You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

• female
  • "inci kübra" started this thread

Date of registration: Jun 11th 2006

Occupation: Öğrenci

Level: 50 [?]

Experience: 10,335,459

Next Level: 11,777,899

• Send private message

Skorpion

1

Thursday, February 7th 2008, 2:24pm

UNUTABİLİRSEN UNUT

UNUTABİLİRSEN UNUT!

“Dün sabah nişanlımı cepheye uğurladım...

Hava çok soğuktu. Tren garında sarılıp biraz gözyaşı döktük. Üniformasının kokusu hâlâ burnumda. Herkes artık barışın imzalandığını, nişanlımın çabucak geri döneceğini söylüyor. Ama bence bu iş hemen bitmez.

Gardan doğruca eve geldim. Hem elektrik hem de doğalgaz kesikti. Zaten savaş yüzünden ikisi de nadiren bulunuyor. Üst üste iki kazak giymeme rağmen çok üşüdüm. Ders çalışmam lazımdı ama soğuk yüzünden konsantre olamadım. Kalkıp çalıştığım gazeteye geldim ben de. Burası hiç olmazsa sıcak.”

Kızın telefondaki sesine, simültane tercümanın muhacir aksanlı Türkçesi karışıyordu: “Akşam gazetede bir parti verdik. Barış anlaşmasını kutlamak için.

Savaş sırasında yokluktan icat etmek zorunda kaldığımız yemeklerden

son kez yaptık. Başka yerde göremeyeceğiniz yemeklerdi... Tabii hepsinin

hatırası var.

O yemeklerden son kez yer ve savaşta bize moral veren şarkıları dinlerken nişanlımı düşündüm. Büyük ihtimalle trendeydi hâlâ. Yolu uzun, hava çok soğuktu.

Sizlerle paylaşacağım şarkıyı, biraz da onun için seçtim... Goran Bregoviç’in Bosnalı gençler arasında hâlâ çok sevilen eski grubu ‘Bjelo Dugme’den...

Şarkının adı, Ako mozes zaboravi...”

Bağlantı kesildi, kederli bir Rock şarkısı duyuldu: Yorgun bir gitar, dokunaklı bir ezgi...

Açık Radyo’yla tanışmam böyle oldu işte... Savaş sırasında yayınladıkları “Bosna Günlüğü” programını dinlerken.

Her sabah telefonla Saraybosna’ya bağlanıp bir gazetecinin ağzından günlük hayatı yansıtıyorlardı. Sonra da o gazetecinin seçtiği bir şarkıyı çalıyorlardı.

Yaşadıkları acılara rağmen Dayton Barış Anlaşması şerefine parti verecek kadar hayata bağlı Bosna halkı hiç çıkmadı aklımdan.

Beni onlarla tanıştıran Açık Radyo ise yeni yaşını özel bir şenlikle kutluyor.

Ona emeği geçen herkese yürekten bir selam yolluyor ve sıradaki Bjelo Dugme parçasını kendilerine armağan ediyorum: “Ako mozes zaboravi...”

Türkçesi, “unutabilirsen unut...”

Tuna KİREMİTÇİ

KIRLANGIC

V.I.P Üye

• male

Date of registration: Feb 3rd 2006

Level: 41 [?]

Experience: 2,437,908

Next Level: 2,530,022

• Send private message

Krebs

2

Thursday, June 26th 2008, 1:34pm

[BLINK]Ako mozes zaboravi[/BLINK]

guzel paylasım tesekkurler
..
Yarınlar güzel olacak derler hep. Peki bugünler dünlerin yarınları degilmi..!!!!

NuR

CHEF

Level: 57 [?]

Experience: 32,186,627

Next Level: 35,467,816

• Send private message

3

Thursday, June 26th 2008, 8:20pm

KLİP icin yurekliye tesekkurler... her nekadar izleyemesemde konuda kullanabilmeme yardım ettigi iicn tesekkurler...

yazıyı okuyunca ilk isim sarkıyı bulmak oldu... dinledim hemde defalarca...

evet:::::

[BLINK]
Ako mozes zaboravi

UNUTABİLİRSEN UNUT![/BLINK]

Counter:

Hits today: 1,880 | Hits yesterday: 2,199 | Hits record: 9,256 | Hits total: 760,764 Average hits: 2,216.3 | Clicks today: 20,000 | Clicks yesterday: 21,936 | Clicks total: 6,426,667 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,722.49 Counter age (days): 343.26 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri