You are not logged in.

VATAN İÇİN YAŞAYIP, VATAN İÇİN ÖLDÜLER ONLAR TOPRAĞA DEĞİL, KALPLERİMİZE GÖMÜLDÜLER..

seyhsamil 64

Emekli Admin

• male
  • "seyhsamil 64" started this thread
  • Deutschland

Date of registration: Nov 5th 2008

Occupation: Pc Doktoru

Hobbies: Pc

Level: 42 [?]

Experience: 2,596,135

Next Level: 3,025,107

• Send private message

Wassermann

1

Monday, May 4th 2009, 2:06am

Üye olup sizden avukat yolu ile ücret isteyen Internet Firma'laridan kurtulmanin yolu

Selam arkadaşlar,

internet üzerinden bir internet sitesine üye oluyorsunuz ve bir kaç hafta sonra size bir avukat yada bir inkasso şirketi üzerinden yüklü bir fatura geliyor. Gelen mektupta, girdiğiniz internet sitesine üye olduğunuz ve internet sitesinin AGB' lerine göre ay' da veyatta yıl'da belirli bir ücret ödemeniz gerektiğini yazıp birde ödemezseniz size mahkeme'ye vereceğiz diye tehditler bulunuyor. Çoğu kişi fatura' nın avukat yolu ile geldiğinden ve mahkeme'den korkduğundan dolayı ürküp hemen fatura ücretinin ödemesini yapıyor.

Bu şekilde gelen fatura'ları hiç bir şekilde ödemenize lüzum yok, tabiiki nasıl davranacağınızı bu konumda bilmenizde şart.

Yeni verilen bir mahkeme kararına göre internet sitelerinde gizli saklı ücretlendirmeli üye'likler bundan sonra geçersiz sayılıyor, şahet internet sitesinden üye olmadan önce bu ücretlendirilme ''GÖRÜNÜR'' şekilde belirtilmemişse yapılan üye'lik geçersizdir.

Bu şekilde bir avukat veyatta bir Inkasso şirketinden gelen mektup ve faturaya aşağıdaki form'u bir mektup' a yazarak, en iyisi word programı ile buradan kopyalayıp word' de yeni bir sayfa'ya yapıştırarak, ekleyip Drucker üzerinden yazdırmanız, IMZAYI sakın unutmayın!!

Bunu hallettikden sonra mektubu EINSCHREIBEN MIT RÜCKSCHEIN ile avukat veyatta inkasso şirketine göndermeniz olacak;

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Absender:
[Vorname] [Name]
[Adresse]
[PLZ/Ort]

[Ort], den ___ . ___ .2007

Ihre Zahlungsaufforderung vom ___.___.200_
AZ / Kundennummer (Buraya size gelen mektupda, Avukat veyatta Inkasso şirketinden verilen Kundennummer gelecek)

Sehr geehrte Damen und Herren,

ich nehme Bezug auf Ihre Zahlungsaufforderung vom (Mektup' da bulunan düzenleme tarihi) und teile mit, dass ich den geforderten Betrag nicht begleichen werde.

Der von Ihnen geforderte Betrag wird von mir schon deswegen nicht bezahlt wird, weil es insoweit an einem wirksamen Vertragsschluss fehlt. Die Gegenleistung, nämlich das zu zahlende Entgelt taucht nur im Kleingedruckten auf, so dass ich, wie wohl jeder durchschnittliche User davon ausgehen musste, dass es sich nicht um ein kostenpflichtiges Angebot handelt. Eine entsprechende Klausel ist nach einer Entscheidung des Amtsgerichts München vom 16.01.2007 ----> (Az: 161 C 23695/06 <-----(Buraya Avukat veyatta Inkasso şirketinin size verdiği ''Dosya numarasını'' yazıyorsunuz) als überraschend anzusehen. Es fehlt somit bereits an zwei übereinstimmenden Willenserklärungen und damit an einem wirksamen Vertrag.

Darüber hinaus wäre ein Vertrag auch wegen Sittenwidrigkeit nichtig, weil die von Ihnen angebotene Leistung offensichtlich in einem krassen Missverhältnis zu dem verlangten Entgelt steht.

Hilfsweise und rein vorsorglich erkläre ich hiermit auch eine Anfechtung wegen Irrtums und arglistiger Täuschung. Ihr Angebot ist von vornherein darauf ausgelegt, den User über die Kostenpflichtigkeit zu täuschen.

Letztlich mache ich hiermit hilfsweise von meinem Widerrufsrecht als Verbraucher Gebrauch. Ihre Widerrufsbelehrung genügt meines Erachtens nicht den gesetzlichen Anforderungen, weswegen ein Widerruf auch nach Ablauf von zwei Wochen noch möglich ist.

Bitte beachten Sie, dass ich auf weitere Schreiben nicht mehr reagieren werde. Ich bitte um kurze Bestätigung, dass Sie dieses Schreiben erhalten haben.

Mit freundlichen Grüßen

[Unterschrift / İmza]
------------------------------------------------------------------------------------------------------

sytp

V.I.P

• male
  • Türkei

Date of registration: Oct 22nd 2008

Occupation: emekli

Hobbies: kitap okumak, bilgisayar,araba kullanmak

Level: 22 [?]

Experience: 42,023

Next Level: 49,025

• Send private message

Zwillinge

2

Saturday, November 28th 2009, 8:42pm

RE:Üye olup sizden avukat yolu ile ücret isteyen Internet Firma'laridan kurtulmanin yolu

Güncel bir konuda çok iyi bir açıklama getirmişsiniz şimdilik böyle bir sorunla karşılaşmadım ve çoğuda karşılaşmamıştır sanırım sizden bu konuyu bourdunuzda sürekli güncellemenizi istiyorum zira ne zaman kaşılaşacağımız belli olmaz arandığında bu sayfalarda bulabilelim şimdiden teşekkür ederim elinize ve emeğinize sağlık

• male

Date of registration: Jul 10th 2009

Level: 20 [?]

Experience: 28,389

Next Level: 29,658

• Send private message

Stier

3

Saturday, November 28th 2009, 10:34pm

bilgilemdirme guzel olmıus
fakat bilmedigimiz siteye uye olam gerekmiyor

akcakocali

Beginner

• male

Date of registration: Apr 27th 2005

Level: 23 [?]

Experience: 54,321

Next Level: 62,494

• Send private message

Widder

4

Sunday, November 29th 2009, 1:53am

usta Allah razi olsun, tanidiklarin basina bu gibi olaylar cok geliyo.

ama anlamadigim bi tek ortada münchen yaziyo. oraya biz kaldigimiz yerimi yazacaz, yoksa?

su arada yazan münchen?

alierbil

Beginner

Date of registration: Oct 31st 2009

Level: 15 [?]

Experience: 6,571

Next Level: 7,465

• Send private message

5

Sunday, November 29th 2009, 12:16pm

RE:Üye olup sizden avukat yolu ile ücret isteyen Internet Firma'laridan kurtulmanin yolu

Kardes cok sagol ya benim basima geldi opendownload diye bi siteye üye oldum ayni dedigin gibi oldu öyle bi yapmislarki itirarz hakimi bile kullanamadim ayni zaman 2 sene mindestvertrag olmus bende kendime kizdim ama ilk seneninkini ödedim artik yakinda ikinci sene icin parasini isterler.
Sence bunu yatirmalimiyim

sevahm

Trainee

• male

Date of registration: Nov 27th 2006

Occupation: mühendis

Hobbies: pc

Level: 28 [?]

Experience: 166,644

Next Level: 195,661

• Send private message

Löwe

6

Monday, November 30th 2009, 2:06am

çok teşekkürler bilgilendirme için arkadaşım ama daha açık bir şekilde anlatırsan sevinirim

gzguven

V.I.P

• male

Date of registration: Sep 8th 2008

Occupation: Bilgisayar Teknisyeni

Hobbies: Bilgisayr

Level: 30 [?]

Experience: 250,986

Next Level: 300,073

• Send private message

Widder

7

Monday, November 30th 2009, 7:50pm

Uyarın için teşekürle dostum aklına saĞLIK
*10*

• female
  • Türkei

Date of registration: Oct 9th 2007

Hobbies: Teknolojik yenilikler

Level: 34 [?]

Experience: 588,749

Next Level: 677,567

• Send private message

Löwe

8

Monday, November 30th 2009, 8:14pm

bu demekki her yere üye olmak iyi deil sormadan bir bilene danısmak lazım çok teşkler açıklamanız için *45*

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

Date of registration: Sep 21st 2000

Occupation: WEBMASTER

Hobbies: Güzel olan her sey

Level: 63 [?]

Experience: 75,470,286

Next Level: 86,547,382

• Send private message

Steinbock

9

Friday, December 4th 2009, 7:06pm

RE:RE:Üye olup sizden avukat yolu ile ücret isteyen Internet Firma'laridan kurtulmanin yolu

Quoted

Orjinal Yazari alierbil
Kardes cok sagol ya benim basima geldi opendownload diye bi siteye üye oldum ayni dedigin gibi oldu öyle bi yapmislarki itirarz hakimi bile kullanamadim ayni zaman 2 sene mindestvertrag olmus bende kendime kizdim ama ilk seneninkini ödedim artik yakinda ikinci sene icin parasini isterler.
Sence bunu yatirmalimiyim

Hayir yasal degil, ve ilkinide bosuna yatirdiniz.
Kirminal Daire ile bizat sahsen konustum yasal degil Mahkemede veremezler , verslerde kaybederler.Inkasko gelecek diye tehdit etselerde hic bir sanslari yok yukaridaki mektubun aynisini yazin yollayiniz.

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

• Send private message

Steinbock

10

Friday, December 4th 2009, 7:07pm

RE:RE:Üye olup sizden avukat yolu ile ücret isteyen Internet Firma'laridan kurtulmanin yolu

Quoted

Orjinal Yazari sytp
Güncel bir konuda çok iyi bir açıklama getirmişsiniz şimdilik böyle bir sorunla karşılaşmadım ve çoğuda karşılaşmamıştır sanırım sizden bu konuyu bourdunuzda sürekli güncellemenizi istiyorum zira ne zaman kaşılaşacağımız belli olmaz arandığında bu sayfalarda bulabilelim şimdiden teşekkür ederim elinize ve emeğinize sağlık

Her zaman bu Bölümde Tehlikeler hakkinda Bilgi edine bilirsiniz.

Dikkat! NextDown.net den DOSYA indiremiyenler mutlaka burayı okusunlar TIKLAYINIZ

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

• Send private message

Steinbock

11

Friday, December 4th 2009, 7:14pm

Quoted

Orjinal Yazari akcakocali
usta Allah razi olsun, tanidiklarin basina bu gibi olaylar cok geliyo.

ama anlamadigim bi tek ortada münchen yaziyo. oraya biz kaldigimiz yerimi yazacaz, yoksa?

su arada yazan münchen?

Asyayidaki mektubun aynisini ( absender) yerine Adresinizi yazarak ve onlarinkini zarf yazarak kopyalayin ve kopyasi sizde kalarak Imzali Posta teslimati ile yollayin. München yazan yer olduyu gibi kalacak. O Mehkeme kararinin ciktiyi yer. Bu konuda dava acilmistir ve Mahkeme cicilinde gecerlidir .

KARAPENCE

BOARD CHEF

• male
  • Deutschland Türkei

• Send private message

Steinbock

12

Friday, December 4th 2009, 7:27pm

Quoted

Orjinal Yazari sevahm
çok teşekkürler bilgilendirme için arkadaşım ama daha açık bir şekilde anlatırsan sevinirim

Arkadasim,
Siz bir sey ariyorsunuz ve bir sitede bunu buluyorsunuz indirmek istiyorsunuz.
Size indirmeden önce mail adresinizi soruyor ve indiriyorsunuz.
IP niz kagitli oluyor ve size bir mektup geliyor, falan dosyayi indirdiniz bize Üye oldunuz. Hizmet bedeli olarak 12 veya 24 ay üyeliyinizin bedeli su kadardir diye sizden ücret aliyorlar,
Yasal degil!
Host haric hicbir sey hizmet bedeli sizin tarafinizdan onaylanmadikca ve bu gizli oldukca kanunen gecerli degildir.
Ayni oyunlar ve Tuzaklar Navigasyon sitelerinde karsiniza cikmakdadir.
Internetden bir adres ariyorsunuz ve Router Planerden bir adres bulup (Printer) ile yazdiriyorsunuz 1 kac gün icinde size toplu bir ödeme talimati gelir.
Dikkat edin Her Site Onur-Board.eu gibi Beles site degildir.
Gercek hizmet veren ve kurallara uyan siteler önce ödemeyi alir ödeme yapildiktan sonra size Giris Kodu ve Sifre verir hizmet verir bunlar yasal dir.
Misal UserNet ücret alirlar Dikkat ediniz anlamadiyinizi anliyana danisin.UseNet 14 gün deneme indirmesi veriyor hemen denedikten sonra yazili olarak cikis dilekcesi posta ile yollamazsaniz 12 üyeliyi kabul etmis oluyorsunuz.

Dikkat edeceginiz yerler
-Dreiver (teiber /sürücü Dosyasi suanan siteler)
-MP3 Sunan Siteler
-Film Sunan Siteler
-Resim dosylari sunan Siteler
-Doya indirmek Hizli yazan her türlü siteler
-Erotik siteler
-Navigasyon Siteleri (Google Map Haric)
daha aklima gelmiyen binlerce site var dikkar ediniz!

Counter:

Hits today: 260 | Hits yesterday: 2,677 | Hits record: 9,256 | Hits total: 761,821 Average hits: 2,216.36 | Clicks today: 8,369 | Clicks yesterday: 24,461 | Clicks total: 6,439,497 | Clicks record: 60,478 | Clicks avarage: 18,734.39 Counter age (days): 343.73 | Counts since: Jun 18th 2011, 2:13pm

Zirve1 en iyi Türk Siteleri
Zirve1 en iyi Türk Siteleri