You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

CaLCIMaX

Intermediate

• male
  • "CaLCIMaX" started this thread

Date of registration: Mar 25th 2008

Occupation: IT Tech.

Hobbies: Bilişim

Level: 31 [?]

Experience: 335,924

Next Level: 369,628

• Send private message

Löwe

1

Sunday, October 5th 2008, 9:05pm

iPhone Gerçeği..

[BLINK]Bahsi geçen özellikler cihaz bire bir incelenerek burada sizlerle paylaşıldı.[/BLINK]

Aylarca merakla beklendi, satışa sunulacağı gece abone merkezileri önünde sabahlara kadar kuyruklar oluştu, üstüne üstlük 'paranı ver ve al git' düşüncesinde olmadan, yani gsm operatörleriyle senelik sözleşmeler imzalanarak satışa sunulmasına rağmen büyük satışlar gerçekleşti.

Ancak işin iç yüzü tamamen irdelenmedi, Türkiyedeki klasik pazarlama mantığıyla insanların egolarına zerk edilen bir cihaz oldu iPhone.Cihazın en temel özellikleri dahi piyasada duyurulmadan sadece 'rant' amacıyla satıldı,ihtiyaçları karşılamak olmadı amaç.

Işte iPhone'un bilinmeyenleri ;

- 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda.

- 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. Jobs’un yalanına kananlar, tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor.

- Oyun yok

- Java ve Flash desteği yok

- Koca koca reklamlar yapılsa da, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı

- Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda

- MMS desteği yok

- Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok

- İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok

- GPS yok

- Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok

- Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor

- Hafıza kartı yuvası yok

- FM radyosu yok

- iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor

- Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu

- Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor

- Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor

- Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok

- A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok

- Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok

- Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz

- AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu.

Alanlara şimdiden geçmiş olsun..

This post has been edited 2 times, last edit by "CaLCIMaX" (Oct 7th 2008, 11:00pm)

NuR

CHEF

Level: 57 [?]

Experience: 31,329,750

Next Level: 35,467,816

• Send private message

2

Sunday, October 5th 2008, 9:34pm

bilgi icin tesekkurler cok faydalandım.. umarım almadan bu faydalı yazıyı okuyan cok olur..

S€rGeNnnN

Unregistered

3

Monday, October 6th 2008, 4:29pm

Bu iphone ne özelliğ var acaba xD bilgilendirmen için çok tşk ederim.. *45*

guanoapes

Beginner

• male

Date of registration: Jan 28th 2008

Occupation: tiyatro

Hobbies: tiyatro

Level: 21 [?]

Experience: 32,306

Next Level: 38,246

• Send private message

Wassermann

4

Tuesday, October 7th 2008, 8:58pm

arkadaşlar söyledindiği gibi iphone malesef bir gereksiz çihazdır. eksileri çoook tur ama artılarıda yok değildir. eksileri java ve flas desteği olmadığı için bi çok etkinliği kullanamazsınız. MOBİL YADA simbiyan da olduğu gibi ekstradan faydalı programlar kuramazsınız. 3g henüz türkiyede yoktur bide biz enayiymişiz gibi türkcell 3g reklamı yapar bide 3g kullncam diye bu makinayı alırsanız malesef yine harab ve bitap düşersiniz.
artılllarııı nelerdir peki
bi kere msn vardır klavyesi kullanışlıdr hızlı işlemcisi ve güçlü işletim sistemi sayesinden msn internet gayet hızlı ve kullanışlıdır. simbiyan ve mobil işletim sistemlerine göre takılma ve kitlenme yavaşlama daha azdır.
görüntü olarak çok güzeldir beyenene
film seyretmek isterseniz ekran çözünürlüğü çoook güzeldir. plazma televizyon hissi uyandırır acıcık:D
azcık güncellemeleri hızladırsalar mesela bir java flas uygulamasına yükseltilse aslında çok kullanışlı olucak.

BU BİLGİLERİ BİZAT KULLANDIĞIM VE BOL BOL KURCUKLADIĞIM İÇİN SİZLERLE PAYLAŞIYORUM

LAFIN KISASI BASİT İŞLEMLER İÇİN UYGUN GÖSTERİŞLİ AMA BİZİM GİBİ SÜREKLİ BİLGİSAYAR KULLANAN İÇİN GAYET KULLANIŞSIZ Bİ ALETTİR.
BENİM ŞAHSİ FİKRİM ALMAYIN:D PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN DAHA KULLANIŞLI ALETLER VAR GİDİN MOBİL İŞLETİM SİSTEMLİ Bİ ŞEY ALIN:)
guano

This post has been edited 1 times, last edit by "guanoapes" (Oct 7th 2008, 8:58pm)

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 79,207,179

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

5

Tuesday, October 7th 2008, 9:11pm

Vatandaslarimizi Aydinlatmandan dolayi cok Tesekkür ederim.

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

KidNap

Beginner

Date of registration: Mar 3rd 2007

Level: 11 [?]

Experience: 1,800

Next Level: 2,074

• Send private message

6

Tuesday, October 7th 2008, 9:37pm

gercekten guzel paylasim eline saglik bilgiler cok yararli!!!

canazor

Beginner

• male

Date of registration: Jul 19th 2008

Level: 21 [?]

Experience: 31,103

Next Level: 38,246

• Send private message

Jungfrau

7

Tuesday, October 7th 2008, 9:43pm

Dostum bu yazıyı yazan kişi IPHONE kullanmış mı yoksa sadece internet aldığı bir yazımı çünkü yazılanların bir çoğu yanlış bilgi. Ben kullanan biriyim ve şu ana kadar kullanmadığım telefon neredeyse kalmadı. ama IPHONE gerçekten mükemmel.

Tama eksikleri var ama bir çok telefonun bir çok eksiği var.

Ama gerçekten tek kelime ile mükemmel bir telefon.

dayday

Beginner

• male

Date of registration: Apr 8th 2005

Level: 17 [?]

Experience: 12,469

Next Level: 13,278

• Send private message

Fische

8

Tuesday, October 7th 2008, 10:04pm

RE:iPhone Gerçeği..

allah razi olsun paylasim icin inan sok oldum okuyunca.

CaLCIMaX

Intermediate

• male
  • "CaLCIMaX" started this thread

Date of registration: Mar 25th 2008

Occupation: IT Tech.

Hobbies: Bilişim

Level: 31 [?]

Experience: 335,924

Next Level: 369,628

• Send private message

Löwe

9

Tuesday, October 7th 2008, 10:23pm

[BLOCK] Yanlış bilgileri bana söylermisiniz? Ben elimde inceledim bu telefon denilen cihazı ve sonuçlar ortada.Ayrıca dokunmatik ekranlı tuşsuz telefon konsepti ilk olarak 2006 Eylülünde LG Prada'da uygulandı ve oldukca yüksek miktarda satıldı iPhone ise Ocak 2007'de tanıtıldı. Ksacası çalıntı bir model üretti Apple,ama pardon 7-8 ay sonra da çıkmış olsa Apple hiç bir şey çalmaz. Var olanı yeniden yaratır !

iPhone ismi hakkı, Cisco’ya aitti. Fakat Apple Cisco’ya sormaya bile tenezzül etmeyip, iPhone ismini kullandı.Cisco’dan tepki gelince de “siz kimsiniz ki, şapşallar!” dedi. Sonra? Sonra tıpış tıpış masaya oturup, milyon dolarlar ödeyerek iPhone isminin kullanımı için anlaştı.Dava açılmasından tam bir gün önce. Tıpkı iPod arabirimini Creative’den çaldığında, davadan korkup 100 milyon dolar ödemesi gibi!

iPhone hiç de devrimci ve yenilikçi bir Apple ürünü değil. Sadece cilalı bir balon. Apple ve müritler, iPhone’yi tanrı tarafından yaratılmış bir alet gibi göstermeye çalışsa da, kabul edilemeyecek kadar büyük eksikleri olduğu ortada..

DN: Cep telefonu bayiisisiniz sanırım.Korkmayın biz de böyle bir tüketim toplumu olduğu sürece satışlar düşmez.
[/BLOCK]

Quoted

Orjinal Yazari canazor
Dostum bu yazıyı yazan kişi IPHONE kullanmış mı yoksa sadece internet aldığı bir yazımı çünkü yazılanların bir çoğu yanlış bilgi. Ben kullanan biriyim ve şu ana kadar kullanmadığım telefon neredeyse kalmadı. ama IPHONE gerçekten mükemmel.

Tama eksikleri var ama bir çok telefonun bir çok eksiği var.

Ama gerçekten tek kelime ile mükemmel bir telefon.

natura

Beginner

• male

Date of registration: Sep 10th 2006

Occupation: EMEKLÝ

Hobbies: BÝLÝM TEKNÝK

Level: 23 [?]

Experience: 55,269

Next Level: 62,494

• Send private message

Wassermann

10

Tuesday, October 7th 2008, 10:34pm

emeğine sağlık bilgi için tşk.bu tüketici çılgın topluma acıyorum.yazıkkkk. *10*
ORJİNAL EMEKLİ

savsatli

Beginner

Date of registration: Oct 27th 2005

Experience: 54,996

• Send private message

11

Tuesday, October 7th 2008, 10:49pm

iPhone sadece hava atmak icin cok paraya satin alinan bir telefon, baska bi artisi yok bence. Cok daha ucuza, insanlarin ihtiyaclarina cevap veren telefonlar dolu piyasada :)

süm

Beginner

• female

Date of registration: May 11th 2008

Level: 12 [?]

Experience: 2,730

Next Level: 2,912

• Send private message

12

Tuesday, October 7th 2008, 10:53pm

bence bunlar kullanan bir kişinn yazdıgı ozellkler diil lekelemek adına yazılmş birtakım seyler . gayetde hos kullanımı var tamam bazı ekskleri varda sizde telefonu baya baside aldınız bence gayet hoş sadece turkiyeden alnlara şaşırıyorm okadar yurt dışnda 700-800 milynken burda 1.600 a alıyolar gsmli .

kullananlarn ztn bu yazılnları aldrmayacıgını gorursunuz ;)

by_ti-amo

Beginner

• male

Date of registration: Apr 23rd 2007

Level: 25 [?]

Experience: 83,932

Next Level: 100,000

• Send private message

Schütze

13

Tuesday, October 7th 2008, 11:11pm

arkadaşım güzel bilgide bu hacette bişey yokmuşşş
hııı şuda var cinli ler aynısından çıkarmışlar. eminim ondan daha özellikli yaparlar :D *45*

• male

Date of registration: Sep 10th 2008

Hobbies: bilgisayar

Experience: 55,923

• Send private message

Waage

14

Tuesday, October 7th 2008, 11:20pm

bilgi cok faydali oldu gercekten ilk defa sizden ögrendim
hani derler ya koca kariyi makyajlayip 18 lik kiz diye evlendirmek ayni onun gibi o kadar cok büyütüyorlardi ki bu cihazi alanlarin vay haline

savran

savran

• male

Date of registration: Sep 20th 2008

Occupation: Emekli

Hobbies: Bilgisayar

Experience: 94,927

• Send private message

Widder

15

Tuesday, October 7th 2008, 11:48pm

Bilgilendirmenize çok çok teşekkür ederim.Kesinlikle almam.

hkaradeniz

Beginner

• male

Date of registration: Feb 3rd 2008

Occupation: serbest

Experience: 52,662

• Send private message

Stier

16

Wednesday, October 8th 2008, 12:28am

bilgiler icin tesekkurler ben zaten nokia nin ustune telefon tanimam

akkin

Trainee

• male

Date of registration: May 20th 2006

Occupation: diðer

Hobbies: spor, bilgisayar, dans

Level: 27 [?]

Experience: 139,829

Next Level: 157,092

• Send private message

Jungfrau

17

Wednesday, October 8th 2008, 12:30am

Dostum çok sağol, zaten alıcı değildim ama bunları öğrenmem de iyi oldu.
sev dedi gozlerin

pamukkentli

Beginner

• male

Date of registration: Dec 13th 2007

Occupation: serbest

Hobbies: spor

Experience: 84,816

• Send private message

Schütze

18

Wednesday, October 8th 2008, 12:55am

kardeş verdiğin bilgiler için çok saol peki bu alat ne işe yarar arkadaş insanlar kendilerini günler önceden deliler gibi kendisin bu alata odakladı , insanları kandırmak ne kadar kolay hey gidi vicdansızlar hey nasıl vereceniz bunun hesabını düşünemiyorum, ama bizdede hata var raklama bakıp alıyoz herşeyi araştımak yok ee böyle olunca olan oluyor neyse iyiki varsınız saouln

Torgue

Beginner

• male

Date of registration: Aug 19th 2008

Occupation: Serbest

Hobbies: Bilgisayar

Level: 22 [?]

Experience: 40,489

Next Level: 49,025

• Send private message

Stier

19

Wednesday, October 8th 2008, 1:10am

uyarı için teşekkürler
Varsa ortada bir emek,
boynumuzun borcudur teşekkür etmek...

• male

Date of registration: Oct 13th 2007

Occupation: Avukat

Hobbies: Hukuk,Sanat,Olta ile Balýk avý

Level: 24 [?]

Experience: 67,766

Next Level: 79,247

• Send private message

20

Wednesday, October 8th 2008, 3:16am

Kuyruklarda sabahlayayıp,bu kadar parayı ödeyerek söz konusu aleti alanların çoğu,alnı terlemeden,yorulmadan para kazanan malum kesim.
Bu kuyruklarda,asgari ücretle günde 10-15 saat çalışan,600 YTL emekli-dul-yetim maaşıyla yoksulluk sınırında yaşam savaşı veren,300-400 YTL burs ile Üniversite tahsilini yürüten...kimseyi zaten bulamazsınız.
Merak etmeyin,Çin yakında 300-500 Liralık modellerini piyasaya sunarak,bu süksenin de içine edecektir.
*08* *08* *08*
Harname'de eşşek bile,Öküzler için soruyor:
Onlara bu taç neden,bize bu fakr-u ihtiyaç neden?..

»>»>»>»>»>»>

Counter:

Hits today: 548 | Hits yesterday: 0 | Hits record: 9,256 | Hits total: 497,454 Average hits: 2,145.81 | Clicks today: 8,717 | Clicks yesterday: 0 | Clicks total: 3,761,042 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 16,223.58 Counter age (days): 231.83 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri