You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

seyhsamil 64

Emekli Admin

• male
  • "seyhsamil 64" started this thread
  • Deutschland

Date of registration: Nov 5th 2008

Occupation: Pc Doktoru

Hobbies: Pc

Level: 42 [?]

Experience: 2,595,793

Next Level: 3,025,107

• Send private message

Wassermann

1

Thursday, March 19th 2009, 5:31pm

Svchost.exe Nedir, Ne İşe Yarar?

Svchost.exe Nedir, Ne İşe Yarar?
Ctrl+Alt+Delete yöntemiyle çalışan uygulamalara baktığınızda birden fazla aynı anda çalışan svchost.exe uygulaması görürsünüz. Biraz incelediğinizde bu uygulamaları sonlandıramadığınızı (kill) ancak ne zaman başlattığınızı da hatırlamadığınızı farkedersiniz. Peki svchost.exe ne işe yarar? Virüs, trojan türevi zararlı bir uygulama mıdır yoksa sistemin olmazsa olmazlarından mıdır?

Svchost.exe Nedir?

Svchost.exe, DLL (Dynamic-link Libraries) dosyalarından başlatılan işlemlerin yürütülmesini sağlayan bir sistem uygulamasıdır. Bu uygulama işletim siteminin kararlı ve güvenli yapısının korunması açısından önemlidir ve bu yüzden sonlandırılmaması gerekir. Bu uygulamanın ortaya çıkış nedeni ise Windows sistem dosyaları olan DLL dosyalarının çalıştırılabilir olmaması nedeniyle bir başlatıcıya ihtiyaç duymaları. İşte bu başlatıcı da svchost.exe dir.

Neden Bu Kadar Fazla Sayıdalar?

Eğer Denetim masasından hizmetler sekmesine bir göz attıysanız Windows' ta aynı anda çalışan pek çok hizmet olduğunu görürsünüz. İşte bu hizmetler kendi içinde gruplandırılıp, her bir grup için bir svchost.exe çalışmaktadır. Mesela Güvenlik Duvarı için bir tane, kulanıcı arayüzü için bir tane gibi. Bu da pek çok svchost.exe işleminin görülmesine neden olur.

Bu Konuda Ne Yapabilirsiniz?

Normalde svchost.exe sistemin düzgün çalışması için gerekli bir servistir bu yüzden bunu sonlandırmanıza gerek yoktur. Ancak işin ilginç yanı aynı isimde bir de backdoor trojanı da bulunmaktadır. Bu trojan sizin haberiniz olmadan kimlik bilgileri, şifreler, banka numaraları gibi bilgileri çalıp başkalarına iletebilir. Hangisinin gerçek hangisinin trojan olduğunu anlamanın yolu ise servislerin başlatıldığı klasörleri dikkate almaktır. Günümüzde birçok antivürüs yazılımı bu trojanı tespit edip etkisiz hale getirebilir. Yani güncel bir antivirüs kullanıp bilgisayarınızı düzenli olarak taratırsanız herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.

eyesmek

Beginner

Date of registration: Jan 10th 2009

Level: 18 [?]

Experience: 13,559

Next Level: 17,484

• Send private message

Steinbock

2

Monday, July 27th 2009, 7:47am

bilgilendirmen için saol

cagatay_666

Beginner

Date of registration: Feb 9th 2008

Level: 19 [?]

Experience: 21,961

Next Level: 22,851

• Send private message

3

Sunday, November 1st 2009, 6:17pm

RE:Svchost.exe Nedir, Ne İşe Yarar?

klasöre bak demişsin ama nasıl ve hangi klasör anlamadım açsana biraz..

• male
  • Türkei

Date of registration: Oct 14th 2008

Occupation: ÖĞRENCİ

Hobbies: HER ŞEY

Level: 26 [?]

Experience: 106,958

Next Level: 125,609

• Send private message

Jungfrau

4

Tuesday, March 23rd 2010, 10:18am

gerçekten önemli bir bilgi hata yapa bilirsek işletim sisteminlerinin normal calısmasına yardıcı olan .exe leri bırakıp diger yardıcı olmayan .exe lerin calısmalarını solandırmak pclerin rahatlamasına sebebiyet verebilir diye düşünüyorum ama sonladıracağımız işlemlerin ne işe yaradıgını bildikten sonra

teşekkurler

afidanci66

Beginner

• male

Date of registration: May 15th 2008

Occupation: grafiker

Hobbies: bilgisayar

Level: 25 [?]

Experience: 83,969

Next Level: 100,000

• Send private message

Zwillinge

5

Wednesday, January 18th 2012, 3:43pm

Dostum bu zımbırtıların çokluğu bilgisayarın yavaş çalışmasına yol açmıyor mu?_
Yarab! Bir Sinek Gönderde Kurtar Bizi Şu Firavunlardan...

Counter:

Hits today: 158 | Hits yesterday: 2,677 | Hits record: 9,256 | Hits total: 761,719 Average hits: 2,217.17 | Clicks today: 4,413 | Clicks yesterday: 24,461 | Clicks total: 6,435,541 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,732.19 Counter age (days): 343.56 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri