi kullanilmiyormus, dikkat ettik butun camlar kirik, Japonlarin ataklari sirasinda kulenin butun camlari kirilmis,yenilerini takmamislar. Neyse otobusden indik millet muzeye gidiyor bizde yuruduk, gorevli bayan biletiniz varmi diye sordu,hayir yok dedim, Efendim iceri giris kisi basina 14 dolar dedi verdik parayi aldik bileti,birde bilegimize o plastik bileziklerden taktilar, tr,de bazi otellerde burdada hastanelerde takarlar onlardan iste.kucuk muze ama resim cektim video cektim yazilari okudum bir saat icerde kaldik sonra disari ciktik..Biraz sonra yine tur otobusu geldi,buda bizi biraz degisik sokaklarda dolastirdi biraz daha tarih dersi Verdi sonra ana yola cikip.duragina geldi. Tesekkur edip indik, gidip cantamizi aldik ve bizi otele goturecek otobus duragina gittik, otobus geliyor yolcu indiriyor ama ilerlere dogru devam ediyor,bir saate yakin bekledik sehire gidecek otobus gelmiyor, sonra bir gorevli gordum,otobusu sordum, nereye gideceksiniz diye sordu Waikiki deyince himmm deyip eliyle karsidaki ana yoldaki duragi gosterip orda beklemeniz lazim dedi. Kosa kosa duraga geldik 20 dakika sonra otobusumuz geldi yine bir bucuk saate yakin bir yolculuktan sonra ilk bindigimiz duragin karsisinda inip ara sokaktan otelimize gittik,boylece Pearl Harbour turu bitti.. tur bitti ama ekliyecegim resimler cok,vaktim oldukca ekliyecegim boyle sizinde en azindan Pearl Harbour hakkinda biraz bilginiz olmus olur. Hadi simdicik hosca kaliniz.

Counter:

Hits today: 562 | Hits yesterday: 2,199 | Hits record: 9,256 | Hits total: 759,446 Average hits: 2,214.95 | Clicks today: 9,942 | Clicks yesterday: 21,936 | Clicks total: 6,416,609 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,714.26 Counter age (days): 342.87 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri