You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • "KARAPENCE" started this thread
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 75,469,997

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

1

Tuesday, December 7th 2010, 10:26pm

DiKKAT! MONO SODYUM GLUTAMAT "MSG"

sayfalarında dile getirmeye çalıştığımız ve pek çok gıda maddesinde gizli veya açık kullanılmakta olan MSG(Mono sodyum glutamat) katkı maddesi üzerinde muhterem Prof.Dr.Mustafa Nutku hocamızın bize ulaşan bir yazısını dikkatinize sunuyoruz:

”MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir:

ZARARLARI:
- Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
- Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı)
- Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite
- Büyüme hormonu baskılanması
- Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet
- Böbrek ve karaciğerde hasar
- Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz kalabiliyor.

ŞU AN PIYASADAKI NEREDEYSE TÜM CIPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLI OLDUĞUNU IDDIA EDEN CHEETOS'U BILE KONTROL ETTIM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTIRMEK IÇIN HEPSI KULLANIYOR.

IÇINDE BULUNDUGU DIGER ÜRÜNLER KONUSUNDA BILGIM YOK, ETIKETLERI KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR.

BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.

Quoted

Knorr un hazır çorbalarının üzerinde"hiç bir
koruyucu madde içermez" yazıyor diye alıyordum.Özellikle son çıkardıkları
çorbalar çok kolay yapılıyordu ve gerçekten de çok lezzetli oluyordu.Bu
maili okuduktan sonra hemen mutfağa gidip Knorr çorba paketlerinin
içeriğine baktım.Maalesef içeriğinde MSG denilen madde var

""" MSG Nedir ..??? """ Dikatlice Okuyalım ve Paylaşalım...!ar.
Utanmadan SağlıkBakanlığı'da bunu onaylayıp "Türk Gıda Koteksi'ne uygundur"izni
veriyor.Şimdi anlıyorum ki ince bir çizgiye dikkat etmek gerekiyor.Şöyle ki
"hiçbir katkı maddesi yoktur" la" hiçbir koruyucu madde içermez"dikkat
etmediğimiz ama çok önemle dikkat etmemiz gereken iki ayrı ama önemli
bilgi..Sizlerle paylaşmak istedim...

MSG NEDİR?...
halimvural
biyolog
il halk sağlığı lab.
müdür yardımcısı
SİVAS
tel; 0346 2253514 0346 2253514
faks;0346 2245125
cep; 0533 6581415 0533 6581415

ÇOK Onemli:
Bu msg denen illeti piyasalarda, daha masum bir ifade tarzı olsun diye ÇIN
TUZU adıyla satıyorlar.

Piyasada bazı dönerciler de bunu kullanıyorlar.
O kadar lezzetli oluyor ki, bir döner yiyecegine 2-3 döner yiyesin geliyor.

Ayrıca ithal olarak gelen BUTUN GIDA MADDELERİNDE BU MSG VAR
(Peyniri,eti,konservesi vs vs.)

MSG NEDİR?...

MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var.

MONO SODYUM GLUTAMAT

Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel
Olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.
Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda
üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

MSG ZARARLI MI ?
Buna okuduktan sonra siz karar verin.
Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SAR (Epilepsi)
Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite.

Büyüme hormonu baskılanması.
Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.
Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.

Bu madde hamilelerde plasenta
bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.

Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.

Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.

Şimdi diyeceksiniz ki, Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar?.

Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet
gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir.

Bu mamuller, albenisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur.
Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız.
Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta.
Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz.
Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg . patatesi 1 TL ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır.
Yani 1 kg . Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz.
Olumsuz etkileri de cabası. bu mamulleri üretenler !....
Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.

Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi,
burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı? Ben henüz rastlamadım.
Gelelim genel sağlık boyutuna;
Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına
bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli
doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri. Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar.

Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür. Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar bir çok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı? Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.
Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında yetersiz kaldığından,
yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler. Emperyalist devletler, egemen olmak istedikleri toplumun eğitimli olmasını istemezler. Onlar için önemli olan kendi halkları ve elde edeceği yeni sömürü kaynaklarıdır.
Her yıl eskiyen, yaşam kaynakları azalan, küresel ısınma ile kuraklık tehlikesi yaklaşan bir dünyada, Küresel güç olan emperyalist devletlerin acımasızlığının arttığı bir dünyada, Dengelerin ve haritaların değiştirilmek istendiği bir dünyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız.
Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadığımızı da asla unutmamalıyız.
Gelin bu güzelim yurdumuza hep beraber sahip çıkalım.

YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN !.....

LÜTFEN ... MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KİŞİYE GÖNDERİNİZ
--
AYŞE ATAR
UNIVERSAL HOSPITAL BODRUM
Hemşirelik Hizmetleri Direktörü
Kalite Yönetim Temsilcisi

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

efsane

Beginner

• male
  • Deutschland

Date of registration: Mar 5th 2005

Level: 21 [?]

Experience: 36,953

Next Level: 38,246

• Send private message

Fische

2

Tuesday, December 7th 2010, 11:39pm

Konu icin tesekkürler

Her sey icin cok tesekürler elimden geldigi kadar her yere yazacagim bu mesajinizi , su an evimde bulunan bütün hazir corbalarin icinde varmis gercekten hepsini cöpe attim sagolun varolun . insan sagligi bu kadar ucuzmu be yaziklar olsun .

oktay454

Beginner

• male

Date of registration: Sep 15th 2008

Occupation: öðrenci

Hobbies: Bilgisayar

Level: 15 [?]

Experience: 6,750

Next Level: 7,465

• Send private message

Schütze

3

Tuesday, December 7th 2010, 11:54pm

Her sey icin cok tesekürler elimden geldigi kadar her yere yazacagim bu mesajinizi , su an evimde bulunan bütün hazir corbalarin icinde varmis gercekten hepsini cöpe attim sagolun varolun . insan sagligi bu kadar ucuzmu be yaziklar olsun .
Efsane kardeşim bunlar için insan hyatı ceplerinde bile tutmadıkları bozuk para gibidir. Başta da dediğim gibi ceplerinde bile tutmazlar
BY oktay454

ttnet45

Beginner

• male

Date of registration: Jan 8th 2009

Level: 23 [?]

Experience: 49,375

Next Level: 62,494

• Send private message

Krebs

4

Tuesday, December 7th 2010, 11:59pm

öncelik le uyarın için teşekkürler evdeki bütün ambalajlı ürünler de var biz ne yiyecegiz ne biçim bi ülke oldu burası lanet olsun bunları yapanlara *215* ;(
@_BÜLENT_@

tuaregturga

Beginner

Date of registration: Jan 27th 2009

Occupation: Emekli

Hobbies: PC, Fotoðraf

Level: 18 [?]

Experience: 17,025

Next Level: 17,484

• Send private message

Waage

5

Wednesday, December 8th 2010, 1:45am

tamam. çok önemli konu ve bir çok platformda yayılıyor. benim dikkatimi çekti. bazı ambalajlarda düz glutamatve versiyonlarını adlarıyla yazıyor. almadım, metroda rafları bunun için kolaçan ettim. ancak bazı markalar var ki uyandırma balığı hesabı, bunları kodlamış. daha doğrusu avrupa kodlarını yazmış. örneklersek, bir çok kimyasal bu yolla perdelenmiş. E290, E232, E106 gibi. bazılarında da parantez içinde adlarını da yazmış. sitirk asit, kıvam arttırıcı, doğala özdeş tatlandırıcı vesayir.
bu paylaşılan metine alta bir liste ile açıklamaları, yan etkileri, çocuklara, bebeklere etkileri de yazılsaydı, dört başı mağrur bir yazı olacaktı.. .TR.
anfanger

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

• Send private message

Steinbock

6

Wednesday, December 8th 2010, 1:55am

tamam. çok önemli konu ve bir çok platformda yayılıyor. benim dikkatimi çekti. bazı ambalajlarda düz glutamatve versiyonlarını adlarıyla yazıyor. almadım, metroda rafları bunun için kolaçan ettim. ancak bazı markalar var ki uyandırma balığı hesabı, bunları kodlamış. daha doğrusu avrupa kodlarını yazmış. örneklersek, bir çok kimyasal bu yolla perdelenmiş. E290, E232, E106 gibi. bazılarında da parantez içinde adlarını da yazmış. sitirk asit, kıvam arttırıcı, doğala özdeş tatlandırıcı vesayir.
bu paylaşılan metine alta bir liste ile açıklamaları, yan etkileri, çocuklara, bebeklere etkileri de yazılsaydı, dört başı mağrur bir yazı olacaktı.. .TR.

Buyurun

E 471 / Haram Listesinde

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

• male

Date of registration: Mar 1st 2005

Occupation: eski asker .Kd.Alb

Hobbies: uzay-astranomi-silahlar-dövüþ sporlarý

Level: 22 [?]

Experience: 44,939

Next Level: 49,025

• Send private message

Zwillinge

7

Wednesday, December 8th 2010, 3:13am

Verdiğiniz bu önemli bilgi için çok teşekkür ederim.

mrx.

V.I.P

• male

Date of registration: Nov 14th 2008

Experience: 47,710

• Send private message

Waage

8

Wednesday, December 8th 2010, 10:31am

çok teşekkürler...
gerçekten önemli bir konu...
oğlum bahsi geçen ürünleri aşırı tüketiyordu..
kendisini ikaz ederken gösterebileceğim bir dayanak var..

skindiver

Beginner

Date of registration: Jul 21st 2010

Level: 10 [?]

Experience: 1,352

Next Level: 1,454

• Send private message

9

Wednesday, December 8th 2010, 10:58am

aslında daha kötüsü insanları bunlara almaya paronayaklaştırarak yapmaları mikroplar çeşitlendi güçlendi temizlik önemli ama şimdi her reklamda bir bakteri/mikrop korkusu hijyen korkusu verilmeye çalışılıyor bilmem ne sabunu %99 oranında eldeki mikropları temizliyormuş ben 32 yaşındayım olmaz değil ama dışarıdan bildiğim yerden aldığım simitten bu zamana kadar zarar görmedim yakında simidinde başka şeylerinde hijyen olmadığını makina üretimi almamız gerektiğini söyleyecekler... buarada ben köyden inekten sağılmış taze sütten zehirlenmedim ama reklamlarda sanki taze saf süt içince ölürmüşüz havasıda verilmeye çalışılıyor

mtahirakca

Beginner

Date of registration: Oct 2nd 2010

Level: 8 [?]

Experience: 603

Next Level: 674

• Send private message

10

Wednesday, December 8th 2010, 12:11pm

Teşekkür

İlginize ve araştırmalarınıza teşekkür ederim. Zaten Türkiye ve Türk insanı yabancılar için tam bir çöplük. Ne verseler yiyoruz, ne hastalık varsa hemen alıyoruz. Radyasyonlu çay ve fındıktan başladık, hormonlu gıdalarla yaşlandık. Grip aşısı, deli dana, kuş gribi, aids derken bütün belaları bize ihraç ediyorlar. Bunlara karşı bizim bir doğal tohum bankamız bile yok. Tüm meyve-sebzeler hormonlu ve hormon sudan ucuz. Herkesin dikkatli ve tepkili olması gerekir. Saygılarımla. :wacko:

• male
  • Türkei

Date of registration: Apr 1st 2010

Occupation: Oğrenci

Experience: 43,261

• Send private message

Waage

11

Wednesday, December 8th 2010, 2:24pm

Bilgin için tşk ederim babam uyarıyor zaten içmeyin soyle dandik corbaları diye en iyisi ananemin yaptııgı tarhana corbası yada ev yapımı corbalar baskasını tanımana hazırın herseyinde zararı var.Birde ben suna dikkat ettim herseyde ama herseyde trans yağ yoktur diyor birinde vasrdır yazssın

Her canlıya birgün ölüm vardır , Ama ölmeyen İNSANLIKTIR...!!!!!!
Onur-Board ta tanımak istiyorsan durma tıkla sahan1704

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

• Send private message

Steinbock

12

Wednesday, December 8th 2010, 5:06pm

Bilgin için tşk ederim babam uyarıyor zaten içmeyin soyle dandik corbaları diye en iyisi ananemin yaptııgı tarhana corbası yada ev yapımı corbalar baskasını tanımana hazırın herseyinde zararı var.Birde ben suna dikkat ettim herseyde ama herseyde trans yağ yoktur diyor birinde vasrdır yazssın
Burayi oku

Trans Yağ Nedir?

bym68

Beginner

Date of registration: Jul 21st 2010

Level: 9 [?]

Experience: 676

Next Level: 1,000

• Send private message

13

Wednesday, December 8th 2010, 10:03pm

mono sodyum glumat katkı maddesi

az önce lays patetes cipsi almıştım ve bu yazıyı okuyunca merakla bakdımki bu msg mono sodyum glumat var olduğunu gördüm yemeyeceğim ve yedirmeyeceğim....bir de mısır cipsi kesinlikle yemeyin kesin ve kesin gdo lu dur .....paylaştığınız için teşekkürler...

dturgut

Beginner

• male

Date of registration: Aug 7th 2008

Occupation: mimar

Hobbies: tarih

Level: 19 [?]

Experience: 20,832

Next Level: 22,851

• Send private message

Steinbock

14

Thursday, December 9th 2010, 10:44am

"Monosodium glutamate, also known as sodium glutamate and MSG, is a sodium salt of glutamic acid, a naturally occurring non-essential amino acid. It is used as a food additiveflavour enhancer. It has the HS code 29224220 and the E number E621[1]. Trade names of monosodium glutamate include and is commonly marketed as a Ajinomoto, Vetsin, Accent and Tasting Powder. It was once made predominantly from wheat gluten, but is now made mostly from bacterial fermentation; it is acceptable for coeliacs following a gluten-free diet.[2][3][4][5]

Although traditional East Asian cuisine had often used seaweed extract, which contains high concentrations of glutamic acid, it was not until 1907 that MSG was isolated by Kikunae Ikeda. MSG was subsequently patented by Ajinomoto Corporation of Japan in 1909. In its pure form, it appears as a white crystalline powder that, as a salt, dissociates into sodiumcations and glutamate anions while dissolving (glutamate is the anionic form of glutamic acid).

There are health concerns about the use of monosodium glutamate in food, but few are scientifically supported, [6][7][8] see Health effects research into glutamic acid."
Toplumu terorize eden bu tür "malumatfuruşluk" faaliyetlerini biraz daha dikkatle yürütün. Elinizin altında internet var. Şüphe edin ve araştırın.İlk gelen saçmalığa kendinizi kaptırmayın. Türk Milli Eğitim sisteminin yarattığı şüphe etmeden her duyduğuna iman eden "çağdaş" kafalı yarı aydın tosuncuklardan olmayın...
Hadi bakiim teneffüs zili çaldı... Sakın bahçede arkadaşlarınızın saçını çekmeyin...Öğretmen zili çalmadan hepinizi sınıfta bekliyorum...

• male

Date of registration: Nov 27th 2008

Level: 27 [?]

Experience: 145,580

Next Level: 157,092

• Send private message

Steinbock

15

Thursday, December 9th 2010, 4:05pm

paylaştıgınız bu bilgi ve bizleri uyardıgınız için sizlere ve emegi gecenlere teşekkür eder.. alış veriş es nasın da alldık larımıza ve yediklerimize
daha dikkat li olalım ....

dedocan

V.I.P

• male

Date of registration: Sep 3rd 2008

Occupation: MEDYA

Hobbies: PC-iNTERNET-PROGRAM

Level: 25 [?]

Experience: 83,044

Next Level: 100,000

• Send private message

Fische

16

Thursday, December 9th 2010, 6:17pm

Degerli Dostum Mükemmel bir konu deginmissin - Umut ediyorum insanlar bu konuyu dikkate alir ve digerleriylede paylasirlar....
" ÖNCE TÜRKiYE & BASKA TÜRKiYE YOK "
YA SEV-YADA SEV,OLMADIMI...........?
EBEDiYEN TERK ET...!!!

• male

Date of registration: Nov 1st 2007

Level: 21 [?]

Experience: 35,042

Next Level: 38,246

• Send private message

Jungfrau

17

Saturday, December 11th 2010, 11:27am