You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • "KARAPENCE" started this thread
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 75,469,975

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

1

Thursday, November 11th 2010, 7:22pm

Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısı

Su anda mecliste bekleyen 5510 sayili (Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi (SSGSS) yasa tasarisi eger yasalasirsa pek çok hakkimizi kaybedecegiz. Saglik ve sosyal güvenlik haklarimizda olusacak kayiplardan bazilari söyle: Ø Zaten kadinlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yasi hem kadinlar, hem de erkekler için 65'e çikarilacak. (Madde 28)

Ø Emeklilige hak kazanabilmek için yakin zamanda 5.000'den 7.000 güne çikarilan prim ödeme zorunlulugu 9.000 gün prime çikacak. (Madde 27) Ø Emekli maaslari % 23 ila % 33 arasinda düsürülecek. (Madde 29) Ø Yipranma hakki gasp edilecek Ø Aylik geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaslar her ay 73 ila 475 YTL Genel Saglik Sigortasi primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

Ø Sadece ayakta tedavi olununca degil; hastalik, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katilim payi' adi altinda para ödenecek. (Madde 68)

Ø 'Katilim payi' gerektiginde bes katina kadar arttirilacak. (Madde 68)

Ø Bütün saglik hizmetleri parali olacak. Ø Saglik hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandasi olmak, üstelik vergi ödemek, dahasi Genel Saglik Sigortasi primi yatirmak, hatta bir de 'katilim payi' ödemek yetmeyecek. Simdi bir de 'ilâve ücret' adi altinda para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5) Ø Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlasilir ve emzirme tesvik edilirken Türkiye'de 'sigortalinin çocuguna bir ay anne sütü yeter' mantigi geçerli olacak. Daha önce dogum yapan sigortalilara alti ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardimi bir aya düsürülecek. Ø Hastalanan sigortalilara verilen is görememezlik ödenegi % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80) Ø Emekli Bag-Kur'lularinin maasindan 10 yil süreyle % 10 oraninda Genel Saglik Sigortasi primi kesilecek. (Madde 88)

Ø Primini ödeyemeyen vatandaslar saglik hizmeti alamayacak, hastane kapilarindan geri dönecek. (Madde 88, 89 ,90) Ø Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuguna bugdayina, üzümüne tütününe el konulacak. (Madde 87)
Su anda sadece Türkiye'de degil dünyanin pek çok ülkesinde benzer politikalar uygulanmaya çalisiliyor. Devletler sosyal güvenlik ve saglik harcamalarini azaltma çabasindalar. Fransa ve Yunanistan'da büyük grevler ve yürüyüslerle bu yasalar engellenmeye çalisiliyor. Su an yasanin getirecekleri ile ilgili yeterli farkindalik yok. Biz de bu yasayi engelleyebiliriz. Biz karsi koyarsak bu yasayi geçiremezler!

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

This post has been edited 1 times, last edit by "KARAPENCE" (Nov 11th 2010, 7:30pm)

seyhsamil 64

Emekli Admin

• male
  • Deutschland

Date of registration: Nov 5th 2008

Occupation: Pc Doktoru

Hobbies: Pc

Level: 42 [?]

Experience: 2,596,100

Next Level: 3,025,107

• Send private message

Wassermann

2

Friday, November 12th 2010, 12:11am

Bilgilendirme icin tesekkür emegione saglik abi

Yani millet fakirdi iyice fakirlestirilmeye calisiyor umarim ileride halimiz icler acisi bir duruma düsmeyiz bu siyasi anlayisa sasirmamak elde degil sunu sormadan gecmeyecegim bunlar ne yapmaya calisiyor ? avrupa birliginin agzina bakarak cok seye yasak geldi simdi yine yeni Anayasa avrupa birligine göre hazirlandi ekmek aslanin migdesindeydi simdi bagirsaklarina düstü olay bu sanirim Allah Türkiye,de yasayan vatandaslarimiza saglik,sabir versin gercekten cok zora gidiyor durumlar

not: Bu yorumun her hangi bir siyasi kuruma göre degildir bu yazim genel olaraktir yanlis anlasilmasin durum zaten ortada

arkadaslar düsünceniz ve fikriniz ne olursa olsun saygi,sevgi sinirlari disina cikmasin lütfen evet bu konu tartismaya acik ama yine yazdigim gibi saygi ve sevgi ortaminda gecmesi dileklerimle

This post has been edited 1 times, last edit by "seyhsamil 64" (Nov 15th 2010, 1:58pm)

satraca

V.I.P

• male

Date of registration: Sep 29th 2007

Level: 22 [?]

Experience: 42,534

Next Level: 49,025

• Send private message

Steinbock

3

Sunday, November 14th 2010, 8:06pm

ortada hol yok yumurta yok bu yazi neyin nesidir?
secimlere daha zaman cok eger belirli bir kesime, partiye yardimda bulunulacaksa.
bu tür yasalar TBMM gecer ve orada tartisilir ama hükümet kasasinda böyle bir yasa sakliyor ve gecirmek istiyor demek bence uygun degil
zaman gelsin konusulur

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • "KARAPENCE" started this thread
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 75,469,975

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

4

Sunday, November 14th 2010, 8:14pm

ortada hol yok yumurta yok bu yazi neyin nesidir?
secimlere daha zaman cok eger belirli bir kesime, partiye yardimda bulunulacaksa.
bu tür yasalar TBMM gecer ve orada tartisilir ama hükümet kasasinda böyle bir yasa sakliyor ve gecirmek istiyor demek bence uygun degil
zaman gelsin konusulur

Avrupanin bir cok yerlerinde yürüyüs ve isyanlar var. Bir cok Ülke bu uygulamaya gecti..

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

This post has been edited 1 times, last edit by "KARAPENCE" (Nov 14th 2010, 8:48pm)

yasar2406

Beginner

• male

Date of registration: Oct 2nd 2008

Occupation: emekli

Hobbies: meslek

Level: 18 [?]

Experience: 13,328

Next Level: 17,484

• Send private message

Wassermann

5

Sunday, November 14th 2010, 8:47pm

BÜYÜKSÜN TÜRKİYEM SANA VE HALKINA ACI YAŞADAN LAR ELBET BİRGÜN HESAP VERCEK SADECE OLANLARI KINIYORUM YAZIKLAR OLSUN

_Tatarbeyi_

Boşver... hayat çok kısa.

• male
  • Türkei

Date of registration: Jan 21st 2009

Occupation: Kidemli vatandas

Hobbies: Okumak, gezmek ve caz dinlemek

Level: 25 [?]

Experience: 89,192

Next Level: 100,000

• Send private message

Skorpion

6

Sunday, November 14th 2010, 8:57pm

Her millet hak ettiğini yaşar *212* Ne demişler "Böyle başa böyle tarak" ~11~
Bu ülkede hiçbir fert ama hiçbiri aldığı parayı haketmiyor :pinch: 1984 yılında (eğer yanılmıyorsam) zamanın başbakanı benim memurum işini bilir demişti. ~4~
Haydi hepimize geçmiş olsun.
Sevgiyle kal.. :)

_ T A T A R B E Y İ _

Edirneli

Beginner

• male

Date of registration: Jun 26th 2005

Level: 21 [?]

Experience: 37,901

Next Level: 38,246

• Send private message

Steinbock

7

Sunday, November 14th 2010, 9:08pm

Eh 40 yasinda eneklilik bitiyor artik gecmis olsun

savran

savran

• male

Date of registration: Sep 20th 2008

Occupation: Emekli

Hobbies: Bilgisayar

Level: 25 [?]

Experience: 96,818

Next Level: 100,000

• Send private message

Widder

8

Sunday, November 14th 2010, 9:25pm

Bunlar kime hizmet etmek istiyorlar acaba,Çalışan ve Emekli zaten mağdurları oynuyor,birde bunlar bu yasaları çıkartırsa,tamamen ezildiğimiz,şimdi ses çıkartmadığımızdan o zaman büzüldüğümüz gün olacaktır.Kendi Siyasi hayatı için Vatandaşının kötülüğünü düşünen Siyasete ve Siyasetçilere lanet olsun.

tokat060

Beginner

Date of registration: Aug 27th 2010

Level: 8 [?]

Experience: 639

Next Level: 674

• Send private message

9

Sunday, November 14th 2010, 9:27pm

bunlar ne yapmak istiyorlarki yuh yani :cursing:

• male

Date of registration: Nov 28th 2008

Occupation: bilgisayar

Hobbies: güzel islami sohbetler

Experience: 45,930

• Send private message

Wassermann

10

Sunday, November 14th 2010, 9:52pm

sanki türkiyede insan hayatına degermi veriliyor bunlar olan şeyler hep kısacası kim nerde geberiyorsa gebersin mantığı

yüce rabbim sonumuzu hayır eylesin biz bu kafa ile bir adım yol ilerleyemeyiz cahalet içerisindeyiz

okatur

Beginner

Date of registration: Sep 30th 2010

Level: 13 [?]

Experience: 3,627

Next Level: 4,033

• Send private message

11

Sunday, November 14th 2010, 10:11pm

Zaten o CAHİL OLANLARIN YÜZÜNDEN TÜRKİYE BU DURUM LARDA BİR ÇUVAL KÖMÜR KARŞILIĞI CAHİLLER GELECEKLERİNİ SATIYOLAR SADECE KENDİLERİNİN DEĞİL ÇOCUKLARININDA GELECEĞİNİ SATIYOLAR.
SONUMUZ HİÇ HAYIR GÖRÜNMÜYOR NE YAZIKKKİ

morss

Beginner

Date of registration: Jul 16th 2010

Level: 15 [?]

Experience: 6,129

Next Level: 7,465

• Send private message

12

Sunday, November 14th 2010, 10:34pm

her gün televizyonlarda çok iyi reklamını yaptırıyorya, haberler onla başlayıp onla bitiyorya ,insanların beynine kazınıyorya artislik reklam haberleri , bizim millet hepsini doğru sanıyor, o kadar çok flash haber oluyorlarki-- bu tip SGK ve yoksulluk haberlerini bizim milletin ilgisini çekemiyor malesef

ermor

Beginner

• male

Date of registration: Apr 10th 2005

Level: 16 [?]

Experience: 7,812

Next Level: 10,000

• Send private message

Waage

13

Sunday, November 14th 2010, 10:40pm

emeklılık ya mezarda yada yolda sokakda geberıp.gıdecegızzz.bızım mılletımız uc kurusa gelecegını sata dursun.turkıyede su anda 60 yasını gören varmı ya öde öde tam emeklı olcak vakıt yok.bastakıler yesın cevresı yesın oh ne ala. *217*

• male

Date of registration: Jun 8th 2006

Experience: 43,588

• Send private message

Widder

14

Sunday, November 14th 2010, 11:25pm

NEDENİ ÇOK BASİT
ÖNCELİKLE ARAŞTIRIN BAKALIM MEDİKAL PARK HASTANELER ZİNCİRİ KİMİN ( EMİNE ERDOĞAN VE YANDAŞLARININ )
DAHA ÖNCELERİDE İLAÇLAR MARKETLERDE SATILACAK DİYEN TAYYİP ERDOĞAN ( MARKETLER ŞUNLAR BİM VE YENİ YENİ ÇOGALAN A101 - A102 LER) OGLUNUN VE YANDAŞLARININ
ARTIK DÜNYA EKONOMİSİ SAGLIK İLETİŞİM SİLAH GIDA VE ENERJİ ÜSTÜNE DÖNÜYOR , AKP VE YANDAŞLARI BU SAYDIKLARIMIN HEPSİNDE PARMAKLARI VAR AMA NEDENSE SİLAH İŞİNDE YOKLAR BELKİDE O İŞTENDE PRİM ALIYORLARDIR KİM BİLİR

HERKESE İYİ AKŞAMLAR
BU ÜLKEYİ ÜÇ BEŞ KURUŞA MİNNET EDENLERE TESLİM ETMECEĞİM ETMEMELİYİZ ETTİRMEYELİM

babuska73

Beginner

• male

Date of registration: Dec 11th 2009

Occupation: Tesktýls

Hobbies: Tarihi alanlar

Experience: 6,282

• Send private message

Waage

15

Sunday, November 14th 2010, 11:47pm

arkadaslar mılletımız bunu hak etmıstır boyle yasalar boyle kanunlar geldıkce ben sevınıyorum neden? zamanında oyunu verırlerken dusuneceklerdı ben cok anlatmaya calıstım ama herkes anladıanladıda anlayamadılar durumun boyle olacagını daha bunlar nekı henuz pespembe gunlrımızı yasıyoruz tesekkur ederım akp nın bu katkılarından dolayı mılletın kıcı kasındı oda kasıyor
mehmet

barso

Beginner

Date of registration: Jun 13th 2009

Level: 14 [?]

Experience: 4,318

Next Level: 5,517

• Send private message

16

Monday, November 15th 2010, 12:01am

Bu ülkede Anayasa oylamasına yetmez ama EVET diyenler bile gelişmeleri gördükçe pişman oluyorlar.
Örnek "Demokrat Yargı Derneği"

cesko

sihirbaz

• male

Date of registration: Aug 19th 2010

Occupation: pc-mayesro

Level: 14 [?]

Experience: 4,529

Next Level: 5,517

• Send private message

Zwillinge

17

Monday, November 15th 2010, 12:18am

Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısı

2-3 ay önce seçimlerde evet hayır politikasında ben hayır vermeme ragmen bir çok meraklı bu uygulamayı devreye sokmak için elinden gleni yaptı neymiş efendim bana komür verecek yada buzdolabı çamaşır makinesi alcam evet dersem diye seviniyordu oysa fakirimin haberi yok ki AKP iktidarı içindeki donunu aldı sü an donsuz geziyor yıl 2011 de bir biri ardına iki kazık girecek zaten daha şimdiden ayle doktoru politikası uygulanmaya başladı bile size bir örnek vereyim gittin muayne oldun 2tl muayne ilaç almaya gittin eczane ye 5tl de ordan etti 7tl aldıgın sadece bir agrı kesici onunda fiyatı 1-1.5tl sana maliyeti 9-10 tl bunun adı kabası sömürmek de asıl adı sizdüşünün ;( .TR.
.TR.

sytp

V.I.P

• male
  • Türkei

Date of registration: Oct 22nd 2008

Occupation: emekli

Hobbies: kitap okumak, bilgisayar,araba kullanmak

Experience: 42,022

• Send private message

Zwillinge

18

Monday, November 15th 2010, 12:49am

satraca denen allahın garibi okuma özürlü insan yaşın kaç bilmiyorum ama önce söylediğin o deyim "hol yok yumurta yok" değil "fol yok yumurta yok" işte senin gibi tavukların mantığı ancak bu kadar çalışır. o yasa tasarısı mecliste görüşülüyor bugün yarın çıkarsa sen emekliliği bile hayal edemeyeceksin

rt59rt

Beginner

• male

Date of registration: Nov 21st 2008

Experience: 6,416

• Send private message

Waage

19

Monday, November 15th 2010, 7:11am

Su anda mecliste bekleyen 5510 sayili (Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi (SSGSS) yasa tasarisi eger yasalasirsa pek çok hakkimizi kaybedecegiz. Saglik ve sosyal güvenlik haklarimizda olusacak kayiplardan bazilari söyle: Ø Zaten kadinlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yasi hem kadinlar, hem de erkekler için 65'e çikarilacak. (Madde 28)

Ø Emeklilige hak kazanabilmek için yakin zamanda 5.000'den 7.000 güne çikarilan prim ödeme zorunlulugu 9.000 gün prime çikacak. (Madde 27) Ø Emekli maaslari % 23 ila % 33 arasinda düsürülecek. (Madde 29) Ø Yipranma hakki gasp edilecek Ø Aylik geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaslar her ay 73 ila 475 YTL Genel Saglik Sigortasi primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

Ø Sadece ayakta tedavi olununca degil; hastalik, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katilim payi' adi altinda para ödenecek. (Madde 68)

Ø 'Katilim payi' gerektiginde bes katina kadar arttirilacak. (Madde 68)

Ø Bütün saglik hizmetleri parali olacak. Ø Saglik hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandasi olmak, üstelik vergi ödemek, dahasi Genel Saglik Sigortasi primi yatirmak, hatta bir de 'katilim payi' ödemek yetmeyecek. Simdi bir de 'ilâve ücret' adi altinda para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5) Ø Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlasilir ve emzirme tesvik edilirken Türkiye'de 'sigortalinin çocuguna bir ay anne sütü yeter' mantigi geçerli olacak. Daha önce dogum yapan sigortalilara alti ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardimi bir aya düsürülecek. Ø Hastalanan sigortalilara verilen is görememezlik ödenegi % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80) Ø Emekli Bag-Kur'lularinin maasindan 10 yil süreyle % 10 oraninda Genel Saglik Sigortasi primi kesilecek. (Madde 88)

Ø Primini ödeyemeyen vatandaslar saglik hizmeti alamayacak, hastane kapilarindan geri dönecek. (Madde 88, 89 ,90) Ø Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuguna bugdayina, üzümüne tütününe el konulacak. (Madde 87)
Su anda sadece Türkiye'de degil dünyanin pek çok ülkesinde benzer politikalar uygulanmaya çalisiliyor. Devletler sosyal güvenlik ve saglik harcamalarini azaltma çabasindalar. Fransa ve Yunanistan'da büyük grevler ve yürüyüslerle bu yasalar engellenmeye çalisiliyor. Su an yasanin getirecekleri ile ilgili yeterli farkindalik yok. Biz de bu yasayi engelleyebiliriz. Biz karsi koyarsak bu yasayi geçiremezler!
iyi demişsin üstad ama millet hakediyor.vatan toprakları resmen peşkeş çekildi şehide kelle,ciftciye al ananı git dendi biz ne yaptık...%58 ile iyi yaptın yolmaya devam et dedik...bu millet buna da eyvallah cekecek emin olun ...

makmak71

Beginner

Date of registration: Dec 16th 2008

Level: 24 [?]

Experience: 71,668

Next Level: 79,247

• Send private message

Zwillinge

20

Monday, November 15th 2010, 7:51am

inanın ben 17 yıldır bu ülkeye vatandaş olmaya çalışıyorum halaya vatandaş olamadım cidi halya olamadım:
Türkçe okuma yazma ögrendim diyebilirim çalıştım çabaladım devamda ediyorum...
şimdi geriye bakınca kendimi ortada buluyorum neyapayım gerimi dönsem? (burada baya balanmışlığım var olmaz....kalsam ine hayatım çabalamak karın tokluna devem...? ) ortada kaldım küskün küskün hayata devam görelim mevlyam neeiler ne eilyerse güzel eilyer saygı ve sevgilerimle...
hayat bizssizde devam edecek yaşamaya devam....

Counter:

Hits today: 245 | Hits yesterday: 2,677 | Hits record: 9,256 | Hits total: 761,806 Average hits: 2,216.43 | Clicks today: 7,967 | Clicks yesterday: 24,461 | Clicks total: 6,439,095 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,734.18 Counter age (days): 343.71 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri