merhaba; benim daha doğrusu bir arkadaşımın yardımlarınıza ihtiyacı var.arkadaşın pc ye format atıp yeni bir xp kurmaya çalışıyoruz. sorunumuz şu: dosyalar kopyalanırken bazı dosyaları cd den kopyalamıyor ve kurulum doğal olarak gerçekleşmiyor. arkadaşın hdd benim pc de çok rahat ve sorunsuz xp kurabiliyoruz, aynı şekilde benim hdd de arkadaşın pc de çalışıyor. ama arkadaşın pc de kendi hdd bir türlü xp kuramıyoruz ayrıca benim pc de arkadaşın hdd kurduğum xp kendi pc sine taktığımızda açılışta mavi ekran çıkıyor ve hata veriyor. ne yapmalıyız acaba sorun neden ve nereden kaynaklanıyordur? lütfen yardım edin. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Format atmak isterken bazen şu hata mesajı ile karşılaşabiliyoruz `kur bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit bulamadı` bu hata mesajı ile karşılaşan arkadaşlar son zamanlarda biraz çoğalmaya başladı buda sata disklerin yaygınlaşması ile ortaya çıktı bu konuda yardım isteyen bir çok arkadaşa aynı çözüm yolunu önerdim ve hepside sonuca ulaştı. Şimdi burada bu hatanın giderilmesinde yapıcağımız işlemleri yazıcam ve sürekli bu hata mesajı ile alakalı konular açmak yerine tek bir konu ile sorununuzu giderebileceksiniz floopy 'den raid sürücüsü yükleyipte uğraşmak isteyen arkadaşlar bu mesajı dikkate almasınlar
Çözüm:
Bu hatayı almamızın sebebi sata driverların xp cd lerinde bulunmamasından kaynaklanıyor o yüzden bios tan sata denetleyicisini kapatmamız gerekiyor