You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • "KARAPENCE" started this thread
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 75,461,061

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

1

Friday, February 17th 2006, 10:54am

ANZAKLI ÖMER'İN HİKAYESİ

"ANZAKLI ÖMER'İN HİKAYESİ"

1957 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olup ihtisas yapmak üzere ABD'ye giden doktor Ömer Musluoğlu görev yaptığı hastahanede başından geçen çok enteresan bir hadiseyi şöyle anlatıyor:

"Amerika 'ya gittiğim ilk yıllar ( 1957) lisanım pek o kadar iyi değil.newyork'da Medical Center Hospital adlı bir hastahanede görev almıştım. Fakat vazifem kan almak,kan vermek,serum takmak,elektrokardiyoğrafi çekmek gibi işler.. Hastaya o kadar önem veriyorlar ki yeni doktorlar hemen direk olarak hasta muayenesine ,tedavisine verilmiyıor. Diğer zamanlarda da laboratuarda çalışıyorum.

Bir hastaya gittim. Yaşlıca bir adam. Tahminen yetmiş beş yaşlarında tabii kendisi ile ingilizce konuşuyorum.

Kan vereceğim kolunuzu açar mısınız?

Çünkü adamcağız kanser hastası olduğu halde üstelik kansızdı. Elimde kan torbası da var tabii ki.. pazusunu açtım. Baktım pazusunda dövme şeklinde bir Türk bayrağı var. Çok ilgimi çekti benim. Kendisine sormadan edemedim.

Siz Türk müsünüz?

Kaşlarını yukarıya kaldırarak " Hayır "manasına işaret yaptı. Ama ben hala merak ediyorum:

Peki bu kolunuzdaki Türk bayrağı nedir?

"Aldırma işte öylesine bir şey dedi. Ben yine ısrarla dedim ki:

Fakat benim için bu bayrak çok önemli. Dikkatimi çekti. Çünkü bu benim milletimin bayrağı,benim bayrağım...

Bu söz üzerine gözlerini açtı. Derin derin yüzüme baktı ve mırıltı halinde sordu:

Siz Türk müsünüz?

Evet Türk'üm....

İhtiyar gözlerime bakarak tanıdık bir göz arıyor gibiydi. Anlatmaya başladı:

Yıl 1915. Sen hatırlamasın o yılları. Çanakkale diye bir yer var Türkiye'de .orada savaşmak üzere bütün Hıristiyan devletlerden asker topluyorlardı. Ben Anzak'tım Avustralya Anzaklarından ...

İngilizler bizi toplayıp dediler ki: "Barbar Türkler Hıristiyan dünyasını yakıp yıkacaklar. Bütün dünya o barbarlara karşı cephe açmış durumda . birlik olup üzerine gideceğiz. Bu savaş çok önemlidir." Biz de inandık sözlerine vaadetlerine... Savaşmak isteyenler arasına katıldık.

Avustralyalı Anzak ihtiyar anlatmaya devam ediyordu:

Bizim yıkayan İngilizler,Türklere karşı topladığı askerlerin tamamını Çanakkale'ye sevkediyorlarmış. Bizi gemilere doldurup Mısır'a getirdiler o zaman . Mısır'da şöyle böyle birkaç ay talim gördük. Atış talimi . ondan sonra da bizi alıp Çanakkale'ye getirdiler.

Savaşın şiddetini ben ilk orada gördüm. Öyle ki denize düşen gülleler suları metrelerce yukarı fışkırtıyor,gökyüzünde havai fişekler ,geceyi gündüze çeviriyordu zaman zaman...

Her taaruzunda bizden de Türklerden de yüzlerce insan hayatının baharında can veriyordu. Fakat biz hepimiz Türklerdeki gayret ve cesareti uzaktan gördükçe şaşırıyorduk. Teknolojik yönden çok çok üstün olduğumuz gibi sayı bakımından da fazlaydık. Peki onlara bu cesaret ve kuvveti veren şey neydi? İlk başlarda zannediyordum ki İngilizlerin bize anlattığı gibi Türkler barbarlıktan böyle saldırıyorlar. Meğer barbarlıktan değil,kalplerinde ki vatan sevgisinden kaynaklanıyormuş . bunu nereden anladığımı söyleyeyim.

Biz karaya çıktık. Taarruz edemiyoruz. Bizi püskürtüyorlar. Tekrar taaruz ediyoruz. Bizi tekrar püskürtüyorlar. Tekrar taaruz ediyoruz. Derken böyle bir taarruzda başımdan yediğim bir dipçik darbesiyle kendimden geçmişim.

Meraktan ağzım açık yaşlı Avustralyalıyı dinliyorum. Savaşın dehşetli anılarını anlatırken hastalığına rağmen tir tir titremeye başlamıştı. Devam etti:

Gözlerimi açtığımda kendimin yabancı insanların arasında gördüm. Nasıl korktuğumu anlatamam. Çünkü İngilizler bize Türkleri barbar,vahşi kimseler olarak tanıttı ya...

Ama dikkat ettim. Yaralarımı sarmışlar. Bana hiç de öfkeli bakmıyorlar. Kendime geldim iyice bu defa çantalarında bulunan yiyeceklerden ikram ettiler bana. İyi biliyorum ki onların yiyecekleri çok çok azdı. Bu haldeyken bile kendileri yemeyip bana ikram ediyorlardı. Şoke oldum doğrusu. Dedim ki; kendi kendime:

Bu adamlar isteseler şu anda beni öldürdüler. Ama öldürmüyorlar... Veyahut isteseler önceden öldürebilirlerdi. Halbuki beni cephenin gerisine götürdüler. Biz esirlere misafir gibi davranıyorlardı.

Bu duygularla "Yazıklar olsun bana" dedim. "Böyle asil insanlarla niye ben savaşıyorum ben . Niye savaşmaya gelmişim. Bu İngiliz milleti ne yalancıymış ne kadar Türk düşmanıymış"diyerek pişman oldum. Ama bu pişmanlığım fayda etmiyor ki... Bu iyiliğe karşı ne yapsam düşündüm durdum günlerce.....

Nihayet bize serbest bıraktılar. Memleketime döndüm. İşte memlekette Türk milletini ömür boyu unutmamak için koluma bu dövme Türk bayrağını yaptırdım. Bu bayrağın esrarı bu işte.

Benim gözlerim dolu dolu ihtiyara bakarken o devam etti:

Talihin cilvesine bakın ki o zaman ölmek üzere iken yaralarıma iyileştirerek ,sıhhate kavuşmama çaba sarfeden Türkler idi. Şimdi de Amerika gibi bir yerde yıllar sonra yine iyileştirmeye çaba sarfeden bir Türk...

Ne garip değil mi? Avustralya 'dan Amerika'ya gelirken bir Türkle karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim. Size minnettarım. Siz Türkler gerçekten çok merhametli insanlarsınız. Bizi hep kandırmışlar... Buna bütün kalbimle inanıyorum.

Peşinden nemli gözlerle "Bana adınızı söyler misiniz? Dedi. "Ömer" cevabını verdim. Gayet merakla tekrar sordu:

Peki niçin Ömer ismin, vermişler sana ?

Babam müslümanların ikinci halifesi isminden ilham alarak bana Ömer adını vermiş.

Yahu senin adın müslüman adı mı ?

Ben "Evet, Müslüman adı" deyince yüzüme baktı baktı,birden doğrulmak istedi. Ban mani olmak istedim. Israr etti.

Ama niye ısrar ediyordu?

İhtiyarın ısrarına dayanamayıp yatakta oturmasına yardım ettim. Gözleri dolu soluydu. Yüzüme bakarak dedi ki:

Senin adın güzelmiş. Benim adım şimdiye kadar Mr. Josef Miller idi. Şimdiden sonra "Anzaklı Ömer" olsun.

Olsun

Peki doktor beni müslüman eder misin?Müslüman olmak zor mu ?

Şaşırdım. Nasıl da birdenbire Müslüman olmaya karar gelmişti. Meğer o yaşa gelinceye kadar içten içe hep düşünüyormuş da kimseyle konuşamadığı için ,soramadığı için konuşamıyormuş..

Tabii dedim müslüman olmak çok kolay.

Sonra kendisine imanın ve İslamın şartlarını anlatırım. Kabul etti. Hem kelime-i şahadet getiriliyor, hem de çocuklar gibi ağlıyordu.

Yaşlılık bir yandan,hastalık bir yandan b,ir de yıllardan beri içinde kavuşmak isteyip de bilemediği için kavuşamadığı İslamiyet'e olan hasretin sona ermesi bir yandan bu yaşlı gönlü duygulanmıştı. ...Mırıldandı:

Siz müslümanlar tesbih çekersiniz bana da bir tesbih bulsan da ben de yattığım yerden tesbih çekerek Allah'ımı ansam olur mu?

Bu sözden de anladım ki dedelerimiz savaş esnasında Hakkı'ı zikretmeyi ihmal etmiyormuş. Neyse uzatmayayım hemen bir tesbih bulup kendisine getirdim.

Hasta yatağında tesbih çekiyor,biz de gerektiğinde tedavisiyle ilgileniyorduk. Fakat benim için o daha bir başkalamıştı. Müslüman olmuştu.

Bir gün yanına gittiğimde samimi bir şekilde rica ettim.

Beni yalnız bırakma olur mu?

Ne gibi Ömer amca ?

Ara sıra gel de bana İslamiyeti anlat!sen çok güzel şeylerden bahsediyorsun. O sözleri duydukça kalbim ferahlıyor.

O günden sonra her gün yanına gittim. Bildiğim kadarıyla dinimizi anlattım. Fakat günden güne eriyip tükeniyordu.

Kaç gün geçti tam hatırlamıyorum . hastanenin genel hoparlöründen bir anons duydum. "Doktor Ömer! Lütfen 217 numaralı odaya gelin!"

Dedim ki içinden "Bizim Ömer amca galiba yolcu?"hemen yukarı çıktım. Odasına vardığımda gördüğüm manzara aynen şöyleydi:

Sağ elinde tesbih açık duran sol kolunun pazusunda dövme Türk bayrağı,göğsünde imanı ile ,koskoca Anzaklı Ömer son anlarını yaşıyordu.

Hemen başucuna oturdum. Kendisine kelime-i şehadet söylettirdim. O şekilde kucağımda teslim-i ruh etti....

Bir Çanakkale gazisi görmüştüm. Yıllar sonra da olsa Müslüman Türk milletine olan sevgisi sayesinde kendisine iman nasip olmuştu.

"Ne yalan söyleyeyim,ağladım."

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

egeli43

Trainee

• male

Date of registration: Jan 10th 2006

Level: 28 [?]

Experience: 179,249

Next Level: 195,661

• Send private message

2

Saturday, November 4th 2006, 10:16pm

RE: ANZAKLI ÖMER'İN HİKAYESİ

abe cok güzel yav

• female

Date of registration: May 17th 2006

Level: 37 [?]

Experience: 1,188,651

Next Level: 1,209,937

• Send private message

Krebs

3

Tuesday, November 7th 2006, 5:04pm

okurken bile tüylerim diken diken oldu. Paylaşımın için teşekkürler
[IMG]http://img97.imageshack.us/img97/5813/maymun3dwfl0kt7.gif[/IMG]

This post has been edited 1 times, last edit by "Karaelmas" (Nov 7th 2006, 5:05pm)

• female

Date of registration: Jun 11th 2006

Occupation: Öğrenci

Level: 50 [?]

Experience: 10,335,200

Next Level: 11,777,899

• Send private message

Skorpion

4

Tuesday, November 7th 2006, 9:02pm

bu çok güzel bir yazı ne kadar duygulandığımı kelimelerle ifade edemem Allah razı olsun böyle bir olaydan bizleri de haberdar ettiğiniz için *27*

• male

Date of registration: Jul 14th 2006

Occupation: muhasebe

Hobbies: spor

Level: 31 [?]

Experience: 336,564

Next Level: 369,628

• Send private message

Skorpion

5

Wednesday, November 8th 2006, 11:15pm

gerçekten güzel koray abi ellerine sağlıkk ii varsın koray abimm :))
[img]http://img97.imageshack.us/img97/7942/51ye8ky6ccpj1.gif[/img]

red falcon

Trainee

• male

Date of registration: Oct 28th 2006

Occupation: kimya tek

Hobbies: spor-müzik-film-bilgisayar

Level: 29 [?]

Experience: 205,732

Next Level: 242,754

• Send private message

Steinbock

6

Sunday, November 12th 2006, 7:18pm

insanın etkilenmemesi mümkün değil çok güzel bir olay vefat eöen anzaklı ömerin ruhu şad olsun
allah bizi dostlarımızdan korusun biz düşmanlarımızdan korunmasını biliriz. *45* *45*

dante15

Trainee

Date of registration: Dec 24th 2005

Level: 31 [?]

Experience: 314,261

Next Level: 369,628

• Send private message

Waage

7

Sunday, December 3rd 2006, 9:21pm

duyarlı olmak çok güzel Allah senden razı olsun

berberoglu

Trainee

• male

Date of registration: Apr 8th 2007

Level: 30 [?]

Experience: 268,111

Next Level: 300,073

• Send private message

Zwillinge

8

Monday, April 9th 2007, 12:08am

KONU: ANZAKLI ÖMER'İN HİKAYESİ

abi okuyupta etkilenmemek elde degil,yüregine saglik. ALLAH razi olsun.

berdus31

Trainee

• male

Date of registration: Mar 27th 2006

Occupation: securty

Hobbies: spor

Level: 27 [?]

Experience: 139,641

Next Level: 157,092

• Send private message

Löwe

9

Sunday, April 15th 2007, 10:27pm

cok güzel ve özel bir hikaye eline saglik
YASAMASINI BILIRSEN HAYAT GÜZELDIR

asivemavi

Trainee

• male

Date of registration: Jun 26th 2005

Experience: 217,249

• Send private message

Jungfrau

10

Thursday, April 19th 2007, 10:54am

tskler ederim paylasdığın için saol

albatros

Trainee

• male

Date of registration: May 2nd 2006

Level: 28 [?]

Experience: 168,408

Next Level: 195,661

• Send private message

Fische

11

Monday, April 23rd 2007, 3:40pm

okurken bile tüylerim diken diken oldu. Paylaşımın için teşekkürler
*45* *45*

ILKER-BJK

Beginner

• male

Date of registration: Nov 29th 2005

Occupation: SERBEST

Hobbies: YÜZMEK:BILGISAYAR

Level: 27 [?]

Experience: 125,650

Next Level: 157,092

• Send private message

Krebs

12

Tuesday, May 1st 2007, 10:49pm

tesekkürler paylasim icin

musa2

Beginner

• male

Date of registration: Apr 12th 2005

Level: 24 [?]

Experience: 75,424

Next Level: 79,247

• Send private message

Widder

13

Wednesday, May 2nd 2007, 8:54pm

*45*ya arkadaslar harikalar yaratmis atalarimiz
ama ya simds
savasarak gecemedikleri canakkaleyi
simdi parayla gectiler satilmadik vatan topragi kaldimi/ SORARIM
duanla yasamadimki betduanla oleyim?

• male

Date of registration: Dec 31st 2005

Occupation: ÖÐRENCÝ

Hobbies: YAÞAM

Experience: 212,771

• Send private message

Fische

14

Friday, May 18th 2007, 2:38pm

hocam ellerine yüregine saglık paylaşım için teşekkürler *45*
[IMG]http://img501.imageshack.us/img501/4162/avatarjt8ee2.jpg[/IMG]

musdu_ay

Beginner

• male

Date of registration: Jun 18th 2005

Level: 22 [?]

Experience: 48,152

Next Level: 49,025

• Send private message

Steinbock

15

Saturday, May 19th 2007, 3:19pm

paylasim icin cok tesekkürler sagol

dipdiver

Intermediate

• male
  • Türkei

Date of registration: Mar 13th 2006

Occupation: dalgıç

Hobbies: dolasma

Level: 34 [?]

Experience: 636,725

Next Level: 677,567

• Send private message

Steinbock

16

Thursday, May 24th 2007, 10:00pm

ellerine sağlık
*45*
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür.Bir orman gibi kardeşçesine.

• female
  • Türkei

Date of registration: Oct 9th 2007

Hobbies: Teknolojik yenilikler

Level: 34 [?]

Experience: 588,567

Next Level: 677,567

• Send private message

Löwe

17

Saturday, February 2nd 2008, 12:57pm

RE:ANZAKLI ÖMER'İN HİKAYESİ

[schild]paylasım için tesekkürler eline yüregine saglik[/schild]

• female

Date of registration: Jun 16th 2009

Occupation: ticaret

Hobbies: müzik

Level: 25 [?]

Experience: 82,770

Next Level: 100,000

• Send private message

Jungfrau

18

Saturday, October 17th 2009, 8:08am

çok ama çok teşekkürler

• male

Date of registration: Apr 4th 2009

Occupation: Emekli

Hobbies: Edebiyat

Level: 36 [?]

Experience: 847,725

Next Level: 1,000,000

• Send private message

19

Wednesday, May 19th 2010, 11:45pm

Tarihten bir yaprak gibi,geliboluda buna benzer cok olaylar olmustur,ben australyada yasadigim icin,sehit cocuklari veya torunlari turklerden nefret etmezler,25 nisan anzac kutlamalarina turklerde katiliyorlar.guzel konu icin tesekkurler

zeusxs

Beginner

• male

Date of registration: Jun 30th 2005

Level: 16 [?]

Experience: 7,567

Next Level: 10,000

• Send private message

Wassermann

20

Thursday, May 27th 2010, 12:41am

anzaklı ömer amca.

paylaşım için çok teşekkürler allah senden razı olsun.
herşey vatan için

Counter:

Hits today: 1,625 | Hits yesterday: 2,199 | Hits record: 9,256 | Hits total: 760,509 Average hits: 2,215.91 | Clicks today: 18,287 | Clicks yesterday: 21,936 | Clicks total: 6,424,954 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,720.48 Counter age (days): 343.2 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri