çopçatan kizlar-(too)-
…Keriman ve Neriman Cumartesi gunu sinemaya gidip yeni vizyona giren bir Amerikan film’ini seyrettikten sonra Grand café’ye gidip bir masaya oturdular ve kahvelerini soylediler.Neriman kahvesinden bir kac yudum aldiktan sonra,biliyormusun bu gunlerde canim cok sikiliyor,evde annemin dir diri.is yerinde hosnutsuzluk,hic bir seyden zevk alamaz hale geldim,bazen kafama uyacak birini bulup evlensem diye dusunuyorum dedi.
..Keriman; tam kahvesini yudumluyordu ki, arkadasinin soyledigini duyunca birden kahve genizine kacti,kendini boguluyor hissetti,Neriman- Kerimanin sirtina bir kac saplak atinca kendine geldi..Dur be kizim daha yasin kac ki bu yasta bunalima girdin de kendine koca ariyorsun,ben senden iki yas buyuk olmama ragmen kismet deyip bos veriyorum,bak bebegim; arkadas arkadasin arkadasidir,illede evlenmek istiyorsan bir seyler dusunuruz yani dedi.
…Neriman; sokaklar kizlara asilan ve evlenmek isteyen her cesit erkekle dolu,ama ben eski moda gibi rast gele bir kisiyle evlenmek istemiyorum,beni anlayacak benim onu sevebilecegim,onunda beni anliyacagi ve sevecegi bir erkekle yuva kurmayi dusunuyorum ama bu devirde koca bulmak tombala torbasindan numara cekmek gibi oldu artik dedi.
..Keriman Okay okay benim bildigim bir yer var ama sanal aleminde istersen yarin ogleden sonra size gelir,senin pc,ye indirir ve senin icin bir ilan koyarim.Adi <<Sevda yollari>>Ciddi olarak es ve arkadas arayanlar buraya ilan veriyorlar,site rekorlarina gore orda tanisip da evlenme orani cok yuksek,bakarsin sanada kara gozlu kara kasli bir talih cikiverir dedi.
.Kahvelerini bitirdikten sonra Pazar gunu saat 13.00 de Nerimanlarin evinde bulusmak uzere vedalastilar.
..Pazar gunu ogleden sonra iki kafadar Nerimanin evinde bulustular ve kisa bir zaman sonra pc,nin basina oturdular,Keriman once<< Sevda yollari>> sitesini acti beraberce siteye ilan veren insanlari incelediler,Neriman burda her yastan kadin ve erkek bulundugunu gordu.Keriman buraya kayit olup ilan vermek istiyormusun diye sorunca,Neriman evet en azindan biraz heyecan olur kayit olup ilan verelim dedi..Keriman digital kamerasiyla Nerimanin resmini cekti,sonra Adobe photoshop,da resim uzerinde biraz calisma yapti,kizi biraz daha guzellestirdi,her iki side Ayni computer firmasinda calisiyorlardi,Keriman computer uzerinde daha tecrubeliydi,Resim hazir olduktan sonra<<Sevda yollari>> forumuna hesap acip,Yasemin Gurbuz Nick’I ile uye oldu.Keriman basarilar dilerim hayatim, insallah karsina istedigin gibi birisi cikar dedikten sonra Neriman’I yanaklarindan optu…
…Gunler cabuk geciyor,Neriman gerek is yerinde gerek evindeki pc,den devamli e-mail’ini kontrol ediyordu arkadaslarindan e- mailer geliyor ama<< Sevda yollari >>sitesinden bir sey cikmiyordu.Aslinda pek umurunda da degildi hani,birazda oyun olsun diye bu islere girismisti..
…Ikinci haftanin sonunda e-mailine <<Sevda yollari>>ndan mesaj geldi.., Mustafa Derinceli.e-mail adresinin eklenmesini istiyordu, biraz dusundukten,adresi ekledi,hafiften hafiften mesajlasmaya basladilar,Mustafa derinceli Insaat muhendisiydi,bu anda baska bir sehirde buyuk bir insaatin sefligini yapiyordu,hemen hemen 3 aydir o sehirde otelde kaliyordu, ailesini cok ozlemisti..Gunler ilerledikce de sanal aleminde sohbetleri cogaldi.Nerimanda cok fazla ileri gitmeden kendini ailesini ne is yaptigini anlatmaya basladi..Mustafa Derince’li 27 yasindaydi,Babasi emekli askerdi ama hala evde disiplin uyguluyordu,kendinden kucuk bir kiz kardesi vardi,Tib okuyordu.,,,Bir ay kadar MSN,De konustular..Sitedeki resmine gore Mustafa yakisikli cocuktu,ama resimler her seyi yansitmiyordu,Neriman birde resmin arka tarafini gormek istiyordu,Mustafa ya ailesinin nerde yasadigini sorunca,Istanbulda olduklarini ogrendi, en azindan adreslerini verirsen onlari belki uzaktan gorebilirim dedi, Mustafa henuz daha erken,bir ay sonra kendim gelecegim hem tanisiriz hemde ailelerimizle tanisiriz diyordu..
…Neriman Mustafayi sevmeye basladi, 27 yasinda bekar bir insaat muhendisi,yine zaman zaman mustafanin cep numarasini istiyordu, ama yine Mustafa bin bir bahane ile vermiyordu,Neriman son olarak calistigi buyuk insaat firmasinin ismini sordu,ona cevap aldi ama hangi sehirde calistigini bir turlu ogrenemedi.Bazi Sorulara Mustafa cok kacamak cevaplar veriyordu..
…Keriman ile iyi arkadastilar,ondan hic bir seyini saklamiyor ve e-maillerini ona gosteriyordu… Mustafa gonderdigi bir e-mailde Seni seviyorum,Neriman,calistigim insaat en azindan 9 ay daha surecek,ondan sonra seninle evlenmeyi dusunuyorum diye yazdi..Mustafa’yi sanal aleminden taniyordu,resimine gore yakisikli cocuktu ama iki ay gecmesine ragmen ne yuzunu gorebilmis,ne cep telefonu numarasini alabilmis, ne de Mustafa’nin ailesiyle tanisabilmisti.. Mustafa biraz daha sabirli ol,bir cok seyler icin henuz cok erken diyordu..
...Masasinda oturmus uzgun uzgun dusunuyordu,Keriman yanina geldi,ne o kiz yine mi Mustafayi dusunuyorsun dedi.Neriman zoraki bir gulumsemeyle,bu cocuk beni deli edecek vallahi ,iki aydan fazla zamandir konusuyoruz ama onu bir turlu anilyamadim,bir oyuna gelmek ,sonunda hayal kirikligina ugramak istemiyorum dedi..Keriman uzme canini arkadasim,gercekten Mustafayi tanimak istiyorsan onunda yolu var dedi,,Neriman hayret ifadesiyle Kerimanin yuzune bakip nasil olacak diye sordu..Keriman beni takip et dedi, beraberce IT,De calisan Kerem beyin yanina gittiler Kerem bey otuz yaslarinda bir computer dahisiydi.universitede computeri ogrenmis,sonrada kendini cok gelistirmisti, dunya capinda bir cok milletlerden arkadaslari vardi,ayni zamanda iyi Hacker’ciydi.
…Keriman biraz siritip yardimina ihtiyacimiz var Kerem abi.Nerimanin bir sir kupu gibi arkadasi var onu ogrenmek istiyoruz dedi..Kerem kizlari dinledikten sonra,size gondermis oldugu bir e-maili print yapip bana getirin dedi..Ertesi gun Neriman Mustafanin gondermis oldugu en son e-maili hard copy Kerem e Verdi, Kerem tamam bundan sonrasi benim isim,ben sonra sizi ararim dedi….Kerem kizlara yardim etmek istiyordu, Fransada yasiyan bir arkadasina mail atip en son cikan Wardialler programini kendisine gondermesini istedi,bir kac saat sonra program geldi kendi pc,sine indirdi,bos zamanlarinda uzerinde calismaya basladi, Mustafanin IP adresini buldu hangi civarda yasadigini ogrendi,Neriman,a gore Mustafa bir anadolu sehirinde insaat kontrolu yapiyordu,IP adresine gore Mustafa cok yakin bir muhitte yasiyordu.Nerimani arayip Mustafanin cok yakin bir muhitte oturdugunu soyledi.Neriman yalanci bir adamin oyuncagi oldugunu dusundu..
…Kerem bos zamanlarinda Mustafanin Ip adresiyle ugrasip onun pc,sini kendi pc,sine getirdi-Usta hackerciydi…Mustafanin maillerini okumaya baslayinca gulmeye basladi nerdeyse kahkaha atacakti…Mustafanin esas adi Nazmiydi, bir arkadasina attigi mailde,net,de bir kiz buldugunu ve islettigini yaziyordu..
..Ogle paydosunda Kerem Perihan ile Nerimani masasina cagirdi,her ikiside breaberce Mustafanin maillerini okumaya basladilar.Mustafa 16 yasinda lise birinci sinif ogrencisiydi,bir arkadasina gonderdigi mesajinda matematik dersinden zayif not aldigini babasina soylemeye korktugundan bahsediyordu…
..Kerem,in masasi basinda hep beraber kahkalarla gulmeye basladilar.Neriman birazda sinirinden guluyordu.Yardimlarindan dolayi Kerem beye cok tesekkur ettiler.
…Neriman eve gidince pc,nin basina oturup ,Mustafaya mesaj yazmaya basladi.
..Sevgili Nazmi,matematiginin cok zayif oldugunu biliyorum,sanal alemini birakip derslerine calisirsan daha iyi olur,hem anneni hemde babani mutlu etmis olursun. Matematik dersinden zayif not aldigini biliyorum. Eger yardima ihtiyacin varsa bir abla olarak sana matematik dersleri verebilirim …Yasemin gurbuz.
Sir,Ako tarafindan yazilmistir.
Fiction
Okuyanlara yuzlerce tesekkurler
3.Nisan 2009 Sydney.